Haberler

Dha Yurt Bülteni-17

CEZAEVİ FİRARİSİ: YAKALANMASIYDIM KATLİAM YAPACAKTIM GAZİANTEP'te, hakkında 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan cezaevi firarisi 40 yaşındaki Yunus Fındıklı, Adıyaman'da yaşayan ve sürekli tehdit ettiği boşandığı Pınar Türk'ten olan 2 çocuğuna kargoyla oyuncak gönderince polis...

CEZAEVİ FİRARİSİ: YAKALANMASIYDIM KATLİAM YAPACAKTIM

GAZİANTEP'te, hakkında 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan cezaevi firarisi 40 yaşındaki Yunus Fındıklı, Adıyaman'da yaşayan ve sürekli tehdit ettiği boşandığı Pınar Türk'ten olan 2 çocuğuna kargoyla oyuncak gönderince polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Fındıklı, polise verdiği ifadede, "Yakalanmasıydım, eski eşim ile ailesini ve 2 çocuğumu öldürüp katliam yapacaktım" dedi.

Gaziantep'te yaşayan Yunus Fındıklı, 2 çocuğunun annesi 31 yaşındaki Pınar Türk ile geçen Ocak ayında boşandı. Pınar Türk 2 çocuğuyla Adıyaman'da yaşayan ailesinin yanına yerleşirken, Yunus Fındıklı boşandıktan sonra Ankara'da oturan ağabeyi Ahmet Fındıklı'yı tabancayla yaralayıp kaçtı. Olaydan sonra tutuklanarak Gaziantep'te cezaevine konulan Fındıklı, firar edip izini kaybettirdi. Fındıklı bir süre önce koruma kararı bulunan boşandığı Pınar Türk'e telefonla ulaşıp çocuklarına oyuncak göndereceğini söyleyip adresini istedi. Pınar Türk, Fındıklı'ya oturduğu evin adresini verdi. Pınar Türk, önceki gün polise Fındıklı'dan kargo geldiğini söyleyip kendisini rahatsız etmeyi sürdürdüğünü söyledi. Kargonun geldiği adresten Fındıklı'nın konakladığı otele ulaşan polis, Gaziantep'teki polislerle birlikte operasyon için harekete geçti. Ekipler, baskın yaptıkları otelde sahte kimlikle konaklayan Yunus Fındıklı'yı gözaltına aldı. Yanında tabanca ve kurşun ele geçirilen Fındıklı, emniyette ifadesi alındı. Fındıklı'nın ifadesinde, "Siz beni yakalamasaydınız ben Adıyaman'da eşimi, 2 çocuğumu ve eşimin ağabeyini öldürecektim. Yakalanmasaydım katliam yapacaktım" dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından hakkında yakalama işlemi yapılan Fındıklı, Gaziantep'te firar ettiği cezaevine konuldu.

Haber: Mahir ALAN/ADIYAMAN,

=================================================

UYUŞTURUCU KULLANDIĞI İLERİ SÜRÜLEN GENÇ YOL ORTASINDA BAYGIN BULUNDU

OĞLU UYUŞTURUCU BAĞIMLISI OLAN ANNENİN FERYADI

MANİSA'da uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen gencin sokakta baygın haldeki görüntüsü yürekleri burktu. Yoldan geçen vatandaşların ihbarı ile genç hastaneye kaldırıldı. Olay yerinden geçen ve kendi oğlunun da uyuşturucu madde kullandığını anlatan anne Ziynet D., gözyaşlarına boğuldu. 24 saat oğlunu sokaklarda aradığını söyleyen anne, oğlunun bulunup, tedavi edilmesini istedi.

Yunusemre İlçesi Mimar Sinan Bulvarı üzerinde saat 15.30 sıralarında yerde baygın şekilde yatan genci gören vatandaşlar polise ve acil sağlık ekiplerine bildirdi. Hareketsiz şekilde yatan ve kendinde olmayan genci görenler etrafına toplandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri de gence müdahale etti. Etraftaki vatandaşlar bayılan gencin uyuşturucu kullandığını ve bu nedenle bayıldığını iddia etti.

BİR ANNENİN FERYADI

Acil sağlık ekiplerinin müdahalesi sırasında olay yerinden geçen ve kendi oğlunun da 5 yıldır uyuşturucu madde kullandığını anlatan Ziynet D., feryat etti. Sağlık ekipleri baygın genci ambulansla Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne götürdü. Bağımlı olduğu iddia edilen gencin tedavi altına alındığı öğrenildi.

Bağımlı genç hastaneye götürülürken, boşandığı eşinden olan 24 yaşındaki oğlu M.K.'nin de uyuşturucu bağımlısı olduğunu anlatıp, yardım isteyen Ziynet D., sokaklarda oğlunu aradığını söyledi. Yetkililere seslenen Ziynet D., "Uyuşturucu hap içmiş. Ambulansı çağırdım, polisi çağırdım. 'Kendi isteği olmadan götüremeyiz' dediler. Ne zaman benim oğlum da yere düşecek o zaman hastaneye götürecekler. Uyuşturucuyu ortadan kaldırsınlar. Anneler hep sokakta ağlıyor. Nice anneler böyle ağlıyor. Benim de ciğerim yanıyor. Anneler artık ağlamasın" diye konuştu.

