Haberler

Eve Sevgilisini Getiren Eşini Öldüren Kadına Beraat

Güncelleme:

Hendek'de, bir restoranda tanıştığı oryantal kadını evine getiren eşi 31 yaşındaki eşi Ahmet Ç.'ı, bıçaklayarak öldüren Sinem Ç. beraat etti.

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde, bir restoranda tanıştığı oryantal kadını evine getiren eşi 31 yaşındaki eşi Ahmet Çayır'ı, bıçaklayarak öldüren Sinem Çayır beraat etti.

Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davası sonuçlanan olay, 21 Eylül 2012 tarihinde Hendek İlçesi'nin Kemaliye Mahallesi'nde meydana geldi. Eşi ile aralarında şiddetli geçimsizlik bulunan Ahmet Ç., ilçede bulunan bir restorantta oryantal Ş.Y. ile ilişki kurdu. Ahmet Ç., Ş.Y.'ı evine götürdü. Bu duruma sinirlenen Sinem Ç. eşi Ahmet Ç. ile tartıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Ahmet Ç., bir elinde bıçak varken, "Senin başka erkeklerle ilişkin var. Kontrol edeceğim" diyerek eşini döverek onu soydu. Sinem Ç., aşırı derecede alkollü olduğu belirtilen eşinden kurtulmaya çalışırken elindeki bıçağı alarak onu kalbinden ve sırtından bıçakladı. Kanlar içerisinde yere yığılan Ahmet Ç., kaldırıldığı hastanede öldü. Olayla ilgili 1 çocuk annesi kadın tutuklandı.

Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına sanık Sinem Ç. ile tarafların avukatları katıldı. Tanık olarak dinlenen Ş.Y., öldürülen Ahmet Ç. ile ilişkisinin olduğunu, olay gecesi birlikte eve gittiklerini anlattı. Ş.Y., Ahmet Ç.'ın eşi Sinem Ç.'ı dövdüğünü, boğazını sıktığını bu sırada bıçağı alan eşinin cinayeti işlediğini söyledi.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Sinem Ç.'ın eşi Ahmet Ç.'ı kendisine yönelmiş olan haksız saldırı karşısında duyduğu korku ve heyecandan dolayı savunma sınırını aşarak öldürdüğünü bildirdi.

Savcı olayın ağır tahrik altında işlendiğini bu nedenle sanığın TCK'nın 27/2, CMK'nın 223/2-d maddesi uyarınca beraat ve tahliyesine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti de bu isteme uyarak beraat kararı verdi.

Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 2 yıl önce de Adapazarı'nda kaçarak evlendiği eşi 24 yaşındaki Uğur Kuşcuoğlu'nu ütü kablosuyla boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 23 yaşındaki Gülfidan Kuşçuoğlu için eşini öldürmesinin 'meşru müdafaa' olduğu belirterek beraat kararı vermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çayır Kemaliye Sakarya Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title