Haberler

Emniyet, deprem üzerinden bölge halkına yönelik aşağılayıcı paylaşımlar için çalışma başlattı

Güncelleme:

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden İzmir'deki deprem üzerinden bölge halkına yönelik aşağılayıcı paylaşımlar yapanlar için çalışma başlattı. Kin ve nefret içerikli paylaşımlar tespit edilerek adli mercilere intikal ettirilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce (EGM), sosyal medyada İzmir'deki deprem üzerinden bölge halkına yönelik aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici paylaşımlarda bulunan hesapların tespit edilmesine ilişkin çalışmaların başlatıldığı, bu kişilerin gerekli çalışmalar yapılarak adli mercilere sevk edileceği açıklandı.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

"ADLİ MERCİLERE İNTİKAL ETTİRİLECEKTİR"

Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; İzmir ve çevre illerde meydana gelen deprem üzerinden bölge halkına yönelik aşağılayıcı, tahkir ve tezyif edici paylaşımlarla halkın bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine düşmanlığa ve/veya kin beslemeye alenen tahrik eden hesaplara ilişkin 'tespit' çalışmaları ivedilikle başlatılmış, tespit edilen kişiler hakkında gerekli çalışmalar yapılarak adli mercilere intikal ettirilecektir. Konunun tarafımızca hassasiyetle takip edildiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü İzmir Haberler

500

Yorumlar (9)

VICDANSIZLARA:

INSANLARIN ACISI ÜZERINDEN PRIM YAPMAYA CALISANLARI OLAYI DINE BAGLAYAN SAHTE CAKMA MÜSLÜMAN YOBAZLARI IRK MEZHEP INANC PARTI ÜZERINDEN IINSAN OLDUGUNU UNUTARAK KIN NEFREF KUSANLARI ALLAH BILDIGI GIBI YAPSIN ONLARINDA BASINA VERSIN:

9
3
yanıtYanıtla
kardeşim:

agzına saglık daha iyi söyleyemezdin

yanıt1
yanıt2
Umit:

Yakışmıyor arkadaşlar....çok acı bir durum...yaşayan bilir

3
0
yanıtYanıtla
Dik dur:

keşke van da olan depremde sonra pis konuşanlar ve fotoğraf paylaşanlar da böyle emniyet tarafından takibe alınsaydı geçmiş olsun izmir seni bir sen gibi yaşayanlar bilir

yanıt0
yanıt0
ARZU ATICI:

ÇIKARTTIĞINIZI SAKIN SEVİNİP HOPLATMAYIN . BELKİ İÇ BÖLGELER HASARLI OLABİLİR. DİKKAT.

0
0
yanıtYanıtla
AAA:

Bir tane gerizekalı yine dinle bağdaştırdı ulan bu ülkede nekadar gerizekalı var

0
0
yanıtYanıtla
GEÇMİŞ OLSUN ÜZGÜNÜZ ADANADAN SELAMLAR:

Depremi yaşayan bilir an saat dakika saniye saliseler duruyor toprağın altında adeta matkap çalışıyor bir titreşim ve alttan vurma yukarı doğru ben bunu yaşadım ve 20 saniye civarı belli süre aralığında 8saniye ocivarda çok şiddetli sarsıntı mermer masalar nasıl oynuyor bir uğultu 98 Adana depremini yaşayan insan olarak üzüntümü ifade ediyorum geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum Allah tekrarlarını yaşatmasın ülkemize. Mutluluk nidaları içerikli deprem yorumları yazan kişilere yazıklar olsun .

0
0
yanıtYanıtla
Burak:

Sosyal medya ile ugrasilicagina halka birlik beraberlik onerin hem oy icin milleti ikiye boluyorsunuz hemde milleti sucluyorsunuz.

0
0
yanıtYanıtla
Ömer zirek:

Allah yardımcınız olsun Tüm İzmirli kardeşlerimize geçmiş olsun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title