Haberler

"Bataklık" davası sanığı polislerin makam aracı tartışması duruşmaya damga vurdu

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından duyurulan 'Bataklık' Operasyonu, 30 Haziran 2020'de başlatıldı. Operasyon kapsamında 9 ülkede faaliyet gösterdiği belirtilen örgütün liderleri Nejat Daş, Çetin Gören, Halil Aslantaş ile birlikte 113 kişi gözaltına alındı. Uluslararası sularda taşımacılık yapan gemilerde tonlarca uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerden Daş, Gören ve Aslantaş'ın da aralarından bulunduğu 26 şüpheli, tutuklandı.

73 ŞÜPHELİ HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Nejat Daş ve Çetin Gönen örgüt lideri, 5 şüpheli örgüt yöneticisi, 53 şüpheli örgüt üyesi ve 13 şüpheli ise örgüte üye olmamakla birlikte yardım eden pozisyonda yer aldı. Toplam 73 şüpheli hakkında düzenlenen iddianame Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilerek, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak' ve 'uyuşturucu ticaretinden elde edilen geliri aklama' suçlarından 28,5 yıldan 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"GÖREN'İN KEFALET PARASINI BEN GÖNDERDİM"

Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 26'sı tutuklu 73 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya 3 tutuklu sanık duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi SEGBİS'le bulundukları cezaevinden katılırken, diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile salonda hazır bulundu. Tutuklu sanık Mahmut Bilici, sanık Çetin Gören'in kaynı olduğunu söyleyerek, "Aile bağımız var. Çetin Gören'in Hollanda'daki tutukluluğunda kefalet parasını ben gönderdim ve daha sonra da kendisinden geri aldım. İddianamede suçlama karapara. Ben bankadan resmi yollarla mahkemeye kefalet parası gönderdim. Para gönderme konusunda kimsenin suçu yoktur. Yardım olarak ben arkadaşlarımdan topladım, yasal yollarla avukata gönderdik. O parayı ben gönderdim, benim paramdır. Arkadaşların mağduriyeti için üzgünüm. Ayrıca Çetin Gören hapisteyken arabasını ben kullandım sonra o araçla kaza yaptım. Cezaevinden çıkınca arabayla kaza yaptığımı bundan dolayı aracı bana satmasını istedim. O da kabul etti ve 100 bin Euro'ya anlaştık ama ödemedim. Gören'e 300 bin Euro borcum vardır" dedi.

"SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARINDA NEJAT DAŞ'I MAKAM ARACIYLA ÇORLU'YA GÖTÜRDÜM"

Polis memuru İbrahim Halil Akgün, eski Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek'in makam şoförü olduğunu ve onun talimatları doğrultusunda çalıştığını söyledi. Akgün, Nejat Taş'ı ilk kez Necmettin Yüksek ile bir alışveriş merkezinde görüştüklerinde tanıdığını ve telefon numarasını o zaman Yüksek'in talimatıyla verdiğini söyledi. O görüşmeden sonra pandemi dönemimde Nejat Daş'ın kendisini aradığını söyleyen Akgün, "Sokağa çıkma yasaklarında, Nejat Daş beni arayarak sokağa çıkmak için Necmettin Müdür'ün yardımcı olmasını istedi. Necmettin Müdür'ün talimatıyla makam arabasıyla Nejat Daş'ı aldım istediği yere götürdüm sonra görevime geri döndüm. Bundan sonra bir kez daha aradı ve Müdürümün talimatıyla kendisini aldım Çorlu'ya götürdüm. Üçüncü görüşmemde ise makam aracını bıraktığım için Nejat Daş'ı Selimpaşa'ya kendi aracımla götürdüm ve sonra evine bıraktım. Bundan başka Nejat Daş'la görüşmedim. Bu görüşmelerle alakalı gözaltına alındım" dedi.

"TALİMATLARI YERİNE GETİRDİM"

Tutuklu kaldığı sürede Necmettin Yüksek'in kendini tehdit ettiğini ve tayinini Şırnak'a çıkardığını ifade eden Akgün, talimatları yerine getirmesinden dolayı 16 aydır tutuklu olduğunu söyleyerek tahliyesini talep etti.

