Haberler

Dostluk Kısa Film Festivali bu yıl Yunus Emre anısına düzenleniyor

Güncelleme:

Bu yıl Yunus Emre anısına düzenlenecek 3. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali'nin başvuruları başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, sinema platformları ve çeşitli kurumlarla işbirliği içinde yoluna devam eden festival, üçüncü yılında 4,5 ve 6 Aralık tarihlerinde düzenlenecek.

Festivalde bu sene "Yarışma", "Kırk Yıllık Hatır", "Panorama" ve "Uzun Metraj" seçkilerindeki gösterimlerin yanı sıra konferanslar, söyleşiler ve atölyeler yapılacak.

İlk iki yılında Hindistan, Filipinler, I·ran, Amerika, Brezilya ve Suriye'nin de arasında bulunduğu 100'den fazla ülkeden 1500'e yakın başvuru yapılan festival, insan ile evrenin ilişkisini, dostluk üzerinden doğrudan ya da dolaylı konu edinen her çeşit ve formattaki filmi seyirciyle buluşturmayı hedefliyor.

Festival, en geniş anlamıyla dostluk kavramını, güncel sanatların en etkili formlarından biri olan sinema yoluyla yeniden okumak, düşünmek ve yansımalarını çoğaltmak amacıyla çıktığı yolda ilerliyor.

Festival bu yıl Yunus Emre anısına düzenleniyor

Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali üçüncü yılında büyük şair ve mutasavvıf Yunus Emre anısına düzenleniyor.

Festival komitesinden yapılan açıklamada, Yunus Emre'nin Asya'dan Avrupa'ya tasavvufi şiiri, dostluk ve kardeşlik anlayışıyla zirveye çıkaran şair olarak kabul gördüğü kaydedildi.

Yunus Emre'nin Türkiye'nin, Türkçe'nin ve Türk şiirinin temel taşı olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yunus Emre'nin şiiri ve dostluk felsefesi günümüzde de dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu merhamet ve kardeşlik için büyük imkanlar barındırmaktadır. Dostluk festivali vesilesiyle büyük şairi yeniden anmak, hatırlamak ve sanatını görsel sanatların alanına yansıtmak bireysel ve toplumsal dünyamızı daha iyi bir geleceğe taşıyacaktır.

Bugün bütün dünyayı etkileyen pandemi sürecinde dostluğu pekiştirmek ve artan önemine dikkati çekmek için festivali gerçekleştirme kararı alan yönetim, yeni normal çerçevesinde dostluğu film sanatının diliyle sinema salonlarında konuşmayı ve paylaşmayı hedefliyor."

Başvurular 5 Ekim'e kadar devam edecek

Festival direktörlüğünü Faysal Soysal, genel koordinatörlüğünü Mehmet Lütfi Şen'in üstlendiği festivale başvurular 5 Ekim'e kadar yapılabilecek.

Başvuru şartnamesi ve başvuru formu "www.dostlukfilmfestivali.com" ile "www.amityfilmfestival.com"da yayınlanan festivalin yarışma bölümüne festival sitesinin yanı sıra Filmfreeway uluslararası sinema platformu üzerinden de başvuru kabul edilecek.

Birincilik, ikincilik, üçüncülük ödüllerinin yanı sıra Türkiye'den bir kısa film yönetmenine sonraki filmine destek için "Yunus Emre Dostluk Teknik Destek Ödülü'"ve bir filme de "Kızılay Dostluk Ödülü" verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Film Festivali Haberler

Bakmadan Geçme

Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title