Haberler

GKV'lilerden Muhteşem Bilim Şenliği Açıldı

Güncelleme:

GKV Özel Okullarında düzenlenen 11. Bilim Şenliği törenle açıldı.

55 Bilimsel projenin sergilendiği açılışı Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir yaptı. Öğrenciler bilimsel çalışmamalarını tanıtırken GKV'lilerin bilim alanında kat ettikleri yol projelerin büyüklüğü ve ağırlığıyla kendisini bir kez daha ispatladı.

Bu yıl 11.si düzenlenen GKV Özel Okulları Bilim Şenliğinde biyoloji, fizik, kimya, tarih ve sosyal bilimler gibi farklı bilimsel çalışmaların yer aldığı şenlik haline dönüştü. Düzenlenen açılış törenine Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yard. Doç.Dr Atanur Vergili, GKV Özel Liseleri Müdürü Fevzi Beşe, İlköğretim Müdürü Ali Bozgeyik ve çok sayıda davetli katıldı.

Farklı bilimsel çalışmaların sergilendiği bilim şenliğinde projeler adeta bir biriyle yarışıyordu. TÜBİTAK ve MEF Okulları gibi saygınlıkları dünya tarafından kabul edilen kuruşlarda çeşitli derece elde eden projelerinde yer aldığı sergide öğrencilerin yaptığı kimyasal deneyler dikkat çekti.

Açılış töreninde bilim adamlarının eğitim kurumlarında daha küçük yaşlarda eğitildiğine dikkat çeken Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir "Bilim Şenliği geleceğin bilim adamlarının bu günden varlığını hissettirdiği güzel bir çalışma. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum" dedi. Türkiye'yi geleceğe doğru alanlarda yetiştirilmiş bilim adamlarının taşıyacağına dikkat çeken GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy'da yaptığı konuşmasında okullardaki bilimsel çalışmaların önemine değinerek "Büyük ve güçlü Türkiye'nin temeli bilim toplumundan ve doğru alanlarda yetiştirilmiş bilim adamlarından oluşacaktır.

Bilginin kölesi değil efendisi olmayı başarmış milletler uluslar arası arenada liderlik koltuğuna oturan ülkelerdir. Türkiye bu anlamda önemli adımlar atmaktadır. GKV Özel Okulları da yarım asırlık eğitim tecrübesiyle bu olumlu adımlardaki yerini almıştır" dedi. Konuşmaların ardından bilim şenliği için proje hazırlayan öğrenciler protokol üyelerine projelerini tanıttı.

Minik GKV'lilerin projeleri de dikkat çekti

11.GKV Bilim Şenliğinde ana okulu öğrencileri tarafından hazırlanan fen ve sosyal bilimlerle ilgili projeler dikkat çekerken minik öğrenciler yıl boyunca hazırladıkları çeşitli temaları içeren projelerini de sergiledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cemalettin Özdemir Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title