Haberler

Genç Gazeteciler Hollanda'da

Güncelleme:

10 Türk Gazeteci, Leonardo Da Vinci projesi kapsamnında Hollanda'yı ziyaret ederek izlenimlerini aktaracaklar.

Yerel Medya AB ile buluşuyor projesi kapsamında Türkiye'nin çişitli illerinde muharbilik görevi yapan 10 genç Türk gazeteçi Hollanda'nın çeşitli eyetlerini gezerek inceleme ve araştırmada bulunacakları öğrenildi. Basın Yayın Enfermasyon Müdürlüğünün düzenlendiği projeye katıla
Türkiye'deki basın kuruluşlarına yayınlatacaklar.

Yaklaşık 2 hafta sürecek olan eğitim ve araştırma gezisine Türkiye'den, Emrah Sümer, Serkan Yücel, Cihat Gemici, Mehmet Pişkin, Bilal Dalgıç, M. Yücel Durak, İsmail Koyuncu, Fatih Şendil, Gökhan Aytaç, Ali Yayha Öztürk, Nugül Günaydın Kurum ve Bilgi Satıcı'dan oluşan heyet Leonardo Da Vinci Projesine katıldılar.

Gazetecileri Cemiyet Üyeleri Karşıladı

Türkiye'den Hollanda'ya gelerek inceleme ve araştırma yapacak olan gazetecileri, Hollanda Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Dutch Regional Journalism karşıladı. Gazetecileri Schiphol Hava alanında karşılayan Hollanda Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Dutch Regional Journalism, Türkiyeli gazetecileri aralarında görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Hollanda bulunan gazetecilerin çalışmaları hakkında 10 Türk gazeteciye bilgi vereceğini belirten Journalism, "Bizler Türkiye Basın Yayın Enfermasyon Genel Müdürlüğü ile birlikte ortak bir projeye imza attık. Amacımız gazetecilerinin bilgilerini daha çlok arttırmaktır. Gazetecilerimiz iki hafta boyunca bizlerin çalışmalarını takip edeceklerdir" dedi.

Gazeteciler İçin Önemli Fırsat

Hollanda'ya yapılan ziyarette gazetecilere eşlik eden Basın Yayın Müdürü Genel Müdürlüğü uzmanı Emrah Sümer, gazetecilerin katıldığı bu tür faaliyetleri olumlu bulduklarını ve Basın Genel Müdürlüğünün bu tür faaliyetelere önem verdiğini açıkladı. Hollanda ülkesinde yapılacak gezide gazetecilerin sorunlarını yerinde takip edecek ve bilgilendirecek olan Sümer "Bizim ortak bir projemizi hayata geçirdi. Türkiye'den farklı yerel basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerimiz Hollanda ülkesinde görev yapan gazetecilerle bir araya gelecek. Hollanda çalışan gazetecilerin teknik alt yapısını ve çalışma sistemlerini öğrenecekler, daha sonra öğrendikleri verileri haberleştirip kendi gazetelerinde ve temsili oldukları ajanslarda yayınlayacaklar" dedi.

Öğle saatlerinde Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da buluşan 10 Türk Gazetecinin Programı şöyle; "7 Nisan , Rotterdam-Hilversum Otobüs yolculuğu, 10:00-16:00 RNTC Hilversum: Akıllı Telefon Muhabirliği (Öğle Yemeği RTL'de verilecek),Hilversum-Rotterdam Otobüs yolculuğu Hotel'de akşam yemeği, 8 Nisan 08:00: BNDeStem & RTV Rijnmond'a otobüs yolculuğu, 09:00 – 11:00: BNDeStem & RTV Rijnmond'da karşılama, 11:00 – 12:00: Projeye Giriş Sunumu, Öğle Yemeği, 13:00 – 17:00: Projeye başlama, 9/10/11 Nisan, 09:00 – 17:00: BNDeStem & RTV Rijnmond gözetiminde proje üzerinde çalışma ve Büyükelçiliğe ziyaret, 12 Nisan, Sabah: Solex turu Rotterdam + öğle yemeği, Öğleden Sonra: Dünya Müzesi + Haven'da tekne gezisi + akşam yemeği, 13 Nisan , Serbest Program, 14 Nisan Amsterdam'a Otobüs yolculuğu, 10:00: NU.nl, FreePress, NVJ ziyaretleri,Öğleden Sonra - Projeye destek veren kuruluşlarla Amsterdam kanallarında tekne gezisi, 15/16/17 Nisan, 09:00 – 17:00: BNDeStem & RTV Rijnmond gözetiminde proje üzerinde çalışma ve Hollanda'daki Türk basın kuruluşlarına ziyaretler, 18 Nisan Vredespaleis ziyareti ve tur, Vredespaleis'da projelerin sunumu ve öğle yemeği, Öğleden Sonra Scheveningen'dan Kijkduin'a sahil gezisi ve Millers'da akşam yemeği, 19 Nisan Serbest Program , 20 Nisan ayrılış"

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Güncel

İsmail Koyuncu Mehmet Pişkin Amsterdam Hollanda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title