Haberler

Denizli Bakan Zeybekci'den Ilginç Benzetme

Bakan Zeybekci'den ilginç benzetmeEKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Sağlık-Sen'in Denizli'de düzenlediği toplantıda ilginç bir benzetme yaptı.

Bakan Zeybekci'den ilginç benzetme

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Sağlık-Sen'in Denizli'de düzenlediği toplantıda ilginç bir benzetme yaptı. Sinevizyona yansıtılan eski Başbakan Bülent Ecevit ve Ekonomi eski Bakanı Kemal Derviş'in fotoğrafını gösteren Zeybekci, "Bu resme bakın, Kemal Derviş ve Başbakan Ecevit. Bu taraftaki Nihat Zeybekci olsun bu da Cumhurbaşkanı Erdoğan olsun. Şu yüz ifadesiyle, bende elimi Erdoğan'ın omzuna böyle koymuş olsam sonuçlarını düşünebiliyor musunuz? Size ne kadar muhtaç hale geldiğimi, sargılarla ne hallere geldiğimi düşünebiliyor musunuz." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk Sağlık-Sen Denizli Şubesi Kadın Kolları'nın Dünya Sağlık Günü için Dedeman Park Otel'de düzenlediği toplantıya katıldı. 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat, darbe girişimi sırasında yaşadıklarını toplantıda anlattı. Ardından Bakan Zeybekci, kürsüye gelerek kadınlara hitap etti. Zeybekci, kadın kolları yapılanmalarını eleştirip, kadınların hayatın her kademesinde aktif rol oynaması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ben belediye başkanı olduğum ilk dönemde, Dünya Kadınlar Günü kutlamasında şunu söylemiştim. Hala devam ediyor o söylemim. Sağlık-Sen'in erkek kolları var mı? Kadın kolları ne iş yapıyor öyleyse. Yani onun için biz eğer hani eşitlik diyorsak önce oradan başlamamız lazım. Şaka söylüyorum tabii ki. Benim ülkemin gerçekleri var ama diğer taraftan bu kulağımızın bir yerinde dursun. O kadarda böyle kadın kolları kurduk biz diye sevinmeyin. Pek sevindirecek bir şey değil. Çünkü gelişmiş demokrasilerde partilerin kadın kolları yok. Bizde var. AK Partide de var, MHP'de de var, CHP'de de var. Kadınlarımız her yerde birinci kademede etkin olmalı."

BENZETME YAPTI

Bakan Zeybekci, geçmişte koalisyonlar nedeniyle Türkiye'nin IMF'nin kapısının önüne konulduğunu, Türkiye'yi IMF'nin memurlarının yönetir hale geldiğini belirterek, "O dönemlerde Carlo Coterelli Türkiye'ye gelirdi, başbakan dahil, başbakan yardımcıları ve bakanlar kurulu denetime dizilirdi. Ayda bir kere gelirdi, denetimlerde sonuç olumlu çıktığı zaman yaşadık, haydi vur patlasın çal oynasın. O ay IMF kredi dilimini serbest bırakırdı. Bir gün Carlo geldi, 'Bu ay serbest bırakamayacağız' dedi. Ancak devletin tekerleği dönüyor. Bir ay vermeyeceğiz dediler. 'Siz bizim dediğimiz gibi verdiğimiz paraların faizlerini garanti altına alacak uygulamaları yapmıyorsunuz. Bu Carlo'yla olmuyor size ekonomi bakanı vereceğiz. Başbakan üzerinde yetkileri sahip olacak. O ne derse o olacak' dediler" diye konuştu.

Bakan Zeybekci, konuşması sırasında sinevizyona yansıtılan eski Başbakan Bülent Ecevit ile eski Ekonomi Bakanı Kemal Derviş'in fotoğrafını göstererek, "Bu resme bakın, Kemal Derviş ve Başbakan Ecevit. Bu taraftaki Nihat Zeybekci olsun bu da Cumhurbaşkanı Erdoğan olsun. Şu yüz ifadesiyle, bende elimi Erdoğan'ın omzuna böyle koymuş olsam sonuçlarını düşünebiliyor musunuz? Size ne kadar muhtaç hale geldiğimi, sargılarla ne hallere geldiğimi düşünebiliyor musunuz. Onurlu bir ülkeye, bağımsız bir ülkeye, devlete yapılacak en büyük hakaret, onur kırıcı hakaret, o ülkeye dışarıdan bakan atamaktır" dedi.

17-25 sürecinde Halk Bankası'nın da hedef alındığı ifaden eden Bakan Zeybekci, "17-25 Aralık'ı, hatırlayın o günü. Halk Bankası Genel Müdürü o kadar salaktı ya, Allah korusun öyle bir şeyi de yok kardeşimizin. Evinde ayakkabı kutularında içinde para saklardı ya hatırlayın. 2001 yılında illa Halk Bankası ile Ziraat Bankası kapatılsın diyorlardı. Türkiye'nin İran'la, Körfez coğrafyasıyla ticaretinde en büyük fonksiyonu Halk Bankası yüklenmişti. Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası olmasaydı, üçüncü köprü, havaalanı, tüp geçitler Osman Gazi köprüsü yoktu. 16 Nisan bu ülkenin geleceğinin bir daha tuzaklarla, koalisyonlarla kandırılmaması için sizin bağımsızlık ilanınızdır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Derviş Halk Bankası Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title