"BU BONZAİYİ ORTADAN KALDIRSINLAR"

Gözyaşlarına boğulan anne Ziynet D., "Oğlumu sokaklarda baygın halde buluyorum. Oğlum 5-6 yıldır uyuşturucu kullanıyor. Binlerce uyuşturucu kullanmaktan baygın kişi sokaklarda. Hastaneye gitmiyorlar. bu kişileri gerekirse, elini, kolunu bağlayıp, hastaneye götürelim. Ne zaman sokakta düşecek bayılacak o zaman sahip çıkacaklar. Böyle giderse ya intihar edeceğim ya da oğlumu öldüreceğim. Herg ece kafamı yastığa koyduğumda, 'Acaba oğlum hangi köşede düştü, bayıldı' diyorum. Gece gündüz sokaklarda arıyorum. Oğlumu nerede yakalarlarsa tedaviye götürsünler" diye feryat etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Sokakta bayılan gencin yerde baygın yatarken görüntüsü

-Sağlık ekiplerinin müdahalesi ve ambulansla hastaneye götürülmesi

-Kendi oğlunun da uyuşturucu kullandığını anlatan annenin tepkisi ve konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nermin UÇTU / MANİSA,

===================================================

MAAŞINI ALAMAYAN İŞÇİNİN SİLODA İNTİHAR GİRİŞİMİ

UŞAK'ta çalıştığı firmadan maaşını alamayan 38 yaşındaki R.A. (Resul Acar) 15 metre yüksekliğindeki siloya tırmanarak intihar girişiminde bulundu. Jandarmanın ikna ettiği R.A., sağlık kontrolü sonrası jandarmaya götürüldü.

Olay, Uşak-Ulubey Karayolu üzerinde bulunan Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'na bağlı TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi şantiyesinde meydana geldi. Projenin yüklenici firması Bayburt Group A.Ş. yetkilileriyle görüşen evli ve 6 çocuk babası R.A., yüklenici firma yetkililerinden çalıştığı taşeron firmadan maaşını alamadığını iddia ederek ödeme yapılmasında yardımcı olmalarını istedi. Amacına ulaşamayan R.A., saat 14.30'da şantiye içinde bulunan 15 metre yükseklikteki taş silosuna tırmanarak intihar edeceğini söyledi. Şantiyede bulunan işçiler durumu jandarma, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Zaman zaman silodan sarkarak tehlikeli hareketler yapan R.A., "Paramı vermezseniz atlarım, kimse gelmesin" diyerek aşağıdakilere seslendi. Olay yerine gelen jandarma ekibinin uzun süren çabaları sonucu, telefonla konuşularak ikna edilen R.A., aşağı ineceği sırada baygınlık geçirdi. Bir işçi siloya tırmanarak arkadaşını kendine getirdi. Baygınlık sonrası aşağıya inemeyen R.A.'yı indirmek için şantiyeye sepetli arazöz çağrıldı. R.A, şantiyeye getirilen arazözün sepetine alınarak aşağıya indirildi. R.A., ambulansa alınarak sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından jandarma tarafından ekip aracına bindirilerek jandarmaya götürüldü. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Silodan ve işçiden detay görüntüler

Şantiyeden görüntü

Silonun üzerindeki işçiden yakın plan görüntü

İşçinin baygınlık geçirmesi

İşçi arkadaşının siloya tırmanması

İşçinin itfaiye ekibi tarafından kurtarılmasından görüntü

Haber- Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK,

==================================================

YANAN OTOMOBİLDE ÖLEN ÇOCUK TOPRAĞA VERİLDİ

GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde park halindeyken bilinmeyen nedenle alev alan otomobilde hayatını kaybeden 5 yaşındaki Yusuf Şahin'in cenazesi, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Fevzi Paşa Mahallesi'nde yakını olduğu belirtilen B.Z.'ye ait park halindeki kapısı açık 27 NT 008 plakalı otomobilde dün oynarken bilinmeyen nedenle alev alan araçta hayatını kaybeden Yusuf Şahin'in cenazesi, yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Yusuf için ikindi vakti Hazreti Ali Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende tabuta sarılan Yusuf'un babası Mehmet Şahin ile yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Yusuf'un cenazesi, burada kıldırılan cenaze namazının ardından Asri mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------

- Cenaze töreni

Babanın tabuta sarılması

Namazın kılınması

Tabutun götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY-GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 38 MB

=================================================

ZONGULDAK'TA DİLENCİ DENETİMİ

ZONGULDAK'ta polis ve zabıta ekipleri, Ramazan ayında halkın dini duygularını sömürerek dilencilik yapanlara para verilmemesi konusunda uyarıcı broşürler dağıttı.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube, Toplum Destekli Polislik Şube ve zabıta ekipleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri ile birlikte kent merkezinde dilendirilen çocuklar ile dilencilik yapanlara karşı denetim yaptı. Liman Caddesi, Gazipaşa Caddesi, Soğuksu Semti'nde yapılan denetimlerde dilenen 2 kadın ve dilendirilen 1 çocuk karakola götürüldü. Denetimde vatandaşlarda dilencilere para vermemelir konusunda uyarılarak broşür dağıtıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Polis dilencinin yanına gitmesi

-Dilenciyi ekip aramasına bindirmesi

-Halka broşür dağıtması

Süre: (2.49) Boyut: (90 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pınar Türk Gaziantep Adıyaman Fındıklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title