Haberler

Devlet Hastanesinde Robot Teknolojisi

Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen robotik cerrahiyle 20 yaşındaki Umut Akın’ın kalp deliği kapatıldı.

Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen robotik cerrahiyle 20 yaşındaki Umut Akın'ın kalp deliği kapatıldı. Kamu Hastaneleri Birliği, Çekmece Bölgesi Genel Sekreteri, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İhsan Bakır, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Türkiye'de devlet hastaneleri içinde robotik kalp ameliyatlarının yapıldığı tek hastane olduğunu söyledi.

Doğuştan kalbinde delik olan 20 yaşındaki Umut Akın, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen robotik cerrahiyle sağlığına kavuştu. Türkiye'de devlet hastaneleri içinde robotik kalp ameliyatlarının yapıldığı tek hastane olan Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonda Umut Akın'ın kalp deliği robot cerrahisiyle kapatıldı.

Kamu Hastaneleri Birliği, Çekmece Bölgesi Genel Sekreteri, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İhsan Bakır, hastanın kalbindeki deliğin robotik cerrahi ile kapatıldığını kaydederek, "Kalbin sağ ve sol kulakçıkları arasında yaklaşık 1-2 santimetrelik delik vardı. Bu deliği robot yardımı ile kapattık. Hastamız bir kaç gün içinde taburcu olacak duruma geldi" dedi.

"ROBOTİK AMELİYATLAR YOĞUN BAKIMDA KALIŞ SÜRESİNİ KISALTIYOR"

Prof.Dr. Bakır, ameliyatın normalde göğüs kafesi açılarak yapıldığını kaydederek, bu durumda hastanın iyileşmesinin 2 ayı bulduğunu belirterek, "Robot hem cerrahın hem de hastanın konforunu ileri düzeyde artırdı. Yani bizimde ameliyat yapmamızı kolaylaştırdı. Umut'un göğsünün ön tarafında hiçbir yara izi olmayacak. Bir kere kozmetik yaklaşım bu robotik ameliyatlar. Eskiden hastalar 10 gün hastanede kalmak zorundaydı. Göğüs kafesi kemiklerinin kaynaması ise 2 ayı buluyor. Şimdi ise 2-3 günde evine gitme imkanına sahip Umut. Ayrıca, robotik ameliyatlar yoğun bakımda kalış süresini kısaltıyor. Kan ve kan ürünlerini de daha az aldığı için Umut onun zararlı etkilerine de maruz kalmadı'" diye konuştu.

Prof. Dr. İhsan Bakır, hastanın 1-2 hafta içinde araç kullanabileceğini, ayrıca göğüs kafesi kesilmediği için de ağrılarının çok az olacağını vurguladı. Prof.Dr. İhsan Bakır, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Türkiye'de devlet hastaneleri içinde robotik kalp ameliyatlarının yapıldığı tek hastane olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bakır, "Robotik kalp cerrahisi özellikle bölgemizde Ortadoğu'da hem de Türki Cumhuriyetler'de şu anda yapılmıyor. Bu sağlık turizmi açısından da ülkemiz için çok önemli. Buradan pek çok hasta ameliyat için ABD'ye gidiyor. Ülkemizde de robotik kalp cerrahisinin yapılıyor olduğunu anlatmamız ve bu hastaları ülkemize çekmemiz lazım, sağlık turizmi açısından" şeklinde konuştu.

Robot teknolojisiyle ameliyat olan Umut Akın ise, "Yaşım çok genç olduğu için küçük deliklerden yapılan bu ameliyat benim için çok önemliydi, ömür boyu kocaman bir yara izi taşımak zorunda kalmayacağım için mutluyum, doktorlarıma çok teşekkür ederim" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy İhsan Bakır Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title