Haberler

Ermenistan'da 4 köyün Azerbaycan'a iadesine karşı protesto: 226 gözaltı

Güncelleme:

Ermenistan'da 4 köyün Azerbaycan'a iade edilmesine karşı başkent Erivan'da muhalefetin çağrısıyla gösteri düzenlendi. Sokaklara dökülen protestocular Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını istedi. Göstericilerle polis arasında çatışma çıkarken, 226 kişi gözaltına alındı.

Ermenistan'da 4 köyün Azerbaycan'a iade edilmesine karşı düzenlenen gösterilerde 226 kişi gözaltına alındı.

GÖSTERİCİLERDEN İSTİFA ÇAĞRISI

Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu 4 köyü Azerbaycan'a iade etmesinin ardından ülkede protestolar başladı. Muhalefetin çağrısıyla dün başkent Erivan'da gerçekleşen mitingin ardından bugün sabah saatlerinde göstericiler sokaklara döküldü. Erivan'ın girişindeki yolları trafiğe kapatan göstericiler, Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifasını talep etti.

Ermenistan'da 4 köyün Azerbaycan'a iadesine karşı protesto: 226 gözaltı

ARBEDE ÇIKTI

Cadde ve sokaklarda yürüyüş gerçekleştiren protestoculara polis, sert müdahalede bulundu. Gösteriler sırasında parlamento binasının yanı sıra hükümet binası da koruma altına alınırken, göstericiler ve polis arasında arbede yaşandı.

Ermenistan'da 4 köyün Azerbaycan'a iadesine karşı protesto: 226 gözaltı

226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ermenistan İçişleri Bakanlığı şu ana kadar 226 göstericinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanlar arasında muhalif siyasetçilerin de bulunduğu öğrenilirken, polis ekiplerinin aracıyla bir caddeye girişi kapatan milletvekili Ashot Simonyan'ı darp ederek gözaltına aldığı belirtildi.

Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı'nda işgal ettiği Gazah iline bağlı Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerini 24 Mayıs'ta Azerbaycan'a iade etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nikol Paşinyan Azerbaycan Ermenistan Erivan Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (9)

Ufuk Gökceoglu:

Ermeniler istila ettikleri o toprakların hepsini vermeliler, yoksa bitecekler

158
5
yanıtYanıtla
Lütfi Erdonmez:

Paşinyan ülkesinin geleceğini düşünen tek lider Ermeni halkı onun kıymetini bilmesi lazım gelişmek istiyorlarsa

109
4
yanıtYanıtla
aRMa 1979:

Paşinyan gercekten saf

yanıt0
yanıt6
Özcan Özcan:

azerbaycan israil ve türkiye olarak birlik olursak bizi kimse yenemz.Yaşasın az is tr kardeşliği!!

3
54
yanıtYanıtla
Hsn:

Zalimle birlik olacak ülkeker yerin dibine batsın

yanıt2
yanıt0
Kenan Star:

canan,cem,ali,hepsi ordalar

14
2
yanıtYanıtla
Panther Panthera:

Cem yilmaz ordami acaba

9
1
yanıtYanıtla
zırzop:

Paşinyan geleceği gören biri türkiyesiz refaha çıkış olmadığını biliyor bunun yoluda azerbaycanla iyi geçinmek olduğunu biliyor

5
0
yanıtYanıtla
Hamdi Baba :

Peşiyan vatan hainidir

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title