Haberler

Fransız yazarın Atatürk hakkındaki çizgi romanı Türkçe'ye çevrildi

Güncelleme:

Fransız yazarın Atatürk hakkındaki çizgi romanı Türkçe'ye çevrildiİZMİT'te yaşayan sahaf Şerafettin Ergül ile yayınevi sahibi İlhan Yılmaz, beraberlerindeki ekip ile birlikte Fransız müzisyen ve yazar Loulou Dedola'nın Atatürk ve Kemalizm üzerine yazdığı çizgi romanı Türkçe'ye çevirerek yayımladı.

Fransız yazarın Atatürk hakkındaki çizgi romanı Türkçe'ye çevrildi

İZMİT'te yaşayan sahaf Şerafettin Ergül ile yayınevi sahibi İlhan Yılmaz, beraberlerindeki ekip ile birlikte Fransız müzisyen ve yazar Loulou Dedola'nın Atatürk ve Kemalizm üzerine yazdığı çizgi romanı Türkçe'ye çevirerek yayımladı.

Fransız müzisyen ve yazar Loulou Dedola'nın kaleme aldığı 'Le Père Turc - À la recherche de Mustafa Kemal' (Türk atası, Mustafa Kemal'in izinde) isimli çizgi roman, İzmit'te yaşayan sahaf Şerafettin Ergül ve yayınevi sahibi İlhan Yılmaz ile beraberlerindeki ekip tarafından Türkçe'ye çevrildi. Tercümesini Özlem İnce'nin, editörlüğünü Şerafettin Ergül'ün, yayın koordinatörlüğünü ise İlhan Yılmaz'ın üstlendiği çizgi romanda, İzmirli bir entelektüel olan Afife karakteri üzerinden Atatürk'ün hayatından kesitler sunuluyor.

Çizgi romanın başkahramanı Afife, kuzeniyle Fransa'nın bir şehrinde buluşmaya gider. Bu kısa süre içinde, 15 yaşındaki yeğeni Mehmet'in suçluluk ve dini radikalizm arasında tehlikeli bir sarmala sıkıştığını görür. Mehmet'in Türkiye hakkında hiçbir şey bilmediğini fark eden Afife, bir sonraki çalışma gezisinin bir parçası olarak kendisiyle birlikte gelmesini teklif eder. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı hakkında bir belgesele asistanlık eden Mehmet, teyzesini tanıdıkça, Atatürk'ü de yavaş yavaş keşfetmeye başlar. 21. Yüzyıl Avrupası'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının da dahil olduğu bu fantastik hikayede, aydın bir Türk kadını olan Afife, ilerlemiş yaşına ve ölümcül hastalığına rağmen, Fransa'daki genç yeğenini radikal terör örgütünün pençesinden kurtarmaya çalışır.

'MUSTAFA KEMAL'İ ARADIĞIMDA BİR FRANSIZ MÜZİSYENİN KARŞIMA ÇIKMASI İLGİNÇ GELDİ'

İnternette Mustafa Kemal hakkında arama yaptığı sırada Fransız yazarın ismiyle karşılaştığını söyleyen sahaf Şerafettin Ergül, "Ülkemizde güncel sorunlar içerisinde yaşadıklarımıza bir çözüm olabilecek Kemalizmin ve milli mücadelenin geçmişteki anılarına bakarken, bir gün internet ortamında karşıma Loulou Dedola isminde bir yazar ve müzisyen çıktı. Mustafa Kemal'i aradığımda bir Fransız müzisyenin karşıma çıkması bana ilginç geldi ve incelemeye başladım. Bu müzisyenin gerçek bir Mustafa Kemal hayranı olduğunu ve gittiği her yerde Türk Bayrağı açarak 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan attığını öğrendim. Hatta kendisinin Mustafa Kemal ile ilgili şarkıları ve bir kitabı olduğunu öğrenince bunun üzerine gittim. Böyle bir eserin Fransa'da basıldığını, Fransızcasının olduğunu anlayınca bunu Türkçe olarak da basmamız gerektiğini düşündüm? diye konuştu.

'BENZERLERİNDEN KALİTELİ VE ATATÜRK AŞKIYLA YAZILMIŞ BİR KİTAP'

Çizgi romanın Türkçe yayın koordinatörlüğünü üstlenen İlhan Yılmaz, "Şerafettin bey Türk Atası kitabıyla ilgili bana epeydir baskı yapıyordu. İşlerin yoğunluğundan bir türlü fırsat bulamıyorduk. Kitabı kontrol edip, incelediğimde benzerlerinden çok daha kaliteli, sanatsal kaygılar taşıyan ve Atatürk aşkıyla yazılmış bir kitap olduğunu anladım. Dolayısıyla bu kitabın Türkçe'ye kazandırılması konusundaki fikre ben de katıldım. Hemen yazar ile irtibata geçtik. Yazar ile tanıştıktan sonra kendisinin bir barış elçisi, bir Türk aşığı, bir Türk dostu, Mustafa Kemal Atatürk aşığı olduğunu görünce kitabı Türkçe olarak yayınlama kararımızın ne kadar mantıklı ve isabetli olduğunu bir kez daha anladık. Hazırlıklarımızı yaptık. Hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyken maalesef pandemi araya girdi. Pandemiden dolayı biraz geciktik ama en nihayetinde bu eseri Türkçe'ye kazandırdık. Şu anda bu kitabın birinci baskısı tüm kitabevlerinde bulunabiliyor? dedi.

LOULOU DEDOLA KİMDİR?

Loulou Dedola, Fransa'nın Lyon şehrinde dünya geldi. Roman, senaryo, şarkı sözü ve çizgi roman yazarı. Aynı zamanda birlikte müzik yaptığı RCO isimli müzik grubunun da lideri ve solisti olan Loulou Dedola, gittiği tüm ülkelerde Atatürk'ü, Türkiye'yi ve Kemalizmi anlatarak Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri açmasıyla tanınıyor. 2017 yılında 'Le Père Turc - À la recherche de Mustafa Kemal' (Türk atası, Mustafa Kemal'in izinde) isimli çizgi romanı yazan Dedola, kendisini Kemalist olarak tanımlıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title