Haberler

54 Suriyeli, "Burada her şey çok pahalı" diyerek ülkelerine geri döndü

Güncelleme:

Esenyurt Belediyesi, 54 Suriyeliyi daha otobüslerle memleketlerine gönderdi. Suriye'ye dönen göçmenlerden İnayat Ali Hamko her şeyin pahalı olduğunu ve artık geçinemediğini belirterek "Geldiğimizde idare ediyorduk, şimdi çok zor. Her şey pahalı yani, kira pahalı, petrol pahalı her şey pahalı yani. İnsan tek çalışıyor. Nasıl idare edecek?" ifadelerini kullandı.

Maddi zorluklar yaşadığı için ülkelerine dönemeyen Suriyeli mültecilere Esenyurt Belediyesi yardım elini uzattı. 28'i yetişkin, 26'sı çocuk, 54 Suriyeli daha Esenyurt Belediye'sinin otobüsleriyle Suriye'nin 3 farklı vilayetine gönderildi.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt şunları söyledi: Esenyurt'taki sorunlardan bir tanesi de maalesef yurt dışından çokça göç aldığı için göç sorunu. Bu sorunu burada kalmak isteyen vatandaşlarımız açısından disipline ediyoruz. Ama aynı zamanda burada yaşama tutunamayan, yurt dışına gitmek isteyen misafirlerimize de aracılık ediyoruz. Onların memleketlerine gitmesi için otobüs tahsisi yapıyoruz. Bu yıl içindeki ikinci kafilemiz. Çok hızlı bir şekilde devam ediyorduk, pandemi biraz zayıflattı bunu ama bugüne kadar toplam Esenyurt Belediyesi'nin organizasyonuyla üç binin üzerinde misafirimizi evlerine geri gönderdik.

"BAŞKA İLÇELERDEN DE KATILMAK İSTEYENLER VAR"

Bu organizasyon, İstanbul'un birçok yerinde de yankı buldu ve başka ilçelerden de talepler geliyor. Dolayısıyla onları da otobüste boş yer varsa ilave ediyoruz. Bugün toplam 54 kişi var, 28 yetişkin, 26 da çocuk misafirimiz var. Bu çalışmamız gittikçe güçlenerek devam edecek."

54 Suriyeli, 'Burada her şey çok pahalı' diyerek ülkelerine geri döndü

"SINIRI GEÇEN GÖÇMEN 5 YIL DÖNEMİYOR"

(Gidenlerin geri döndüğü iddiaları) Tabii Esenyurt'ta bizim yaptığımız çalışmalardan rahatsız olan bazı gruplar zaman zaman çeşitli söylentiler çıkarıyor. Bazı tarafları rahatsız ediyor bu organizasyon. Birçok dedikodu çıkarmaya çalışıyorlar ama gerçek şu: Bizim otobüsle gönderdiğimiz vatandaşlar sınırı geçiyorlar ve 5 yıl boyunca tekrar Türkiye'ye dönmemeye karar vererek sınır dışına çıkıyorlar. Biz sadece sınıra kadar eşlik ediyoruz. Sınırdan sonra Kızılay'ın eşliğinde onların önerdiği yol çerçevesinde yine Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin görevlileri tarafından güvenli bölgeye kadar götürülüyorlar.

54 Suriyeli, 'Burada her şey çok pahalı' diyerek ülkelerine geri döndü

"TOPLAM 300 BİN GÖÇMEN OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ"

Biz tabii bazı kayıtları maalesef merkezi hükümetten almakta zorlanıyoruz. Birçok tevatür var. Ama bizdeki en son veriler, kayıtlı 175 binin üzerinde yabancı uyruklu vatandaş var. Kayıtsız olanlarla beraber 300 bin civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bunu nereden çıkardınız derseniz, 2019 yılında Birleşmiş Milletler'in yaptığı çalışmaya göre, 217 bin yabancı uyruklunun Esenyurt'ta yaşadığı tespit edilmişti. O verilerin üzerine biliyorsunuz burada kaldıktan sonra üreme hızı çok yüksek. Dolayısıyla 300 bin civarında tahmin ediyoruz."

54 Suriyeli, 'Burada her şey çok pahalı' diyerek ülkelerine geri döndü

"BURADA HER ŞEY PAHALI"

Suriye'ye dönen göçmenlerden İnayat Ali Hamko her şeyin pahalı olduğunu ve artık geçinemediğini belirterek şöyle konuştu: "10 senedir burada oturuyorum, çalışmıyorum. Burada oğlum var, hanımım var. Onlar çalışıyor. Yani biraz çalışıyor, biraz çalışmıyor. Her şey çok zor burada şimdi. Yani 3-4 bin TL. Nasıl ben kira vereyim, fatura vereyim. Türkiye'ye de teşekkür ederim. Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederim. Geldiğimizde idare ediyorduk, şimdi çok zor. Her şey pahalı yani, kira pahalı, petrol pahalı her şey pahalı yani. İnsan tek çalışıyor. Nasıl idare edecek?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Deniz Bozkurt Esenyurt Belediyesi Esenyurt Bozkurt Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (31)

Samet Aslan:

Suriyeliler de enflasyonu iliklerine kadar hissetmişse düşünün artık enflasyonun ulaştıgı rakamı. TÜİK İN gerçekleri yansıtmadıgı bir dahaa anlaşılıyor:))

142
15
yanıtYanıtla
Cevap :

Geldiğiniz gibi gidin işte. Pahalı olmasa duracaklar yani.

152
2
yanıtYanıtla
Mehmet Ünal:

Evinize dönün evinize dönün gidin bu ülkeden artık..

138
12
yanıtYanıtla
librarion:

Vah vah vahhhh ne kadar üzüldük ! pahalılık işe yaradı demek çokkk sevindim,Allah gidenlerinizin sayısını arttırsın aminnnnnn

100
10
yanıtYanıtla
Mehmet Erkek:

300k gitmiş geriyekaldı 10milyon

104
5
yanıtYanıtla
mastique:

artik bir ailede tek kisi calisilarak gecinmenin imkansiz oldugunu suriyeli bile anladi ama bizim millet 2-3 cocuklu bir ailede tek kisinin calisarak gecinilemeyecegini anladi. Dünyanin hangi ülkesine giderseniz gidin bir ailede tek kisi calisilarak gecinilemez. Bu bahsettigim orta ve alt sinif icin. Doktor mühendis is adami olursun o ayri

75
22
yanıtYanıtla
Burak Bayhan:

Enflasyonunuzu varya.... Enflasyon denen şey bir tek bizim ülkemizde yok dostum bütün dünyada var.

12
74
yanıtYanıtla
Vatan Daş:

Batarsak hep beraber batarız. Nereye kaçıyosunuz kendi ülkenize ihanet ettiniz savaştan kaçarak şimdi bizim ülkemizemi ihanet diyosunuz.

68
18
yanıtYanıtla
Yunus Deliorman :

çok doğru seçim umarım hepiniz gidersniz vatanınıza

74
1
yanıtYanıtla
VEDAT TOKER :

İNŞALLAH GİDERLER.

yanıt17
yanıt1
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title