Haberler

Foça'daki Askeri Araca Saldırı Davası (2)

İzmir'in Foça İlçesi'nde geçen yıl Ağustos ayında askeri servis aracına yönelik saldırıya ilişkin 7'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı davanın öğleden sonraki bölümünde, davanın bir numaralı sanığı Kürtçe savunma yapacağını söyledi.

Kürçe SAVUNMA İSTEĞİ

İzmir'in Foça İlçesi'nde geçen yıl Ağustos ayında askeri servis aracına yönelik saldırıya ilişkin 7'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı davanın öğleden sonraki bölümünde, davanın bir numaralı sanığı Kürtçe savunma yapacağını söyledi. Hakkında 30 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 28 yıl hapis cezası istenen davanın bir numaralı sanığı Yunus Çiçek'in, kimlik tespitinin ardından Kürtçe ifade vereceğini söylemesi üzerine, bir sonraki celsede tercüman hazır bulundurulmasına karar verildi.

Mahkeme Başkanı Atilla Rahman'ın sanığa işini ve gelirini sorması üzerine sanık Çiçek, "İşim yok, devrimciyim" dedi. Başkan Rahman'ın, devrimcilikten bir gelir verilip verilmediği yönündeki soruya Çiçek, "Hayır" yanıtını verdi.

Tutuksuz sanık Ali Yapan, Antalya'da turistik bir otelde fotoğrafçılık yaptığını, geceleri eğlence yerlerinde çalıştığını, sanık Hasan Deliktaş'ın dayısı olduğunu ve ara sıra yanında bazı şahıslarla birlikte gelip evinde kaldığını, ancak kendisinin bu şahısları tanımadığını, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından, Kürtçe savunma yapmak isteyen iki sanığın bir sonraki celse tercüman bulundurmalarına, Foça Belediyesi'nin ve olayda ölen ve yaralananların yakınlarının davaya katılmalarına, tutuklu sanıkların tahliye istemlerinin reddine karar vererek duruşmayı 13 Eylül'e erteledi.

Duruşma sonrası açıklama yapan ölen çiftçilerin aileleri sanıklara en ağır cezanın verilmesini beklediklerini söyledi. Ölen çiftçi Bahri Şirin'in eşi Aynur Şirin, "Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Birçok hayatı kararttılar. Ne ceza verilirse verilsin yaptıklarının karşılığı değil ama yine de cezalarını bulsunlar" dedi.

Baba Ahmet Şirin ise "Adalet cezalarını versin. Çalışan adamları tak tak vuruyorlar, bir de mahkemede beraatlarını isteyebiliyorlar" diye konuştu.

Ölen çitçi Yusuf Kapalı'nın annesi Vesile Serap Kapalı da "Af istemiyoruz. Evlerimizin direkleri yıkıldı. Onlarla birlikte biz de öldük. Suçluyken suçsuzuz diyorlar bir de. En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz" dedi.

Gazetecilerin şehitlik başvurularına dair sorusu üzerine Kapalı, başvuru yaptıklarını, ancak henüz sonuçlanmadığını söyledi.

İÖ(SS) - Nde

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Şirin İzmir Politika Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi! Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 4 Haziran Kabine Toplantısı gündemi nedir? Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

title