Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

Tekirdağ'da orman yangınıTEKİRDAĞ'ın merkez Süleymanpaşa İlçesi'ne bağlı Yayabaşı Mahallesi'nde çıkan orman yangını 10 itfaiye aracının yanı sıra havadan 2 helikopterin müdahalesiyle söndürüldü.

Tekirdağ'da orman yangını

TEKİRDAĞ'ın merkez Süleymanpaşa İlçesi'ne bağlı Yayabaşı Mahallesi'nde çıkan orman yangını 10 itfaiye aracının yanı sıra havadan 2 helikopterin müdahalesiyle söndürüldü. Yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınan yangında ormanın 50 hektarlık alanındaki fıstık çamı ve meşe palamudu ağaçları kül oldu.

Süleymanpaşa İlçesi'ne bağlı Yayabaşı Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede yayıldı. Yangına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait 6 itfaiye aracı, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 4 arazöz ile Çanakkale ve İstanbul'dan gelen 2 yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınan yangında ilk belirmelere göre, ormanın 50 hektarlık alanındaki fıstık çamı ve meşe palamudu ağaçları kül oldu. Yangının söndürülmesinde, ormana yakın Yazır Göleti'nin bulunmasında büyük etkisi olduğu ifade edildi. Yangının çıkış nedeniyle ilgihli soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Yanan ormanlık alan

-alandan yükselen dumanlar

-Helikopterlerin gölden su almaları

-Helikopterlerin yanan bölgeye su boşaltmaları

-İtfaiye araçlarının çalışmaları

-Detay görüntüleri

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

=================================================

DEAŞ'lı teröristler Musul'dan kaçan sivilleri böyle vuruyor

MUSUL'da, Irak ordusunun DEAŞ terör örgütüne yönelik yürüttüğü operasyonda öldürülen bir teröristin üzerinden çıkan video kaydında, DEAŞ'lı keskin nişancıların kentten kaçmaya çalışan sivilleri vurduğuna dair görüntüler çıktı. Video'da Özbek oldukları konuşmalarından belli olan DEAŞ'lı teröristlerin, acımadan öldürdükleri insanların feryat ve çığlıklarında zevk alırcasına gülerek ve hakaret ederek yanıt verdikleri görüldü.

Musul'daki Sünnilere ait Musuliye Televizyonu'nda yer alan haberde, Musul operasyonu sırasında öldürülen bir DEAŞ'lı teröristin üzerinden çıkan video kaydında, DEAŞ'lı keskin nişancıların kentten kaçmaya çalışan sivilleri nasıl vurdukları yer aldı. Görüntülerde, DEAŞ mensubu keskin nişancıların Musul'un batısındaki eski kent bölgesinde sıkışan sivillerin hareketliliğini izlediği görülürken, evlerini terk edip güvenli bölgelere sığınmak isteyen sivillerin hedef alındığı görüldü. Teröristler acımadan öldürdükleri insanların feryat ve çığlıklarından zevk allarcasına gülerek ve hakaret ederek yanıt verdikleri video kaydında, DEAŞ'lı teröristlerin konuşmalarından Özbek oldukları anlaşıldığı belirtildi.

HANGİSİNİ VURACAKLARINI KONUŞTULAR

Görüntülerde, sokağa çıkan sivillerden hangisini vuracaklarını kendi aralarında konuşurken DEAŞ'lılardan biri en arkadaki hedefi vurmasını istiyor. Videodan duyulan seslere göre, teröristler, sivili vurduktan sonra gelen çığlık ve ağıtlara aldırmandan adeta kahkahalara boğuluyor. Videoda yer alan görüntülerden birinde de keskin nişancı teröristler, evlerinden çıkan bir kadın ve bir erkeği hedef alıyor. Teröristler erkeği vurduktan sonra kadın "Öldü, öldü" diye çığlıklar atıyor. Durumdan memnun bir şekilde kahkahalarına devam eden teröristlerden biri kadının feryadına "Evet öldü. Kurşunum şu an kalbinin ortasında" diye yanıt veriyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-DEAŞ'lı keskin nişancıların sokağa çıkıp kaçmaya çalışan sivilleri izlemesi

-Keskin nişancının sivillere ateş etmesi

-Kaçak sivillerden birinin vurulması

-Bir kadının ölen sivil üzerinde ağıt yakması

-Vurulan sivilin yerden kaldırılması

-Başka bir sivilin daha vurulması

-Kadının ağıt yakması ve bağırması

-DEAŞ'lıların kendi aralarında gülmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber : Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, -

========================================

Yardım bahanesiyle vatandaşları dolandıran şüpheli yakalandı

ADANA'da maddi durumu kötü aileleri arayarak, 'Kira, gıda, çocuk yardımı ve emekli olmanız için imkan sağlayacağım' vaatleriyle dolandırıcılık yapan 24 yaşındaki Ozan K. yakalandı.

