Haberler

Erzincan'daki maden faciasındaki korkunç fotoğraflar bilirkişi raporunda

Güncelleme:

Erzincan İliç'teki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasından saatler önce madenciler tarafından çekilen liç alanındaki çatlak fotoğrafları bilirkişi raporunda delil olarak yer aldı. Olay sonrası haber alınmayan 9 işçi için arama çalışmaları sürüyor.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasından saatler önce madenciler tarafından çekilen liç alanındaki çatlak fotoğrafları bilirkişi raporunda delil olarak yer aldı. Yığın altında kalan 9 işçiye ulaşmak için ekiplerin arama çalışmaları devam ediyor.

BAKAN BAYRAKTAR: BU YÖNDE BİLGİLER BİZE DE İLETİLDİ

İlçeye bağlı Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili yürütülen adli ve idari soruşturma kapsamında toprak kaymasının yaşandığı gün sabah saatlerinde madenciler tarafından çekilen liç alanındaki çatlak fotoğrafları, bilirkişi raporunda delil olarak kullanıldı. Fotoğraflarda, yığın liç alanında biriktirilen topraklarda derin yarıkların oluştuğu görülüyor.

Erzincan'daki maden faciasındaki korkunç fotoğraflar bilirkişi raporunda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden sahasının bulunduğu bölgede basın açıklaması sırasında bir gazetecinin, olay günü işçilerin çatlağı tespit ettiği ve yetkilileri uyardığı, ardından tahliyenin yapıldığı bilgisinin doğru olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine, "Bu yönde bize de burada iletilen bilgi var. Bu bölgedeki işçilerin tahliye edildiği doğru ve sonra bu bölgedeki 9 arkadaşımızın tekrar kontrol amaçlı olay yerine döndükleri ve o esnada bu hadiseye yakalandıkları maalesef doğru." ifadelerini kullanmıştı.

BİLİRKİŞİ HEYETİ ÖN RAPORU: ÇATLAKLAR GÖZ ARDI EDİLMİŞ

Maden sahasında incelemelerde bulunan iş güvenliği uzmanı, çevre, jeoloji, inşaat ve ziraat mühendislerinin bulunduğu heyetin hazırladığı bilirkişi ön raporunda, aralarında "yığındaki çatlaklar için vaktinde önlem almayan" proses oksit müdürünün de bulunduğu 5 kişi asli kusurlu bulunmuştu.

Raporda, operasyon direktörü vekilinin yetkili biri olarak sabah yığın liçinde oluşan çatlakların şantiyede olumsuzluklara yol açabileceği konusunda tedbirsiz davranış sergilediğinin tespit edildiği belirtilerek, meydana gelen kazada asli kusurlu olduğu kanaatine varıldığı kaydedilmişti.

Proses oksit müdürünün ise oluşan çatlakları ehil biri olarak çok büyük risk oluşturacağını bilmesine rağmen bunları göz ardı ettiği ve tehlikeli davranış sergilediğinin belirlendiği anlatılan raporda, söz konusu kişinin olayda asli kusurlu olduğu kanaatine varıldığı yer almıştı.

Oksit operasyon başmühendisinin de yığın liçinde meydana gelen çatlaklar konusunda iş güvenliği uzmanı tarafından defalarca uyarılmasına rağmen solüsyon verdiği ve yığın liçinde hareketi hızlandırdığı, çatlakların belli aralıklara gelmesini gördüğü halde bunu hiçe saydığı, bu riskli durumu bilmesine rağmen alanın boşaltılması konusunu göz ardı ederek çalışanların can güvenliklerini tehlikeye attığının tespit edildiği vurgulanmış ve kazada asli kusurlu olduğu kanaatine varılmıştı.

6 ZANLI TUTUKLANMIŞTI

Maden ocağındaki toprak kaymasına ilişkin Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, aralarında firmanın Kanadalı yöneticisi J.R.G'nin de bulunduğu 6 zanlı tutuklanmış, 2 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Erzincan'daki maden faciasındaki korkunç fotoğraflar bilirkişi raporunda

Erzincan'daki maden faciasındaki korkunç fotoğraflar bilirkişi raporunda

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Maden İliç Hukuk Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor?
500

Yorumlar (8)

faruk merttürk:

Göz göre göre gelen en büyük faciayı hepimiz biliyoruz. Ama Silivri soğuk olduğu için susuyoruz.

69
3
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

her zaman değil yazın sıcak olur romatizman varsada çok iyi gelir tavsiye ederim

yanıt7
yanıt15
Harun SİZER:

Döküm hafriyat sahası kayar bu gayet normal bir durum heryerde vardır burada ki durum normalin çok ötesinde bir kayma kaymanın bu kadar büyük olabileceğini tahmin edememiştirler bende çalıştım böyle sahalarda akşamdan sabaha iki metre çöker toprak sürekli yerleşir hemde kayar hergün bir iki metre çöker

8
48
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

menfaat,çıkar, talan,aç gözlülük ,insan hayatına değer vermeme, liyakatsizlik, tedbirsizlik bağıra bağıra geliyorum diyen felaketin olmasına o kadar insanın hayatına mal oldu

31
1
yanıtYanıtla
birgörüş:

şiir gibi cümleler ezberleyip siyasei çıkar sağlamak için her şeyde aynı cümleleri kullanıyorsunuz. gidip bi aynaya bakın. böyle particilik olmaz futbol takımı tutmuyorsunuz

yanıt0
yanıt10
Doğuş:

Cnn türkte fulya öztürk ün programında maden ile ilgili konuda, biraz zorlasalar neredeyse siyanür ün şifalı olduğunu belirteceklerdi

14
2
yanıtYanıtla
faruk merttürk:

İşte bu tam komedi

yanıt3
yanıt1
birgörüş:

habercilik anlayışınıza diyeceğim. Kardeşim bu çatlakları görüdükleri ve tehlikeyi tespit ettikleri için zaten 9 kişi toprak altında kaldı. Bu durumu farketmeseydiler 100 den fazla işçi toprak altında kalacaktı... Toprak altına kalanlar çatlakları ve kayma riskini önleyebilirmiyiz diye incleme yaparken kaymış toprak

0
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title