Haberler

Enerji Sorunları Masaya Yatırıldı

Güncelleme:

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe Greenpark Otel'de Yapılan ''Kocaeli İlinde Enerji Sorunları'' Toplantısına Katıldı.

Kocaeli'nde yaşanan enerji sıkıntılarının masaya yatırıldığı toplantıda yapılması gereken çalışmalar ve alınması gereken önlemler görüşüldü. Çözüm odaklı çalışmaların yapıldığı toplantıda alınan kararların valilik tarafından yakından takip edileceği de ifade edildi.

Geniş Katılımlı Toplantı

Kartepe Greenpark Otel'deki toplantıya Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz katıldı. Toplantıda AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Sibel Gönül, Muzaffer Baştopçu, Eyüp Ayar, AK Parti İl Başkanı Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Büyükşehir Genel Koordinatörü Adnan Bilgiç, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu (EPDK) Başkanlığı Elektrik Dairesi Başkanı Ahmet Ocak, TEİAŞ Genel Müdürlüğü yöneticileri, TEDAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri, SEDAŞ İcra Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İhsan Ertuğrul, KSO Başkanı Hüseyin Zeytinoğlu, KOTO yöneticileri, GOSB, Dilovası OSB, Makineciler OSB, Güzeller OSB, Arslanbey OSB, Plastikçiler OSB ile Kandıra GİOSB temsilcileri hazır bulundu.

Çözüm Önerileri Sunuldu

Toplantının başında bir sunuş yapan Vali Topaca, Kocaeli'nde enerjiye yönelik yaşanan sıkıntılar ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi aktardı. Vali Topaca, bu sıkıntıların aşılması için yapılan çalışmada belirlenen öncelikleri de dile getirdi. Vali Topaca, SEDAŞ tarafından ilçelere birimler kurulması, arıza bildirimi ve vatandaş şikâyetlerinin değerlendirilmesi, elektrik kayıp kaçağının önlenmesi, iletişim merkezinin güçlendirilmesi ve tüketici haklarının korunması yönündeki önerilerini toplantıya katılanlara aktardı.

Bakan Ergün De Katıldı

Enerjide yaşanan sorunların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Bakan Ergün, ''Elektrik üretimi, iletimi ve dağıtılması, ele alınması gereken çok önemli bir konu. Türkiye genelinde enerji alt yapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Kocaeli'nde ise sorunları yaşayan ve sorunları çözecek olanların bir araya gelmesi amacıyla bu toplantıyı düzenledik'' dedi. Bakan Ergün, TEİAŞ'tan Kocaeli'nin ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde alt yapı çalışması yapması, EPDK'dan da Kocaeli'nde denetimleri artırarak vatandaşların taleplerine cevap verilmesi yönündeki çalışmaların ele alınmasını istedi.

Yaşanan Sorunlar Ortadan Kalkacak

Toplantıya katılan ve söz alan AK Parti'nin Kocaeli milletvekilleri de, SEDAŞ'ın Kocaeli'ndeki sıkıntıları çözecek çalışmalar yapması gerektiğini, Kocaeli'nde müşteri memnuniyetinin artırılması gerektiğini kesin bir dille ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu da, bu toplantının ardından değişen ve gelişen Kocaeli'nin alt yapısında SEDAŞ ile büyük bir sinerjiyle işbirliği haline çalışmak istediklerini dile getirdi.

Toplantıya katılan sanayicilerin de yaşadıkları sorunları anlatmasının ardından konuşan SEDAŞ İcra Kurulu Başkanı Güven, aralarında Kocaeli'nin de yer aldığı dört ilden oluşan geniş bir bölgeye hizmet ettiklerini aktardı. 2011–2015 yılları arasını kapsayan yeni yatırım planlarında bölgeye olan yatırımın artacağını da sözlerine ekleyen Güven, ''Yeni alınan elemanların bölgeye intibakı, iş birliğinin artırılmasıyla ve yapılacak çalışmalarla 2 yıl içinde bugün yaşanan sorunların hepsi ortadan kalkacak'' açıklamasını yaptı.verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim elendi? #128105 GELİNİM MUTFAKTA elenen isim kim oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye- İtalya Milletler Ligi maçı ne zaman? #127952 TÜRKİYE- İTALYA maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title