Haberler

Gazeteciler Keşan Belediyesinin Yemeğinde Buluştu

Güncelleme:

Keşan Belediyesinin geleneksel hale getirdiği Çalışan Gazeteciler Günü Yemeği, 11 Ocak 2013 Cumartesi günü Gölbaşı Restaurant'ta verildi.

Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan ve eşi Şengül Özcan, Keşan Belediye Encümeni üyeleri; Yılmaz Karataşoğlu ile Samet Serdar Dinçer ve Belediye Meclisi Üyesi İlhan Boz ve Keşan'da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları ve sahipleri katıldı.

Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir'in sunumunda yapılan ve saat 19.30 sıralarında başlayan yemekte ilk olarak kısa bir süre önce vefat eden Volkan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Birsel ve vefat eden tüm basın mensupları anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun ardından Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, günün anlam ve önemine istinaden bir konuşma yaptı.

Basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak sözlerine başlayan Özcan, "Keşan Belediyesi olarak yaklaşık 10 yıldır, Çalışan Gazeteciler Gününü güzel bir birliktelikle kutlamanıza, sorunlarınızı birarada konuşarak tartışmanıza vesile olmaya çalışıyoruz. Bu işe ilk başladığımız yıllarda 10'u geçmeyen sayımız şimdi çok daha fazla bir sayıya ulaştı. Çok büyük bir aile oldunuz. Değişen ve gelişen dünyada 4. güç olarak tanımlanan basın da gelişti. Keşan'daki gelişmeden fazlasıyla memnunum. Hem istihdam hem de toplumumuzun sağlıklı bilgi alması açısından çok önemli bir görev yapıyorsunuz. İşletmelerinizin modernizasyonundan tutun yaptığınız haberlere kadar çok güzel işlere imza atıyorsunuz. Sizler vatandaşın gözü ve kulağısınız. Çevremizde yaşanan olayları objektif bir şekilde vatandaşın haber alma hakkına riayet ederek sunuyorsunuz. Neredeyse her gün muhabirlerinizle beraberiz. Doğrularımızı doğru, yanlışlarımızı da yanlış olarak bizlere göstereceksiniz. Keşke ülkemizde basın, özgür bir şekilde baskı altında olmadan haber yapabilse. Bu durum demokrasinin bir gereğidir. Demokrasiye ulaşmada sancılar olacaktır. Ama hedef ideal demokrasi hak ve hukuka dayalı bir yönetim tarzının oluşmasıdır." dedi.

Basın mensuplarının çalıştıkları iş yerlerinde sorunlarının olabileceğini ama önemli olanının bu sorunların her geçen gün daha aza indirilmesi olduğunu ifade eden Mehmet Özcan, "Teknolojinin gelişmesiyle haberleşme kriterleri de değişti. Belki gazeteler 15 sene sonra ilkel kalacakları için yayınlanmayacak. Bu süreci ev telefonlarında yaşadık. Sizlere mesleğinizde başarılar diliyorum. Ben bir dahaki döneme olurum ya da olmam. Bu bir demokrasi işidir. Muhtemelen önümüzdeki dönem yine sizlerle birlikte olacağım. Sizlerle birlikte bir dönem daha çalışmak beni çok mutlu edecek. Çalışma hayatınızda daha iyi şartlarda mesleğinizi icra etmeniz en büyük temennimdir. Hepinizin gününü kutluyor ve sağlık-sıhhat içerisinde nice yıllara ulaşmanızı temenni ediyorum. Kısa bir süre önce aramızdan ayrılan Volkan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Birsel'e de Allah'tan rahmet ailesi ve yakınları ile siz basın mensuplarına tekrar başsağlığı diliyor ve O'nun şahsında görevi başındayken vefat eden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyorum. Umarım önümüzdeki döneme böyle elim bir haberle girmeyiz" şeklinde konuştu.

Özcan konuşmasının ardından Önder Gazetesi Sahibi Feyzullah Aktan adına Önder Gazetesi Editörü Selim Şen'e, Medya Gazetesi Sahibi Mustafa Bezbaş adına Medya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cengizhan Aktan'a, Volkan Gazetesi Sahiplerinden İbrahim Birsel adına Volkan Gazetesi sahiplerinden Hüseyin Birsel'e, Gündem Saros Gazetesi Sahibi Mehmet Emin Meriç'e, Halkın Sesi Gazetesi Sahibi Ömer Çakıcı'ya ve Keşan FM Sahibi Yılmaz Özkaya adına Keşan FM'den Arda Tosun'a, Keşan'da yerel basına verdiği katkı ve desteklerden dolayı plaket takdim etti.

Plaket takdiminin ardından Keşan'da görev yapan basın mensuplarına Keşan Belediyesi adına Özcan, Boz, Karataşoğlu ve Dinçer tarafından ayakkabı hediye edildi.

Yemekte daha sonra Özcan, muhabirlerle birlikte günün anısına hazırlanan pastayı kesti.

Pasta kesiminin ardından Keşan'da görev yapan basın mensupları tarafından basına verdiği katkı ve destek nedeniyle Mehmet Emin Meriç'in takdimiyle Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan'a plaket verildi. Yemek müzik eşliğinde sürdü.

Yemekte Keşan Belediyesi, vefat eden Cumhur Birsel anısına karanfillerle bezeli, fotoğrafının da yer aldığı bir hatıra köşesi de hazırladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gazeteciler Günü Serdar Dinçer Mehmet Özcan Keşan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title