Yankesicilik Büro Amirliği'ne gelen çok sayıdaki ihbar üzerine hareket geçen ekipler, yardım bahanesiyle dolandırılan 7 ailenin ifadelerini aldı. 'Kira yardımı, çocuk yardımı, emekli olmanız için imkan yaratacağım' diyerek ailelerden para alan Ozan K. polis tarafından kısa sürede yakalandı. Suçlamaları kabul etmeyen Ozan K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlının konuşması

Adli Tıp Birimi genel görüntüsü

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

SÜRE: 01'14"   BOYUT: 76 MB

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

========================================

Şehitliğe 248 karanfil

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Gençlik Merkezi Müdürlüğü ile Arsuz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün ortak etkinliğinde, çeştlı illerden kampa gelen gençler, 15 Temmuz şehitlerini anmak için şehitliğe 248 karanfil bıraktı.

İskenderun Şehitliği'ndeki programa Arsuz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Oguzhan Kılınç, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ile öğrenciler katıldı. Türkiye'nin çeşitli illerinden Uluçınar İzcilik Kampı'na konuk olan olan gençler, 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele ederken hayatlarını kaybedenler adına şehit kabirlerine karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundu. Programda ayrıca tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin'in konuşması

Katılanlardan görüntü

Öğrencilerin karanfil bırakmaları

Şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bırakıp dua etmeleri

SÜRE: 01'25"   BOYUT: 63 MB

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

========================================

Dudu, "FETÖ lekesini kimse CHP'ye süremez"

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun açıklanan raporuna CHP Hatay Milletvekili tepki göstererek,"Bu darbeyi araştırma komisyonu, darbeciler tarafından rehin alınan, Genel Kurmay Başkanını dinlemedi. MİT müsteşarını dinlemedi" dedi.

CHP Hatay Milletvekili Mevlut Dudu iskenderun ilçe örgütünde partililer ile bir araya geldi.

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek'in açıklamalarına sert açıklamalarda bulunan Milletvekili Dudu, şunları söyledi:

"Bu darbeyi araştırma komisyonu, darbeciler tarafından rehin alınan, Genel Kurmay Başkanını dinlemedi. MİT müsteşarını dinlemedi. Daha birçok darbe konusunda bilgi aktarabilecek yetkili ve etkili ismi dinlemedi. Bütün eleştirilerimize, çağrılarımıza rağmen bu yolu tercih etmedi. Bugün darbe raporunu açıklamış. Rapor şu; FETÖ'yü Cumhuriyet Halk Partisi cesaretlendirmiş değerli arkadaşlar. FETÖ'cü kanısı bu milletin % 90'nında olan bir milletvekili utanmadan CHP'yi FETÖ'yü cesaretlendirmekle suçlayabiliyor. Bu lekeyi CHP'ye bulaştırmaya, hiç kimsenin gücü yetmez. 80-100 civarında milletvekilinin Bylok listelerinde ismi olduğu milletin, toplumun büyük kesiminde hakimken, bu konuda çok ciddi şüphe varken, bir tane bile milletvekili yok. Yine en şüpheli milletvekillerinden birisi darbeyi araştırma komisyonu başkanlığı yapıyor. Sonrasında da sonuç olarak nerdeyse CHP'yi darbecilikle suçlayacak, anlama gelebilecek şekilde, İşte, FETÖ'yü Cumhuriyet Halk Partisini cesaretlendirmekle suçluyor. Reşat Petek'e İsmet Paşanın sözüyle,'Hadi ordan, Hadi ordan"

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Milletvekili Mevlut Dudu'nun açıklaması

SÜRE: 01'59"    BOYUT: 89 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

====================================

Kocaeli'de 15 Temmuz'u hatırlatan park

KOCAELİ'nin Başiskele İlçesi'nde, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların anısına 15 Temmuz Şehitler Parkı yapılıyor. Parkta, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün maketi ve köprüde tanklara karşı direnenler ve Şerife Boz'un darbeye direnenleri kamyonu ile taşıması canlandırılırken, darbe girişiminde şehit olanların isimlerinin yazılı taşlar hilal şekli oluşturulan ağaçların altına konuldu.

