Haberler

"En Uzun Süre Piyano Çalma" Rekoruna Türk Aday

103 saatlik piyano konseri ile Polonyalı Romuald Kopenskin'e ait olan "en uzun süre piyano çalma" rekoru, Piyanist Erdem Çetiner tarafından kırılmaya çalışılacak.

103 saatlik piyano konseri ile Polonyalı Romuald Kopenskin'e ait olan "en uzun süre piyano çalma" rekoru, Piyanist Erdem Çetiner tarafından kırılmaya çalışılacak.

Birçok farklı projeye imza atarak adından sıkça söz ettiren Brukan Film'in sahibi, yapımcı Kasım Gültekin, çok konuşulacak bir rekor denemesi için kolları sıvadı. Konuyla ilgili bilgi veren Gültekin, "G.A.F Electric İmport Export firması ile Brukan Yapım firmamız, Guinness Rekorlar Kitabı'na Türkiye den daha önce hiç girilmemiş alan olan müzik ile girecek. Piyanist Erdem Çetiner tarafından, 'en uzun süre piyano çalma konserini' yaparak, rekorlar kitabına gireceğiz" dedi.

Rekorun, 2010 yılındaki 103 saatlik piyano konseri ile Polonyalı Romuald Kopenskin'e ait olduğunu belirten Gültekin, "2012 yılında Polonya'nın elinde olan rekoru kıracağız. 30 Temmuz ile 3 Ağustos arası dört gün piyano çalarak, 103 saati geçecek Erdem Çetiner. Biz firma olarak tüm olanakları kendisine sağlıyoruz. Her alanda olduğu gibi, müzik alanında da dünya rekoru bir Türk'ün elinde olacak. Erdem Çetiner'e bu alan da koçluk yapmak Ercan Kızılkaya eşlik ediyor.

Çalınan müziğe göre de dans grubu eşlik

edecek rekor denemesine" diye konuştu.

"PARMAK EGZERSİNE BAŞLADIM"

Rekorlar kitabına gireceğine emin olduğunu belirten Piyanist Erdem Çetiner ise, "Ben çocukluğumdan beri piyano çalıyorum. Rekor denememde Türk ve dünya klasiklerinden parçalar çalacağım 4 gün. Şuanda parmak egzersizleri yapıyorum. 103 saatin üstüne çıkarak, rekorun Türkiye'ye gelmesini istiyorum. Polonya'dan rekoru alacağım. Piyanoyu çalarken ayakta oturarak çalacağım, bu daha az yorulmama sebep olacak" dedi - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kasım Gültekin Piyanist Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title