Haberler

Fenerbahçe: Değişim ve Dönüşüm

Güncelleme:

Fenerbahçe: Değişim ve Dönüşüm kitabı, Fenerbahçe'yi 1980'lerden günümüze kadar kurumsal olarak analiz eden bir çalışma.

Gürdoğan Yurtsever tarafından kaleme alınan Fenerbahçe: Değişim ve Dönüşüm kitabı, Fenerbahçe'yi 1980'lerden günümüze kadar kurumsal olarak analiz eden bir çalışma. Kitapta Fenerbahçe'nin 1980 ve 1990'lı yıllarda içinde bulunduğu sorunlardan hareketle, 2000'li yıllarla birlikte yaşadığı yönetsel, ekonomik ve sosyolojik değişim anlatılıyor.

Ne Olacak bu Fenerbahçe'nin hali!

1980 ve 1990'lar, Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler için oldukça zor geçen dönemlerdi. Her yıl büyük hayaller, büyük vaatler ve transfer şampiyonluklarıyla başlayan sezonlar genellikle kısa sürede hüsrana dönüşüyor, arada bir gelen şampiyonluklar ise bu hüsranların yarattığı tahribatı gidermekten uzak kalıyordu. İstikrarsızlık, adeta Fenerbahçe'nin yazgısı haline gelmişti. "Ne olacak bu Fenerbahçe'nin hali!" cümlesinin ülkemizdeki en popüler söylemlerden birisi haline gelmesine neden olan bu süreç, Fenerbahçe'nin kurumsal yapısı üzerinde de onarılması güç yaralar açmıştı.

2000'li yıllarla birlikte Fenerbahçe'yi geçmişte önemli kurumsal ve sportif başarısızlıklara sürükleyen uygulamaların giderek terk edildiği, zihniyet yapısından, kurumsal kimliğine kadar şaşırtıcı ve çok boyutlu değişimlerin yaşandığı görülüyor. Bu çalışma; Fenerbahçe'nin 1980 ve 1990'lı yıllarda içinde bulunduğu sorunlardan hareketle, 2000'li yıllarla birlikte yaşamaya başladığı değişim ve dönüşümü tüm boyutlarıyla ortaya koyuyor ve bir anlamda 1980'lerden günümüze kadar olan yakın geçmişine ayna tutuyor.

Çalışmada, Fenerbahçe örneğinden hareketle kulüplerin kurumsallaşma ve denetim yapılarına yönelik çeşitli analizlere de yer veriliyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, futbolda şike-teşvik soruşturması olarak bilinen davanın 21 Şubat 2012 tarihinde yapılan ilk duruşmasındaki savunmasında Fenerbahçe: Değişim ve Dönüşüm kitabını mahkeme heyetiyle paylaştı.

Fenerbahçe ile ilgili bugüne kadar yazılmış, en önemli, en kapsamlı, en ciddi ve en öğretici kitap...

Gürdoğan Yurtsever tarafından kaleme alınan kitapta; Cengiz Çandar, Dr. Mahfi Eğilmez, Altan Tanrıkulu, Uğur Meleke ve Selçuk Yula'nın önsözleri bulunuyor. Kitap için önsöz yazan gazeteci Cengiz Çandar, "Fenerbahçe ile ilgili bugüne kadar yazılmış, en önemli, en kapsamlı, en ciddi ve en öğretici kitap", ekonomist Dr.Mahfi Eğilmez, "Yurtsever'in bu son derece ilginç ve aydınlatıcı kitabının Fenerbahçeliler kadar, rakip kulüplere gönül vermiş olanların da ilgisini çekeceğini sanıyorum", gazeteci Altan Tanrıkulu, "Analitik bakış açısını, taraftarlıkla birleştiren saygı duyulacak bir çalışma" gazeteci Uğur Meleke, "Bu eser, 50 yıl sonra geriye dönüp 'Türk futbolu bugünlere nasıl geldi?' sorusuna cevap arandığında dahi bir başvuru kaynağı olma özelliğini sürdürecektir." ve köşe yazarı Fenerbahçeli eski futbolcu Selçuk Yula da "Ciddi bir araştırma, analiz ve emeğin ürünü olarak ortaya çıktığı anlaşılan bu kapsamlı çalışma, Fenerbahçe'nin 1980 sonrasındaki dönemine ilişkin çok değerli ve aydınlatıcı bilgiler veriyor" ibarelerini kullanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Altan Tanrıkulu Mahfi Eğilmez Cengiz Çandar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title