Haberler

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başbakanlık Makamına Bağlandı

Güncelleme:

Bakanlar Kurulu'nun, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki ilk toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığı, Başbakanlık makamına bağlandı.

Bakanlara Kurulu, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki ilk toplantısını yaptı. Toplantıda Başbakan Yardımcıları arasındaki görev dağılımı da yapıldı. Dağılımdaki en büyük sürprizlerden biri de, daha önce Başbakan Yardımcılığı'na bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Başbakanlık makamına bağlanması oldu.

DİNİ DİPLOMASİYE AĞIRLIK VERİLECEK

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre Davutoğlu'nun sürpriz bir kararla, Diyanet'i kendisine bağlaması, Ankara kulislerinde "dini diplomasi atağının işareti" olarak yorumlandı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, son dönemde Ortadoğu'daki mezhep çatışmaları, Suriye ve Irak'ta artan IŞİD etkinliği konusunda açıklamalar yapmıştı. Diyanet'in öncülüğünde, Ortadoğu'daki dini liderler Türkiye 'de bir konferansta biraraya getirilip, "uzlaşma" ve "tolerans" mesajları verilmişti. Şimdi Diyanet'in Başbakanlığa bağlanması ile Ortadoğu'da mezhep ve din çatışmalarından dolayı akan kanı durdurmak amacıyla, Türkiye'nin "dini diplomasiye ağırlık vereceği" yorumları yapıldı.

ATATÜRK DÖNEMİNDE CUMHURBAŞKANI'NA BAĞLIYDI

Modern Türkiye tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı değişik kurumlara bağlandı. Atatürk, kendi Cumhurbaşkanlığı döneminde Diyanet'i kendisine bağlamıştı. Atatürk sonrasında ise Diyanet bir bakan aracılığıyla, Başbakan'a bağlanmıştı. Özal'ın Başbakanlığı döneminde, o zamanın Diyanet işleri başkanı ile bağlı bulunduğu bakan arasında anlaşmazlık yaşanınca, Diyanet Başbakanlık makamına bağlanmış, ancak daha sonra yeniden Başbakan Yardımcılığına bağlı bir kurum haline getirilmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Davutoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500

Yorumlar (13)

yaşar:

ne diyanetı ramazan gelınce savuru 1 saat geri cekyolar arkadaş. dıyanet tamamem bagımsız olmalı bırıne baklarsan laıklık ortadan kalkar. bu ota çag uygulamsı olur secım gelınce camıden akp oy verın hutbesı okutmak için olabılırmı acaba.

20
20
yanıtYanıtla
HIRSIZLARDAN OLANLARDAN:

DİYANETTEKİ KİŞİLERDEN DİN ADAMI OLMAZ HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSANDAN DİN ADAMI OLMAZ. HIRSIZLARDAN OLANLARDAN DİN ADAMI OLMAZ.

21
12
yanıtYanıtla
OSMANLI:

Diyanet işleri de TRT gibi görev yapıyor da ondan. . . .

18
8
yanıtYanıtla
Ensari:

Diyanet İşleri Başkanına bakın Allah için Yüzünde hiç Nur varmı. allahın değil Laikosun emrine girmiş Dini Siyasi çıkar ve halkı kandırmak için kullananlarda Nur olmaz.

11
10
yanıtYanıtla
Ensari:

Bence Diyanetin Lağvedilmesini devletin- siyasetin dine müdahalesini en çok samimi Müslüman olanlar istemelidir. Müslümanda biraz Nur olur bunda hiç nur yok suratında. Allah nurunu esirgemiş çünkü Allaha değil siyasete menfaate boyun eğiyorlar. En büyük şirk budur. Hz Muhammet SAS Putları yıkıp kesin zafere ulaştıklarında kabede göz yaşı dökerek şöyle buyuruyor. Bundan sonra bu İnsanların putlara tapmayacağı kesindir ancak korkarımki İnsanlar zaman gelecek paraya menfaate tapacaklar. Fatiha kuranın özüdür. Yalnızca Allaha hamd(teşekkür) ederiz. yalnızca senden (Allahtan)yardım dileriz. . . . . . bizi dosdoğru kendilerine helal rızık verenlerin yoluna ilet. . . .

11
8
yanıtYanıtla
zuhal:

isviçrede cern bilimsel araştırmalar kurumuna 1, 5 milyar dolar ödenek ayrıldı adamlar hing bozomu, tanrı parçacığı gibi deneylere imza attılar. . . Amerikada uzay araştımalarına 1 milyar dolar ödenek ayrıldı adamlar mars''a ay''a yolculuk gerçeklesştirdiler. . . Türkiyede diyanet işlerine 2, 5 milar dolar ödenek ayrıldı, Diyanet kırmızı giymek haramdır, lades oynamak haramdır, evlatlıkla evlenmek caizdir gibi fikirler üretmekten öteye gidemedi. . . . ne kadar gerekli bir kurum varın gerisini siz düşünün!!!!!

12
3
yanıtYanıtla
zuhalnazan_yuksel@hotmail.com:

rica ederim kardeşim, doğruları söylemek boynumuzun borcu. :))

yanıt0
yanıt0
murat:

din adamı . . dini bilen. . . yaşayan. . yaşatan . . tek bir ALLAH OLGUSU tekbir ALLAH korkusu olan mıdır. . . haksızlıkların karşısında duran . . . haklının yanında olabilenmidir. . . DİN ADAMI dini yaşatmayı hedefleyenmidir. . . din adamı siyaseti bilen. . siyasi olanmııdır. yoksa . . DİN ADAMI KİME DENİR. . ? din adamı ALLAH a kulluk edenmidir. KULA kul OLANMIDIR. . . din adamı KİMDİR. gerçekte . . mesele burda aslında . . . MESELE DİN ADAMI kimdir. de

14
0
yanıtYanıtla
vatansever80:

bizlere hiç bir faydası olmayan böylesi bir kurumun yıllık olarak bütçeden aldıgı paya bir bakın bütün işi gücü akp propagandası yapmak olan bir kurum fetvalarınada ben güvenmiyorumda inanmıyorumda

6
4
yanıtYanıtla
amedli:

din hiç kimseye bağlanamaz gençler dikkatlı olun din kurumu ne kadar siyasileşirse okadar dindarları dinden uzaklaştırır

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title