Haberler

En Çevreciler Ödüllendirildi

Güncelleme:

Çevreci öğrenciler ve kurumlar ödüllendirildi

Bağcılar Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen "16. Geleneksel Çevre Haftası" etkinliklerinin son gününde değişik dallarda dereceye giren kişi ve kurumlara ödülleri verildi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın açış konuşması sırasında kürsüye davet ettiği Engelliler Sarayı kursiyeri Senem Ünal'ın' okuduğu "Karınca" isimli şiiri salondaki davetlileri duygulandırdı.

"16. Geleneksel Çevre Haftası" kutlamaları şölen ve ödül töreni Bağcılar Engelliler Sarayı'nda gerçekleştirildi. Okullar arası düzenlenen "çevre etkinlikleri yarışması" kapsamında dereceye giren kişi, kurum ve kuruluşlara ödülleri Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz tarafından verildi.

"BÜTÜN MAHALLELERDE ÇEVRE YÜRÜYÜŞÜ YAPALIM"

Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Çağırıcı, engellilerin Allah'ın bir lütfu olduğunu belirterek, "Onları engelli olarak görmüyoruz.  Rabbim'in onları bize emanet ettiği mantığıyla bu işe yaklaşmak insana huzur ve mutluluk veriyor. Kendisini mutsuz hisseden herkes buraya gelsin bu mutluluğu paylaşsın." dedi. Engelliler Sarayı'nın yapılmasında AK Parti İstanbul Milletvekili ve Bağcılar Belediyesi Kurucu Başkanı Feyzullah Kıyıklık'ın büyük katkısı bulunduğunu ifade eden Çağırıcı, "Bu çalışmalara onun belediye başkanlığı döneminde başladık. Hizmete devam ediyoruz. Burada güzellikler devam ediyor. Düşmanınız bile olsa eğer komşunuz mutsuz ise sizin mutlu olmanız mümkün değildir." diye konuştu. Başkan Çağırıcı, önümüzdeki yıldan itibaren Bağcılar'daki 22 mahallede de çevre yürüyüşü düzenleyeceklerini kaydetti.

"BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Başta Hoca Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Hazreti Mevlana, Said Nursi olmak üzere nice örnek alınması gereken büyüklerimiz olduğunu ifade eden Çağırıcı, şunları söyledi:

"Başkasını örnek almaya gerek yok.  Birileri farklı noktalardan bizleri birbirimize düşürmeye çalışıyor. Birileri Türkiye'nin gelişmesini hazmedemiyor. Kim olursa olsan Rabbim bu milletin huzurunu bozanlara huzur vermesin. Türkiye'nin sadece ekonomideki düzelmesi değil, dünya coğrafyasında da  söz sahibi olmasını hazmedemeyenler bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Rabbim onlara fırsat vermesin."

"SENEM'İN ŞİİRİ DUYGULANDIRDI"

Başkan Çağırıcı, konuşması sırasında kürsüye davet ettiği Bağcılar Engelliler Sarayı kursiyeri Senem ile de sohbet etti. Başkan Çağırıcı'nın isteği üzerine bir konuşma yapan Senem, kursa başlamadan önce evinde hapis hayatı yaşadığını ve günlerini dört duvar arasında geçirdiğini anlattı. Bir gün balkonda oturduğu sırada bir karıncanın kendisinden büyük yiyeceği yuvasına götürmesinden etkilendiğini belirten Senem, "Ben bu bedenimle yürüyemiyorum. İstediğim her şeyi yapamıyorum.' diye düşündüm. O an aklıma gelen 'Karınca' adlı bir şiir yazdım." diye konuştu. Senem'in konuşmasının sonunda okuduğu "Karınca" adlı şiir herkesi duygulandırdı.

Programda konuşan AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise, bir haftadır süren Çevre Haftası etkinliklerinin okulların da katılımıyla başarıyla yerine getirildiğini ifade etti.

Tören sonunda Başkan Çağırıcı, İsmet Öztürk ve Mustafa Yılmaz, "Çevre Haftası" kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon, uçurtma ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve en iyi çevreye sahip olan cami, okul ve sitelere hediyelerini verdi. "En çok atık pil toplayan" okulların da aralarında bulunduğu 53 kişi ve kurumun ödüllendirildiği törenin sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı İsmet Öztürk Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title