Haberler

Denizli'de Fetö'nün Eğitim Yapılanması Davası

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün eğitim yapılanmasında oldukları iddia edilen 61'i tutuklu 112 sanık hakkında açılan davaya devam edildi.

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün eğitim yapılanmasında oldukları iddia edilen 61'i tutuklu 112 sanık hakkında açılan davaya devam edildi.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezindeki salonda görülen duruşmaya, sanıklar ve avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan ve meslekten ihraç edilen öğretmenlerin yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında, tutuklu sanıklardan Hurşit Şener, veri kontrol memuru olarak görev yaptığını hizmet içi eğitim programlarını düzenlediği ifade etti.

Bank Asya'daki hesap hareketleri sorulan sanık Şener, yatırılan paranın kayınvalidesinin kardeşine borcunu ödemek için olduğunu savundu.

Cumhuriyet savcısı tarafından "himmet ve kurban parasının yanında maklube parası gönderildiğinin kayıtlarda yer aldığı, örgütün yemeği 'maklube' için para mı topladığı" sorulan sanık, "Böyle bir şey hatırlamıyorum." dedi.

Öğretmenlikten ihraç edilen tutuklu sanık Hüseyin Demirel, anayasal hakkını kullanarak ve maddi menfaatini düşünerek Aktif-Sen'e üye olduğunu, kredi kartı ve hesap işletim ücreti olmaması, faizsiz olmasından dolayı Bank Asya'da hesap açtırdığını savundu.

"Çocuklarımın hangi dershaneye gittiğini bilmiyorum"

Çevresinde "teknoloji özürlü" olduğunun söylendiğini ve "e-okul"u bile başkalarından yardım alarak kullanabildiğini öne süren Demirel, "Eşimin emeklilik ikramiyesini evimizin inşaatında kullanmak üzere bankaya yatırdım ve iki ay içerisinde peyderpey çektim. Maaşlı çalışan bir kişi olarak bankayı nasıl kurtarabilirim. Kızım, Ufuk Lisesinde yüzde 80 indirim kazanarak okudu, daha sonra o okul kapandı. Çocuklarımın hangi dershaneye gittiğini bilmiyorum, şu anda hatırlamıyorum. Kartı verirdim, onlar ödemeyi yapardı." dedi.

Tutuklu sanık Mehmet Nedim Tatar da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda tarih ve sosyal bilgiler öğretmenliği yaptığını, hakkında araştırma yapılmadan Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildiğini savundu.

ABD'ye 4 kez turistik amaçlı seyahat

"ByLock" kullanmadığını iddia eden Tatar, 4 kez ABD'ye gittiğini, meslekten ihraç edilmesinden dolayı örgüt üyesi olduğu sonucu çıkarıldığını öne sürdüğü savunmasında, "Terörü lanetliyorum, terör örgütü üyesi değilim. ByLock indirmedim ve kullanmadım. Gaziantep'teki evimi sattım ve daha çok değerlenmesi için Bank Asya'da açtırdığım altın hesabına yatırdım. Daha sonra bu para ile Denizli'deki evimi aldım." dedi.

Cumhuriyet savcısının ABD'ye niçin 4 kez gittiği, nerede ve kaç gün kaldığı sorulan sanık Tatar, turistik amaçlı gittiğini, ilk gittiğinde 10 gün, ikinci ve üçüncü gittiğinde 1'er hafta, son gidişinde de 5 gün kaldığını söyledi.

ABD'ye ilk üç seyahatinde yakını olan ve güzellik salonu işleten A.D'de kaldığını dile getiren Tatar, "Turistik amaçlı son gittiğim ziyarette 2015'te New Jersey'de Ramada isimli otelde kaldım." dedi.

O tarihlerde kullandığı telefon sorulan sanık Tatar, "Hatırlamıyorum." dedi.

Eşinin kapatılan Sabiha Süt Okulunda fen bilgisi öğretmeni olduğu öğrenilen Tatar, çocuklarının da indirim kazanarak aynı okulda okuduğunu söyledi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütün eğitim yapılanması içerisinde aktif rol aldıkları öne sürülen sanıklar hakkında "silahlı terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak" suçlarından dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Demirel Bank Asya Denizli Tatar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title