Haberler

Diyarbakır'da 'Öcalan' Zirvesi

Güncelleme:

Ahmet Türk'ün Ayla Akat ile birlikte Abdullah Öcalan ile görüşmesinin ardından BDP'li vekiller Diyarbakır'da toplandı.

Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk'ün BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile birlikte İmralı'da Abdullah Öcalan ile dünkü görüşmesinin ardından bir açıklama yapılmazken, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, henüz hiçbir şeyin net olmadığını ve açıklama yapıp yapmayacaklarının da belli olmadığını söyledi.

DİYARBAKIR'A GELDİLER

İmralı'da dün Abdullah Öcalan ile görüşen Ahmet Türk, sabah saatlerinde Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile birlikte Diyarbakır'a geldi. Ahmet Türk'ün İmralı'daki güreşmeyle ilgili Diyarbakır'da bulunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı bilgilendireceği ve görüşmeyi değerlendirecekleri belirtildi.

BDP milletvekillerinden bazıları da Diyarbakır'da bulunurken, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın ise Avrupa'da olduğu bilgisine ulaşıldı. Kışanak ve Demirtaş'ın daha önce belirlenen bir program çerçevesinde bu akşam Roj TV'nin yerine kurulduğu öne sürülen PKK çizgisindeki Sterk TV'nin yayınına katılacakları öğrenildi.

DEMİRTAŞ: HENÜZ HİÇBİR ŞEY NET DEĞİL

İmralı'da dün gerçekleşen görüşme ile ilgili gelişmeleri Diyarbakır'dan takip eden ve akşam saatlerinde görüşmeyi doğrulayarak, 'iyi geçtiğini' ve önümüzdeki günlerde açıklama yapılacağını belirten BDP Genel Başkanı Demirtaş, bugün, "Henüz hiçbir şey net değil, açıklama yapıp yapmayacağımız da belli değil. Açıklama yapılırsa basına bilgi verilir" dedi.

Diyarbakır'daki BDP'li bazı milletvekilleri ise açıklamanın önümüzdeki salı günü grup toplantısında yapılabileceğini ifade etti.

BULDAN: GÖZLERİNDEKİ PIRILTIDAN ANLADIM

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Bana göre bundan sonrası için Öcalan, Ahmet beye ve Ayla hanıma mutlaka olumlu açıklamalarda bulunmuştur. Çünkü döndükten sonra Ahmet Türk'ün gözlerindeki pırıltıdan bile görüşmenin çok olumlu geçtiğine dair bir izlenim edindim. Sayın Türk'ün o görüşmeden çok olumlu bir sonuç çıkardığı kanısındayım. Bundan sonrası için de bu görüşmelerin hem devam edeceğine hem de çok olumlu bir yöne doğru gideceğine inanıyorum"

PKK'NIN YÜZDE 99'U ÖCALAN'I DİNLER DEMİŞTİ

Selahattin Demirtaş dün TBMM'deki makamında bir grup gazeteciye gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Abdullah Öcalan'ın olası 'Silah bırakın' çağrısına PKK'nın yanıtı ne olur?" sorusuna, "Kürt hareketi içinde farklı grupları barındıran büyük bir hareket, ancak yüzde 99'u Öcalan'ı dinleyecek. Yönetim kademesinde fire verilmez. Tereddütsüz insanlar bu çağrıya uyacaktır" yanıtını vermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Abdullah Öcalan Ahmet Türk Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title