Haberler

Gto Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Ticaret Odası'nın (Gto) Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Başkan Vekili Ünal Özdil, Ülkenin Ekonomik Durumuyla İlgili Uyarılarda Bulundu. Meclis Başkanı Zeki Yağcı İse, "Yeni Bir Krizi Kaldıracak Güçte Değiliz" Dedi.

Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Başkan Vekili Ünal Özdil, ülkenin ekonomik durumuyla ilgili uyarılarda bulundu. Meclis Başkanı Zeki Yağcı ise, "Yeni bir krizi kaldıracak güçte değiliz" dedi.

GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katılan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Meclis toplantısında konuşan Yağcı ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ünal Özdil, ülke ekonomisinin geçmiş yıllara göre dışa daha açık olduğunu, global piyasalarda meydana gelen gelişmelerin Türkiye'yi etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu ancak ülke ekonomisinin uğrayacağı tahribatın asgariye indirilmesi için tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

Son gelişmeleri değerlendiren ve GTO'nun faaliyetleri ile ilgili olarak Meclis üyelerine bilgi veren GTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ünal Özdil, ülke ekonomisinin uluslararası çalkantılara karşı hassas olduğunun bir gerçek olduğunu belirtti. Özdil, "Ülke olarak ekonomide elde edilen kazanımların kaybedilmemesi için ekonomi birinci plana alınmalı. Türkiye ekonomisi bugün itibarıyla çok daha fazla dışa açılmış durumdadır. Dünya genelinde büyüme iklimi hızla değişiyor. Ülke olarak değişim ve gelişmelere ayak uydurmak zorundayız. Global piyasalarda meydana gelecek gelişmelere karşı tedbirli olmamız kaçınılmazdır" dedi.

GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı da global piyasalarda çok önemli gelişmeler yaşandığı bir dönemde ülke genelinde piyasalarda durgunluk oluştuğunu, yeni bir ekonomik tasarıma ihtiyaç bulunduğunu belirterek, "Şu anda ülke genelinde piyasalarda durgunluk yaşanıyor. Ülke olarak yeni bir krizi kaldırabilecek güçte değiliz. Türkiye'nin şu anda kriz diye bir sıkıntısı yok. Ancak ekonomi için yapılan eleştiriler mutlaka dikkate alınmalıdır. Hepimiz bu geminin içindeyiz. Kriz telalığı yapmıyoruz ama tarafımıza iletilen şikayetler de her şeyin yolunda olduğunu göstermiyor. Ekonomi için yapılan eleştiriler dikkate alınmalı ve global piyasalarda yaşanan gelişmeler yakından takip edilerek buna göre hareket edilmelidir" diye konuştu.

Meclis toplantısına katılan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can da göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları çalışma ve hizmetler konusunda meclis üyelerini bilgilendirerek soruları cevaplandırdı. Konuşmasına Kuzey Irak'ta terörle mücadele ederken şehit olan askerleri anıp şehit askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Can, şu ifadeleri kaydetti:

"Kasasında 41 bin YTL parası ve 20 milyon YTL borcu olan bir belediyeyi devraldık. İlk olarak 'Aslan yatağından belli olur' sloganıyla mevcut belediye binamızı modern bir bina haline getirdik. Şahinbey'in geleceği için Kolejtepe'de yapımı devam eden belediye binamız ve 800 kişilik nikah salonumuz nisan ayında tamamen bitirilerek halkımızın hizmetine sunulacak. Yukarıbayır'da bulunan Makine Sanayi Müdürlüğü'nü havaalanı yolu tarafında yaptığımız modern binamıza taşıyacağız. Eski yerde de Adım Evi Projesi'ni hayata geçireceğiz. Buraya 15-25 yaş arası suç ve uyuşturucuya bulaşmamış gençlerimizi alarak vereceğimiz meslek edindirme kursları ile yeniden hayata bağlayacağız. Şehrin vizyonu olan havaalanı yolu üzerindeki 600 evi, 36 milyon YTL ödeyerek kamulaştırıp yıktık. Burada, Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde TOKİ ile birlikte bin 260 konutun çalışması başladı ve yakın zamanda vatandaşların kayıtları alınacaktır. Etiler Mahallesi'ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi için verdiğimiz para ile birlikte TOKİ'den 42 milyon YTL alacağı olan bir belediyeyiz. Yine Türkiye'de bir ilk ve tek olan Gaziantep Savaş Müzesi'ni açarak geçmişi günümüze, güvenle geleceğe taşıyoruz." Başkan Can, görev süresince ilçe genelinde parklar, meydanlar, açılmamış yolların açılması, sosyal tesisler, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkma gibi birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini, vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak, onlara çağdaş bir yaşam sağlamak için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

(OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title