Haberler

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Sisteme İsyan Etti

Güncelleme:

Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer çarpıcı açıklamalar yaptı: "Öğrenciye burs veremiyoruz; ama lüks makam aracı alabiliyoruz. Burs verebilsek başarı çok yükselir."

Üniversite yemekhanesini öğrencilere açınca akademisyenlerin eleştirilerine hedef olan Hacettepe üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversite özel bütçelerinin öğrenciye burs olarak verilmesini engelleyen düzenlemeye tepki gösterdi.

DÜPEDÜZ DALTONİZM

Tuncer, şunları söyledi:
"Üniversite olarak özel bütçemizden öğrencilerimize burs veremiyoruz, ancak 700-800 bin liralık lüks makam aracı alabiliyoruz. Bütçeyi öğrencinin lehine dönüştüremezken, kişisel harcamalar yapabiliyoruz. Yıllık 1-2 milyon lirayı öğrencilerin kullanımına açamıyorum. Öğrenciye bursu yasaklarken milyonluk makam araçları alınmasını serbest bırakan düzenleme son derece yanlış, düpedüz daltonizm (renkkörlüğü).

Ankara'da 200 bin üniversite öğrencisi var ve ben bu öğrencilerin yarısının bursa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bizim 43 bin öğrencimizin 10 bini maddi yardım için talepte bulunuyor, ancak biz sadece 2 bin öğrencimize destek olabiliyoruz. Özel bütçemizden burs verebiliyor olsak, maddi imkânları iyileşen öğrenci sayıları çok daha yukarılara çıkar. Devlet üniversitelerinin en ciddi problemlerinden biri de ödeneklerin yetersizliği."

"YETİŞTİRİYORUZ, ÖZEL KAPIYOR"

"Devletin katkı paylarını artırması gerekiyor. Bizim üniversite olarak yıllık giderimiz 30 milyon liraya yakın. Yılda yaklaşık 5 milyon lira zararla çalışıyoruz. Ödenekler artırılmazsa eğer devlet üniversiteleri dönmez, batmaz, ama ciddi sıkıntıya girer. Maddi imkânsızlıklar ise direkt öğrencilere yansır. Devlet üniversitesi kısıtlı imkânlarına rağmen en üst düzeyde biliminsanı yetiştiriyor, özel üniversiteler ile vakıf üniversiteleri ise daha fazla maaş vererek o kişileri kendi kadrosuna dahil ediyor."

"VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ŞİRKET AMA VERGİSİ YOK"

Rektör Prof. Dr. Tuncer, vakıf üniversitelerine tanınan ayrıcalıklara da şöyle tepki gösterdi:
"Türkiye'de vakıf üniversiteleri şirket üniversiteleridir ve vergi ödemeleri lazım. Onlardan toplanan ve ortak bir havuzda biriken paralar ise devlet üniversitelerine aktarılmalı. Devlet üniversiteleri olarak madalya istemiyoruz ancak, adaletli bir sıralama, değerlendirme yapılsın istiyoruz."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Murat Tuncer Eğitim Güncel Haberler

500

Yorumlar (42)

ynscbn:

seçimler yaklaşıyor, heralde siyasete atılacak, kendimi nasıl tanıtırım, peşinde

7
20
yanıtYanıtla
KAAN:

NE GEREĞİ VAR BUNLARIN KAFASIYLA ÖĞRENCİ GEZİCİ TERÖRİST ZİHNİYETE BAK

4
23
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

ADAMSIN KONUŞ DOĞRUYI KONUŞACAK VATAN EVLATLARINA İHTİYACIMIZ VARR

23
3
yanıtYanıtla
abbas:

Bu rektöre helal olsun rant peşinde olsaydı isyan ediyor olmazdı. .

24
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

REKTÖR herhalde tüm öğrencileri üniversideki olaylara sevk edemiyor, burs verirse öğrençileri ekonomik baskı altına alır, öğrençiler üniversitede daha çok olay yaparlar, geçmişte bu filimler çok izledik, fakirlik edabiyatı, emekçi edabiyatı, sömürü edabiyatı, vatan, millet, sermaya düşmalığı bu hep var olmuştur, var olaçak, öğrençilerin yaptığı olaylar polisi, askeri taşlamak, kamu araç ve gereçleri yakmak, yıkmak. REKTÖR bey öğrençiler okula okumaya geliyor, onların istikbaliyle oynamayın, her gün ana ve babaların yüreği ağızlarına geliyor olay olaçak diye.

6
17
yanıtYanıtla
asfalt:

memleketimizde böyle insanlar oldukça bizleri kimse alt edemez allahın izniyle bir öğrenci okutabilmek en büyük sevaptır ama bilene. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

23
0
yanıtYanıtla
DERSİMLİ:

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİNİ KAZANDIM PARAM OLMADIĞI İÇİN OKULA BAŞLAYAMADIM. ADINIZ BATSIN SİZİN İNSAFSIZLAR!!!

15
7
yanıtYanıtla
BİLMİYORSAN ?:

Devletin bursları var o kadar iyi değilsen o zaman da kredisi var barınma ve yeme/içmeye yeter.

yanıt0
yanıt0
dede:

Ülkemizde, ''akıl tutulması'' var. Tayyiban ve şürekasını besleyenleri, oy verenleri söylüyorum. Ne zaman uyanacaksınız? ''Başka kimleri destekleyelim'' demekle olmaz. Ülkenin geleceğinde sizler de söz sahibi olun.

16
4
yanıtYanıtla
nevşehirli:

doğru diyon akıl tutlması var onsene önce tayyıp yoktu hani başarınız nerde ne icat ettiniz ülkenin anasın bellemekten başka en büyük başarınız park bahçe kafe teryalarda erk kız öğren ci öpöşmesi başka neyiniz var söyleyın şimdi çıkmışınız arabaya var bize yok yediklerinize sayın ayıptır ayıp

yanıt0
yanıt0
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title