Haberler

Eğitim Uzmanı Gültekin: SBS'de Durum Trajikomik

Güncelleme:

Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarının karışmasının trajikomik bir durum olduğunu söyledi.

Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarının karışması üzerine 1.2 milyon öğrencinin puanlarının yeniden hesaplanacak olmasının trajikomik bir durum olduğunu söyledi.

Danıştay Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'de Almanca ve İngilizce testlerinin cevap anahtarlarını karıştırması üzerine 718 öğrencinin puanının yanlış hesaplanması nedeniyle sınav sonuçlarını iptal kararı verdi. Yeni karara göre, 1,2 milyon adayın puanı yeniden hesaplanacak. Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, kamuoyunda tepkiye yol açan olayı trajikomik bulduğunu belirterek, "Gerçekten trajikomik bir durum. Bu ne anlama geliyor, sormak istiyorum. 8 Haziran'da yapılan sınavın mahkeme sonucu daha yeni ortaya çıktı. 8 Haziran'da İngilizce ile Almanca cevap kağıtlarının karıştırılması olayı vardı. Biz bunu gündeme getirdik. Milli Eğitim Bakanlığı, bunun gerçekten bir hata olduğunu söyledi. Sonra bu tekrar değerlendirildi, 718 öğrencinin yanıt kağıtları ve puanları tekrar düzeltildi. Ondan sonra da bir itiraz çıktığını ben zannetmiyorum. Sonra okullara kayıtlar oldu ve ilk yarının sonuna geldik. 8 Haziran'dan bu yana 7 aylık bir süreç geçti, öğrenciler sömestrde karne alacak. Şimdi sınavın yeniden değerlendirilmesi kararı çıktı. Bu olaya neresinden baksanız, trajikomik ve elinizde kalıyor. Ben buna bir anlam yükleyemedim. Komik mi? Ağlanacak bir durum mu? Gerçekten ciddi mi? Bunun içinden çıkmak mümkün değil" dedi.

Karar sonrası eğitim uzmanı olarak işin içinden çıkamadığını anlatan Gültekin şöyle devam etti:

"Mahkemeler niye bunu zamanında değerlendirip, okullar başlamadan, kayıtlar başlamadan, sınavlardan hemen sonra acil olarak ele alıp kararı çıkmadı? Bu tarihe kadar bekletildi. Olaya biraz yukarıdan baktığımız zaman aklıma şu da gelmiyor değil; son dönemlerde bazı şeyler var, cemaat veya diğer kesimin birlikte sürtüşmesi var. Acaba sorusu oradan da aklıma geliyor. Yukarıdan bağımsız olarak baktığınız zaman şimdi bunun yeri neydi, zamanı neydi. Niye böyle bir şeyle karşılaşıldı? Niye şimdi ortaya çıktı?" - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sadık Gültekin Danıştay SBS Politika Güncel Haberler

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Nihat Doğan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Nihat Doğan kaç yaşında, nereli? Nihat Doğan biyografisi! Yalçın Karatepe kimdir? Halk Tv konuğu Yalçın Karatepe kaç yaşında, nereli? Yalçın Karatepe biyografisi! 29 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? 29 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? İstanbul'un Fethi toplu taşıma ücretsiz mi? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Mehmed: Fetihler Sultanı 14. Bölüm izle! TRT 1 Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Fetihler Sultanı son bölüm neler oldu? 29 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? Bugün ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Özgür elendi mi? 29 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 29 Mayıs Survivor elenen isim! İSTANBUL'UN FETHİ KISA MESAJLAR! 29 Mayıs İstanbul'un Fethi anlamlı, güzel ve resimli sözler neler? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 29 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300
AK Parti Milletvekilinin otomobili kaza yaptı! 2 aracın dereye uçtuğu kazada 1 ölü, 4 yaralı

AK Parti Milletvekilinin otomobili kaza yaptı! 2 aracın dereye uçtuğu kazada 1 ölü, 4 yaralı

500

Yorumlar (1)

adszbeyaz_yalan.busra@hotmail.com:

öğrencilere ne olacak peki eğitim düzenine bakarmısınız ya

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title