Başiskele Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların anısına Yeşilyurt Mahallesi 17 Ağustos Bulvarı'nda 15 Temmuz Şehitler Parkı yapıyor. Parkta, 15 Temmuz gecesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşananları anlatmak amacıyla köprü inşa edilirken, köprünün üzerine tank maketi konularak, darbeye direnen vatandaşların heykelleri yerleştirilmeye başlandı. Parka, darbe gecesi bombalanan TBMM binasının maketi konuldu. Darbe girişiminin olduğu gece Şerife Boz'un kamyonu ile darbeye direnen vatandaşları taşıması da canlandırıldı. Şerife Boz'un kullandığı kamyonun aynısı parkın bir köşesine konularak, direksiyonun başına Şerife Boz'un heykeli ve kasasına darbeye direnen kişilerin heykelleri konuldu. Parkta, darbe girişiminde şehit olan 249 kişinin isimlerinin yazılı olduğu taşlar hilal şekli oluşturulan ağaçların altına konuldu. Parkta ayrıca tören alanı ve darbeler tarihi sunum odası yer alacak.

Parkın yapım çalışmaları devam ederken, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz misafirleri olan Şerife Boz, eşi Şenol Boz ve 15 Temmuz Gaziler Derneği Platformu Başkanı Erol Bulut ile birlikte parkı gezdi. Parkı gezerken duygulanan Şerife Boz, "15 Temmuz çok karanlık bir geceydi, çok uzun bir geceydi. Allah bir daha yaşatmasın. Park çok güzel oldu, emeklerine sağlık. Her şey harika" dedi.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ise, "Biz 15 Temmuz akşamı halkımızın, sizlerin örnek mücadelesinin, o kahramanca duruşun gelecek nesiller tarafından bilinmesi, onlar tarafından örnek alınması ve bir daha bu ülkede 15 Temmuzların yaşanmaması için, bilinçli bir nesil yetiştirme adına sizden aldığımız bu ruhla bu parkı burada kendi çalışan arkadaşlarımızla aynı ruhu yaşayarak, hissederek, onu damarlarımızdaki kandan aldığımız o güç ve imanımızdaki cesaret ve dirayetle inşa ettik" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Drone ile parkın yukarıdan çekilen görüntüsü

Parktan görüntüler

Hüseyin Ayaz, Şerife Boz ve Erol Bulut'un açıklamaları

Haber : Mesut ÇATAK / BAŞİSKELE(Kocaeli), -

========================================

Oyuncu Hatice Şendil'in acı günü

ANTALYA'da, dün geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren oyuncu Hatice Şendil'in babası 71 yaşındaki Nevzat Şendil'in cenazesi toprağa verildi.

Antalya'da oturan, oyuncu Hatice Şendil'in babası Nevzat Şendil, dün öğle saatlerinde Muratpaşa İlçesi Şirinyalı Mahallesi Tekelioğlu Caddesi'nde elektrikli bisikletiyle yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışırken, iddiaya göre B.D. idaresindeki otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yola savrulan Nevzat Şendil, başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Şendil, ambulansla götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Nevzat Şendil için bugün Antalya'da cenaze töreni düzenlendi. Muratpaşa Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Şendil'in oyuncu kızı Hatice Şendil, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şendil'in cenazesi ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra Andızlı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Hatice Şendil'in gazetecilerin görüntü almaması için tören boyunca kalabalığın arasından çıkmaması dikkati çekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Cenazenin camiye getirilmesi

Tabutun cenaze aracına taşınması

Hatice Şendil 'in görüntüsü

Cenaze aracının mezarlığa gidişi

Haber: Süleyman EKİN-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hatice Şendil Süleymanpaşa Şenol Boz Tekirdağ Politika Güncel Haberler

title