Haberler

Dünya Çocukları Karşıyaka'da Buluştu

Karşıyaka Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen 'Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği', muhteşem bir şölenle başladı.

10 ülkeden 200 yabancı çocuk, 5 binden fazla Karşıyakalı ile birlikte kortej yürüyüşü yaptı. Şenlik coşkusu, çocukların yöresel oyunlarıyla zirveye çıktı. Başkan Akpınar, "Bize bugünleri armağan eden Ulu Önderimiz Atatürk'ü saygı ve özlemle anıyoruz" dedi.

KARNAVAL GİBİ KORTEJ

Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, 26'ıncı kez dünya çocuklarını Karşıyaka'da buluşturdu. 10 ülkeden toplam 200 çocuğun katıldığı şenlik, karnaval havasındaki kortej yürüyüşüyle başladı. Ankara'dan gelen Kuzeyin Uşakları Halk Dansları Topluluğu da şenliğin özel misafirleri arasında yer aldı. Yöresel kıyafetleriyle Karşıyaka Çarşı'da yürüyen çocukların coşkusuna 5 binden fazla Karşıyakalı ortak oldu. Belediye Bandosu şarkı ve marşlarla korteje eşlik etti. Yürüyüş boyunca, dev Türk Bayrakları ile Atatürk posterleri taşındı. Çevre apartmanlarda oturanlar ve dükkan sahipleri de astıkları Türk Bayrakları ve alkışlarla bayram sevincini paylaştı. Çarşı içinde sergilenen yöresel oyunlar da ilgiyle takip edildi.

YÖRESEL GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI

Kortejin ardından Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı içinde Açılış Resepsiyonu yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Kaymakam Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Hasan Çankaya, İlçe Emniyet Müdürü Metin Esen, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Milli Eğitim Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yabancı ülkelerin belediye başkanları ve temsilcileri ile konuk çocuklar katıldı. Tüm ekipler, sergiledikleri gösterilerle, alanı dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı.

"DÜNYAYI ÇOCUKLARLA YÖNETELİM"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "26 yıldır, dünyanın her yerinden çocukları, geleceğin sahiplerini, yeryüzünün çiçeklerini Karşıyakamızda ağırlıyoruz. Dünyada ilk kez çocuklara armağan edilmiş bir bayramı, tam da bize yakışır biçimde kutluyoruz. Ve bir çağrıda bulunuyoruz: Gelin dünyayı çocuklarla birlikte yönetelim! Çocuklarımızın daha güzel bir dünyada yaşayabilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Dünya çocuklarına bu bayramı hediye eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel "Çocuklar; saflığın, samimiyetin ve sevginin sembolleridir. 23 Nisan, sadece bizim çocuklarımız için değil, tüm dünya çocukları için özel bir hediyedir. Bugün, burada haykırdığımız kardeşlik duyguları, ümit ediyorum ki dünya ölçeğinde karşılık bulur. Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Mutlu Akpınar Karşıyaka 23 Nisan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title