Haberler

Engelliler Federasyonu: "Türkiye ve Dünyada Kalıcı Bir Barış İstiyoruz"

Engelliler Konfederasyonu, Suriye'ye yönelik olası bir dış müdahaleyi protesto etti.

Engelliler Konfederasyonu, Suriye'ye yönelik olası bir dış müdahaleyi protesto etti.

Kızılay Yüksel Caddesinde toplanan Engelliler Konfederasyonu üyesi bir grup "Savaş istemiyoruz" şeklinde slogan attı. Ellerinde, "Suriye halkı yalnız değildir", "Savaşın kazananı, barışın kaybedeni yoktur" yazılı dövizler taşıyan engelliler adına açıklama yapan Turhan İçli, engelliler olarak her türlü savaşın karşısında olduklarını, Türkiye ve dünyada kalıcı bir barış istediklerini söyledi.

Savaşın insanlık ve akıl dışı olduğunu ifade eden Turhan İçli, "Savaş, kitlesel ölümlerin, yıkımların ve sakatlanmaların kaynağıdır. İnsanlığın on binlerce yıldan beri biriktire biriktire geldiği maddi ve manevi değerlerin, yine insan eliyle yok edilmesi demektir. Sağlığa, eğitime, yaşam koşullarının iyileştirilmesine, yeryüzünden açlığın ve sefaletin silinmesine ayrılması gereken kaynakların, silah tekellerinin, petrol krallarının ve gözünü hırs bürümüş diktatörlerin çıkarları uğruna çarçur edilmesi demektir" dedi.

Kimyasal silah kullanımının savaş çılgınlığının en vahşi biçimlerinden biri olduğunu söyleyen İçli, engelliler olarak savaş kışkırtıcılığını ve kitlesel imha silahlarının kullanılmasını şiddetle kınadıklarını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turhan İçli Kızılay Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title