Haberler

Göğsümüzü kabartıyor! Bayraktar Akıncı, 3 ülkeyi uçarak geçerek bir ilke imza attı

Güncelleme:

TEKNOFEST Azerbaycan'da görücüye çıkacak olan Bayraktar AKINCI TİHA, uzun bir uçuşun ardından Azerbaycan'a vardı. Festivale katılmak için 21 Mayıs sabahı Çorlu'dan havalanan ilk Bayraktar AKINCI, Türk hava sahasını geçtikten sonra uçuşa Gürcistan üzerinde devam etti. Gürcistan'ı geçtikten sonra Azerbaycan hava sahasına giren AKINCI, yaklaşık 5 saatte Bakü'ye ulaştı. Öğle saatlerinde yola çıkan ikinci AKINCI da aynı rotayı izleyerek yaklaşık 2 bin km'lik uçuşu başarıyla gerçekleştirdi. Uçuşlarını başarıyla bitiren Bayraktar AKINCI TİHA'lar, Bakü Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'na inerek tarihi yolculuğu tamamladı.

Göğsümüzü kabartıyor! Bayraktar Akıncı, 3 ülkeyi uçarak geçerek bir ilke imza attı

İLK OLARAK KAYITLARA GEÇTİ

Böylece havacılık tarihimizde ilk kez milli olarak geliştirilen bir İHA, 3 ülke geçerek ve yaklaşık 2 bin kilometre katederek uzun ve başarılı bir uçuş gerçekleştirmiş oldu. Geçtiğimiz günlerde Roketsan tarafından geliştirilen Teber-82 Güdüm Kiti ile deniz yüzeyindeki hedefe yönelik başarılı bir atış testi gerçekleştiren Bayraktar AKINCI, aynı zamanda milli havacılık tarihimizin irtifa rekorunun da sahibi. Test uçuşlarına devam eden Bayraktar AKINCI B TİHA, 11 Mart 2022'de gerçekleşen test uçuşunda 40.170 feet yüksekliğe çıkarak havacılık tarihimizin irtifa rekorunu kırmıştı.

Göğsümüzü kabartıyor! Bayraktar Akıncı, 3 ülkeyi uçarak geçerek bir ilke imza attı

BİRÇOK ÜLKENİN RADARINDA

Bayraktar AKINCI TİHA için şimdiye kadar 3 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmeler kapsamında Bayraktar AKINCI TİHA ve yer sistemlerinin 2023 yılından itibaren periyodik olarak teslim edilmesi hedefleniyor. İlk milli İHA ihracatını 2012'de gerçekleştiren Baykar, 2021'de 664 milyon dolarlık S/İHA sistemi ihracatını tamamlayarak gelirlerinin yüzde 80'den fazlasını ihracattan elde etti. Milli TİHA Bayraktar AKINCI'ya ilgi duyan birçok ülke ile görüşmeler devam ediyor.

Göğsümüzü kabartıyor! Bayraktar Akıncı, 3 ülkeyi uçarak geçerek bir ilke imza attı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Azerbaycan Türkiye Akıncı SİHA Haberler

500

Yorumlar (10)

mahmut kemal :

2023'de parti değil ülke seçimi yapacaksınız. Ülkenizi mi teröristleri mi seçeceksiniz bunun kararını vereceksiniz.

82
39
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

RTE giderse hepsi yalan olur. Zamanında Nuri Demirağ'ı vardı. Kapattılar. Devrim Otomobili yapıldıydı. Güçlü bir lider olaydı şu an devrim 'in 7-8 çeşit modeli yollarda olurdu. Sıkıntıyı giderip yapın üretin bunu diyemeyen basiretsiz yöneticiler vardı.

75
24
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Bizim muhalefette satılık adamlar var derdi ülke değil para

yanıt33
yanıt3
ERKAN :

acilen rusyanın geliştirdiği siha savar lazer silahına karşı bir savunma geliştirilmeli. işte o zaman efsane oluruz.

54
9
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Lazer silahını yıllar önce ilk deneyen bayraktardı. Sen merak etme kardeş

yanıt19
yanıt4
zübükzade:

Sende bu Zeka varken burada harcanma sei Nato Ab Nasa'nın başına getiriyoruz ssk yemek yol artı sosyal haklar full istanbul kart ve dolgun maaş

yanıt9
yanıt5
Reis şeker:

Aselsanin siha savar lazeri var zaten 2019 da çin sihasini vurdu

yanıt15
yanıt5
DİKKAT :

Tam bağımsızlık için Kıtalar arası balistik ATOM başlıklı füzeler üretmeliyiz. Pakistan üretiyor. Onlarla teknoloji transferi yaparak

31
4
yanıtYanıtla
DİKKAT :

Aynen öyle ?? BRAVOOOOOOOO

18
2
yanıtYanıtla
Ahmet Han:

Peki uyduları vurdukları zaman?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title