Haberler

Forum Mersin'de Heyecanla Beklenen Büyük Ödül Töreni Gerçekleşti

Güncelleme:

Cumartesi günü Forum Mersin'de 'Birincilik Ödülü'ne sahip olan "Sessiz" kısa filmi, Pazar günü gerçekleştirilen 65. Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" ödülüne layık görüldü.

Sanata verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Forum Mersin'in Mersin doğumlu usta yönetmen Atıf Yılmaz'ın anısına ilk kez düzenlediği Kısa Film Yarışması'na Mersin Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Faik Burak Gazi, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Yetim ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal katıldı. Duygusal anların yaşandığı anlamlı gecede ödül almaya hak kazanan yarışmacılara ödülleri verildi.

Etkinliğin açılış konuşması yapan Forum Mersin Pazarlama Yöneticisi Murat Telli, 2007 yılından bu yana kentin sanatsal değerlerini ön plana çıkartmaya özel gayret sarf ediyoruz" dedi. Mersin'in yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Atıf Yılmaz'ın, tüm Türkiye'nin gönlünde derin izler bırakan, 119 filmi ile adını Türk sinemasına harflerle yazdıran önemli bir kişilik olduğunu ifade eden Telli, "Filmlerinde işlediği temalar ülkemizde yaşanan birçok sosyolojik olgunun algılanmasında çok önemli katkılar sağlamıştır.

Özellikle Atıf Yılmaz sinemasının kadın temasını ele alış biçimi Türkiye'de kadının varlığı, kendine tanımlaması ve toplumu kadınla ilgili algısına yönelik çok ciddi mesajlar içermektedir. Bizler bu kısa film yarışmasını kurgularken, büyük üstadın ismini sonraki nesillere de daha yakından tanıtılmasını amaçladık" dedi.

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Yetim ise, "Çok güzel bir etkinlikte, Mersin'in en önemli değerlerinden biri olan, toplumu çok iyi kavramış değerlerinin başında gelen Atıf Yılmaz'ı sinemayla anıyoruz. Bugünleri görünce her şeyin Atıf Yılmaz'ın dilediği gibi gittiğini düşünüyoruz. Atıf Yılmaz yaşasaydı, burada olsaydı bu işe çok sevinirdi" diye konuştu.

Mersin Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay da, bir kentin kültür-sanat alanında çalışma yapması gerektiği üzerinde durarak, "Atıf Yılmaz büyük bir üstattı, kendisini buradan rahmetle ve minnetle anarken, yine bugün kaybettiğimiz Orhan Boran'ı da rahmetle anıyoruz" dedi.

Olcay, "Eğer kültür sanat alanında çalışma yapmazsak, kültür-sanat alanında eksiklikler olursa kentli olma, kentte bir aidiyet duygusu yaşama ve kentli gibi yaşama eksik kalacaktır. Bu yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

6 Bin TL Para Ödülü "Sessiz" Filmi'ne…

Forum Mersin'de Nefise Karatay'ın sunumuyla gerçekleştirilen Atıf Yılmaz Kısa Film yarışması ödül töreni usta yönetmenin yapıtlarından alınan sahnelerden oluşan kısa bir tanıtım filmiyle başladı.

Oyuncu Deniz Türkali, Radikal Gazetesi yazarı Erkan Aktuğ, Yapımcı-Yönetmen Ezel Akay, Atıf Yılmaz ile uzun yıllar birlikte çalışan Yapımcı-Yönetmen Leyla Özalp ve Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Senem Duruel Erkılıç'tan oluşan jürinin seçimiyle dereceye giren filmlerde 6 bin TL'lik 'Birincilik Ödülü'nü 65.Cannes Film Festivali'nde 'Kısa Metraj' kategorisinde ödül alan 'Sessiz' filminin yönetmeni Rezan Yeşilbaş kazandı. 'O An' isimli kısa filmiyle yarışmaya katılan Erman Zambak 'İkincilik Ödülü' olan 3 bin TL'yi kazanırken, 'Buhar' isimli kısa filmiyle yarışmaya katılan Abdurrahman Öner 'Üçüncülük Ödülü'ne sahip olarak 2 bin TL para ödülü kazandı.

"Forum Mersin Özel" ödülünü '1/2/3' isimli kısa filmiyle Nazlı Deniz Güler ve 'Facebook Özel Ödülü'nü '1982' kısa filmiyle Yıldıray Yıldırım kazandı. Görkemli bir törenle gerçekleştirilen gala gecesinde ödül kazanan filmler sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle izlendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mersin Üniversitesi Atıf Yılmaz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title