Haberler

Doğa Aşığı Tarzan Dualarla Anıldı

Güncelleme:

MANİSA Belediyesi'nin bu yıl 7. kez düzenlediği Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi'nin mezarı başında anılmasıyla başladı.

Buradaki anmanın ardından Tarzan'ın yaşadığı yer olan Topkale mevkiinden kent merkezine kortej düzenlendi.

Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri, Manisa Tarzanı Ahmet

Bedevi'nin mezarı başında anılmasıyla başladı.

Aynı zamanda Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi'nin ölümünün 49. yıldönümü olması nedeniyle, ruhuna ithafen dualar okundu. Tarzan'ın mezarı başında anılması törenine Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, Tarzan'ın yaşadığı dönemi gören Manisalı tanınmış simalar ile sevenleri katıldı.

Doğa aşığı kimliğiyle Manisalıların gönlüne taht kuran Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi'yi asla unutmayacaklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Tarzan'ı her yıl daha büyük coşkuyla anacaklarını söyledi. Burada okunan duaların ardından program, Tarzan'ın ömrünü geçirdiği kulübenin bulunduğu Spil Dağı eteğindeki Top Kale mevkiinde devam etti.

Rahmetle anıyoruz

Tarzan'ın yaşadığı yer olan Topkale mevkiindeki etkinliğe Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Funda Solak, Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri, kurum müdürleri, TEMA gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, bir öğrenci Ahmet Bedevi'nin hayatı ile ilgili yazıyı okudu.

Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi'nin doğa aşığı olması ile tüm Manisalılara örnek bir insan olduğunu ifade ederek, rahmetle andıklarını söyledi.

Gençlere doğa sevgisini aşılamayı görev biliyoruz

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Manisa ile özdeşleşmiş, Manisa'nın sembolü olmuş ve tüm Türkiye ve dünyada tanınan Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi'ye adadığımız haftayı kutluyoruz.

Gerçekten kendisi doğa aşığı, doğa sevgisiyle dolu, çocuklarla ilgilenmiş, vatandaşla iç içe olmuş, doğayı, çevreyi ve yeşillendirilmesi konusunda her zaman hizmetleri olmuş. Nur içinde yatsın, huzur içinde yatsın diyorum. O'nun çizmiş olduğu yolda bizler de, gelecek kuşaklara, gençlere doğa sevgisini aşılamayı görev biliyoruz. Manisa Belediyesi olarak, yeşil bir Manisa için yeşil alanlarımızı arttırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Ulupark'ta halkoyunu gösterileri

Konuşmaların ardından Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi'nin anısına Topkale'den 7 pare top atışı gerçekleştirildi. Daha sonra Manisa Belediyesi Şehzadeler Mehteri eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleşti. Yürüyüş sırasında Belediye Başkanı Cengiz Ergün, vatandaşlara karanfil dağıttı.

Top Kale mevkiinden başlayan yürüyüş Ulupark'ta sona erdi. Ulupark'ta da halkoyunları gösterileri ve vatandaşlara lokma dağıtılarak, Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri devam etti. Ulupark'ta dinlenen vatandaşlara karanfil dağıtan Başkan Ergün, kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri de geri çevirmedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Daşöz Cengiz Ergün Ahmet Bedevi Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Bakmadan Geçme

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir?
Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title