Haberler

Duisburg'da Düzenlenen Resepsiyon Farklı Milletlerden Vatandaşları Buluşturdu

Almanya'nın Duisburg kentinde bulunan DİTİB Duisburg Merkez Cami Derneği tarafından dün akşam düzenlenen yeni yıl resepsiyonuna, şehir erkanından ve sakinlerin yoğun katılım oldu.

Almanya'nın Duisburg kentinde bulunan DİTİB Duisburg Merkez Cami Derneği tarafından dün akşam düzenlenen yeni yıl resepsiyonuna, şehir erkanından ve sakinlerin yoğun katılım oldu.

DİTİB'e bağlı Duisburg Merkez Cami ile bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim ve Diyalog Merkezi'nin birlikte gerçekleştirdiği yeni yıl resepsiyonu, cami binası konferans salonunda yapıldı. Sunumunu Eğitim ve Diyalog Merkezi yöneticilerinden Elif Saat'ın yaptığı ve sponsorluğunu da Targo Bank AG'nin yaptığı resepsiyona, DİTİB Duisburg Merkez Cami Derneği Başkanı Necati Mert, Eğitim ve Diyalog Merkezi Başkanı İsmail Komşucuk'un yanısıra Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Kocalar, T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu'ndan konsolos Ahmet Ergen, Din Hizmetleri Ateşesi Ramazan Ilıkkan, Duisburg Uyum Meclisi Başkanı Erkan Üstünay, Duisburg Emniyet Müdürlügü'nden yetkililer, Alman siyasi Partilerin Duisburg teşkilat temsilcileri, bazı kilise temsilcileri, çok sayıda Stk temsilcisi, cami dernek ve spor kulüplerinden yöneticiler ve iş camiasından olan yaklaşık 250 davetli katıldı.

Programın açış konuşmasını, DİTİB Duisburg Merkez Cami Derneği Başkanı Necati Mert, Eğitim ve Diyalog Merkezi Başkanı İsmail Komşucuk, birlikte kürsüye gelerek yaptı. Her iki başkan da, DİTİB Duisburg Merkez Cami Derneği'nin ibadethane olmanın yanında, bir çok kültürel etkinliğe de ev sahipliği yaptığını ve Eğitim ve Diyalog Merkezi ile de ayrım yapmadan Duisburg şehrinde sosyal faaliyetlerde bulunduğunu vurguladı.

Resepsiyonda bir konuşma yapan ve "2016 yılına girdiğimiz bu günlerde 2015 yılının muhasebesini yaparak, olumlu ve olumsuz ögeleri değerlendirmek, bu yılki faaliyetlerimize yön verecektir" diyen T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu'ndan konsolos Ahmet Ergen, „geride bıraktığımız 2015 yılına baktığımızda dünya açısından başarılı ve parlak bir yıl olduğunu söyleyemeyiz, dünyada barış ve huzurun bozulduğunu açlığın arttığını insanların kitleler halinde doğup büyüdükleri toprakları terk ederek sosyal çalkantılara sebep olduğunu söyleyebiliriz" dedi ve şöyle devam etti: " Almanya'da yaşayan Türkler olarak Almanya'ya odaklandığımızda ise maalesef hala camilere yapılan saldırılar devam etmiştir. Çok şükür bu saldırılar can kaybına neden olmamıştır ama bu saldırıların devam etmesi ve maalesef saldırganların çoğunun bulunamaması insanlarımızda tedirginliğe yol açmaktadır. Saldırganların bulunmasını ve adalete teslim edilmesini yetkililerden bekliyoruz. Keza Pegida türü oluşumlar bu tedirginliği daha da artırmıştır. Öte yandan DEAŞ benzeri aşırı akımlara karşı da uyanık olmak zorundayız. Günümüz dünyası şartları bunu gerektiriyor. Almanya'da Müslüman gençlerin radikal fikirlere kapılmamasında DİTİB Camilerinin etkin rol oynayacağına yürekten inanıyorum. DİTİB camilerinin burada çok önemli güzel fonksiyonları olacağına eminim gençlerimizi korumak açısından. Bildiğiniz gibi Suruç, Paris Ankara ve İstanbul'da can kayıplarına sebep olan terör saldırıları oldu. İstanbul'da hayatını kaybeden Alman dostlarımıza taziyelerimizi sunuyorum".

Programda davetli olarak hazır bulunan ve birde konuşma yapan Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, „Pegida'ya karşı yapılan ve 4 bin Duisburglu'nun katıldığı miting de, bu salonda bulunan dostlardan da katılımların olduğunu biliyor ve bundan dolayıda memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Bu benim için çok önemli, kuvvetli bir işaret. Bu benim için hoşgörülü, dünyaya açık, uyumlu, katılımcı bir şehir için birlikte çalıştığımızın, mücadele ettiğimizin bir işareti. Bunun için o zaman orada olanlara tekrar teşekkür ediyorum. Bizler, Duisburg'uz, Bizim değerlerimiz Duisburg'u belirliyor, pek çoğu Duisburg dışından gelen PEGIDA değil" dedi. Sören Link, „Duisburg'ta elbette herşey güllük gülistanlık değil. Ancak dünyanın hiçbir yerinde, Almanya'da hiçbir kentte sorunsuz yer yok. Elbette problemlerimiz var. İnsanların olduğu her yerde sürtüşmeler olur. Hele de sorunlu bölgelerde insanların çok olduğu gittikçe de nüfus yoğunluğunun arttığı yerlerde elbette sorunlar var. Bu sorunları görüyoruz, ve çözmek için çalışıyoruz. Birlikte sorunları aşacağız. Şehrimizde yaratıcı, gönüllü pek çok insan var, zor durumda bize yardımcı oluyorlar. Mülteciler için giysi toplamadan, ihtiyacı olanlara dağıtmada, nasıl Almanca öğrenileceğine kadar insanlara yardımcı olan gönüllüler var. Bize sığınanlara yardım eli uzatıldığını hissettirenler, kendilerine müteşekkirim. O yüzden bu gece bunu anmak istedim. Son olarak 2016'nın ne getireceğini kimse bilemez. Mülteci sayısını tahmin edemem, bu kadar fazla insanın insan onuruna yakışır biçimde ağırlamayı başarabileceğimizi de bilmiyorum, toplumun bunu ne kadar taşıyabileceğini önceden bilemiyorum, ama biz birlikte güçlüyüz, problemleri birlikte çalışarak aşabileceğimizi biliyorum" dedi. - Duisburg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necati Mert Ahmet Ergen Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title