"NEJAT DAŞ'I İKİ DEFA GÖRDÜM"

Sultanbeyli eski İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek ise polis memuru İbrahim Halil Akgün'ün ithamlarını kabul etmediğini söyledi. Yüksek, 2009 yılında arkadaşlarıyla bir gün buluştuğunda Nejat Daş ile tanıştığını ve daha sonra kendisi Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü olduğunda kendisine hayırlı olsun ziyaretine geldiğini anlattı. Hayatında Daş'ı 2 defa gördüğünü söyleyen Yüksek, Daş'tan hiçbir talebinin olmadığını ifade etti.

"MAKAM ŞOFÖRÜMÜN İFADELERİ YÜZÜNDEN BURADAYIM"

Yüksek, "Ben Dolmabahçe'deki bombalı saldırıda bir gözümü kaybettim vücuduma şarapnel parçaları isabet etti. Bu sebepten dolayı bana devlet 250 bin lira yatırdı. Hesap incelemelerinde bu görünür başka da yüklü bir para girişi olmadı. Makam şoförüm polis memuru İbrahim Halil Akgün'ün ifadeleri yüzünden buradayım. Kendisi benim ismimi ve makamımı kullanarak iş yapmıştır. Ben kendisine 'Nejat Daş'ı makam aracımla oraya ya da buraya götür' demedim. Benim bilgim dışında ve izinli olduğum gün Nejat Daş'ı götürmüştür. Zaten bir kere de ben görevdeyken, kendi aracıyla götürmüştür. Kendisinin konuşma kayıtları incelendiğinde benim adım hiç geçmemiştir. Nejat Daş'la görüşme gerçekleştirdiğim konusundaki beyanlarla uzaktan yakından bir alakam yoktur. Diğer makam şoförüm de zaten ifadesinde beni Nejat Daş'la hiç görmediğini söyledi. Araç kurşunlanması ve kamera görüntülerinin araştırması konusunda uzaktan ve yakından bilgim ve alakam yoktur. Polis memurlarının, polis kimliklerini kullanıp menfaat sağladığı ve benim adımı kullanarak iş yaptıkları aşikardır. Yalan söyleyerek benim gerçeğe ulaşma hakkımı da engelliyorlar. Şahsıma iftira atılıyor, benim makamımı benden habersiz kullandılar tahliyemi istiyorum" dedi.

10 OCAK'A ERTELENDİ

Duruşmada diğer tutuklu sanıklar, Kadir Ağdoğan, Kadir Bilici, Kevork Durna, Mahmut Yücel, Mehmet Kul, Mehmet Murat Buldanlıoğlu, Mehmet Veysi Yüzer, Sait Börekci ve Zülfü Menga savunma yaptı. Savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerini devamına hükmederek, duruşmayı 10 Ocak'a erteledi.

İDDİANAMEDEN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 5 Haziran'da mahkemece kabul edildi.

İddianamede, 2 sanık örgüt kurucusu ve elebaşı, 5 sanık örgüt yöneticisi, 53 sanık örgüt üyesi, 13 sanık ise örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmekle suçlandı.

Örgüt elebaşları olarak gösterilen sanıklar Nejat Daş ve Çetin Gören'in, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından cezalandırılması istendi.

Bu kapsamda, Daş ve Gören'in 60'ar kez "zincirleme olarak suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" suçundan 450'şer yıldan 1470'er yıla kadar, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmaktan" ise 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İddianamede "örgüt yöneticisi" olarak gösterilen sanıklar Cemal Deniz Şahan, Perry James Young, Handan Kaymaz, Halil Arslantaş ve Uğur Bülent Göçer'in de ayın suçlardan cezalandırılmaları istendi.

Sanıklar arasında yer alan eski emniyet müdürü Necmettin Yüksek hakkında da "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis talebinde bulunuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sultanbeyli Hisarcık Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title