Haberler

DİSKİ'de İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Güncelleme:

DİSKİ Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitim İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Beran Akan tarafından verildi.

DİSKİ Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Müdürlüğü hem kent merkezinde hem de hizmet alanına giren 13 ilçede iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitim programlarına ve işe giriş muayenelerine başladı. DİSKİ, oluşturduğu 19 kişilik İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu'yla da koruyucu önlemleri planlı bir şekilde yürütmeyi hedefliyor.

DİSKİ Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Kanalizasyon ve İçme Suyu Daire Başkanlığı personeline yönelik periyodik hizmete giriş muayeneleri ve eğitim programları başladı. Bu programların ilki Kanalizasyon Daire Başkanlığı'nda görevli personele verildi. DİSKİ toplantı salonunda yapılan eğitim İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Beran Akan tarafından verildi.

Türkiye İşçi Ölümlerinde Lider

Akan, Türkiye'de son bir yıl içerisinde iş kazası sonucu yaşamını yitiren işçi sayısının 1414 olduğunu söyledi. Bu rakamların işçi ölümleri sıralamasında Türkiye'yi Avrupa'nın üst sıralara taşıdığını ifade eden Akan, bu ölümlerin iş güvenliği ile önlemlerin alınamamasından kaynaklandığını ifade etti. "Güvenlik için öncelikle riski yok edilmelidir. Riski yok edemiyorsanız korunun" diyen Akan, "Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) sizi kazalardan korumaz, sadece kazanın şiddetini azaltır. Bu yüzden öncelikli olan doğru önlemleri almaktır" dedi.

"Kişisel Koruyucu Donanım CE işareti ve Onaylanmış Kuruluş Kimlik Numarası taşımak zorundadır" diyen Akan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"KKD; iş güvenliğinde son başvurulacak nokta olmasına ve kazaların sebeplerini ortadan kaldırmamasına rağmen mevcut tehlikeye uygun ve doğru seçildiklerinde yaralanmaların ciddiyetini asgariye indirebilmektedirler" şeklinde konuştu. CE işaretli ürünün Avrupa'da dolaşımını sağlayan ticari vize olduğunu kaydeden Akan, bu işaretin bir ürün ya da ürün grubunun AB'nin sağlık, güvenlik, çevre, tüketici korunması konusunda oluşturmuş olduğu 'hayati düzenlemelere uygun'luğunu gösterdiğini ifade etti.

Akan, EN Standartları'nın ise Avrupa'daki Standart Otoritelerinin oluşturduğu komitelerin kabul ettiği teknik standartlar olduğunu kaydederek, "Bu teknik standartlar KKD dahil olmak üzere birçok çeşitli ürüne yönelik olarak minimum performans şartlarını ve test metotlarını belirler. İşyerlerinde kullanılan tüm KKD'lerin Kişisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde Kullanılması Hakkında Yönetmelik'e uygun olması gerektiği zorunludur" dedi.

Akan slaytlar eşliğinde iş kazalarından fotoğraflar paylaşarak, kazaların hangi tedbirsizlik sonucu oluştuğunu anlattı.

Sarı: İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Oluşturduk

DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı ise Türkiye'de son bir haftada içinde yaşanan iş kazalarının koruyucu önlemlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattığını söyledi. Sarı, DİSKİ Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Birimi'nin iş sağlığı ve güvenliği alanında planlı ve koruyucu çalışmalar yaparak işçi sağlığı ve güvenliğini yüksek standartlarda korumaya özen gösterdiklerini ifade etti.


Her ay toplanarak kurum içi çalışmaları gözden geçiren 19 kişilik İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu oluşturduklarını kaydeden Sarı, 4 hekimin farklı daire başkanlıklarında görevlendirildiğini söyledi. Sarı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile koordineli olarak kan bağışı ihtiyaçlarına yönelik duyurular yaptıklarını da söyledi. Sağlık Birimi'nin Büyükşehirler Yasası'nın ardından hizmet alanına giren 13 ilçede oluşturulan DİSKİ Genel Müdürlüğü şubelerinde eş zamanlı çalışmalar yaptığını kaydeden Sarı, buralarda da işe giriş muayenelerinin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yaşar Sarı Türkiye Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title