Haberler

Davutoğlu, Engellilerle Buluştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnşallah istikrarı arzulayan aziz milletimizin desteğiyle 2 Kasım günü yeni bir Türkiye'ye uyanacağız. Eskisinden daha büyük bir şevkle hizmetler devam edecek.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnşallah istikrarı arzulayan aziz milletimizin desteğiyle 2 Kasım günü yeni bir Türkiye'ye uyanacağız. Eskisinden daha büyük bir şevkle hizmetler devam edecek. Pek çok yeni projeyi de engellilerimiz için hayata geçireceğiz" dedi.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nı ziyaret eden Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, yüzde 40 engelli raporuyla, iş kurmak istediği alanda mesleki eğitim belgesi veya girişimcilik sertifikası bulunan engelli vatandaşlara 2014'ten itibaren hibe desteği sağlamaya başladıklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, istihdama katkı sağlayacak sivil toplum kuruluşlarına yol göstermek üzere korumalı iş yerleri rehberleri hazırladıklarını aktararak, iş gücü piyasasında en az tercih edilen engelli gruplarının istihdam edilmeleri için korumalı iş yerleri hakkındaki yönetmeliği güncellediklerini anımsattı.

İstihdamı teşvik etmek üzere korumalı iş yerleri için yeni teşvik politikalarını uygulamaya koyduklarını dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Böylece korumalı iş yerleri için vergi indirim ve muafiyetleri, sigorta primlerine ait işveren hisselerinin karşılanması gibi destekler verdik. Daha pek çok düzenlemeyle engelli istihdamının önünü açıyoruz. Engelli kardeşlerim, burada edindikleri meslekleri icra edecekler, hem toplumsal hayata katılacaklar hem üretime katılacaklar hem de onurlu bir hayatı kendi başlarına yaşayacaklar inşallah. Tek amacımız engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yüzlerinin daha fazla gülmesidir. Şu kapıdan girdim, kürsüye gelene kadar bütün engelli kardeşlerimin yüzlerini güler gördüm. Onlara yardımcı olan herkese bunun için teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimiz herkesten daha çok gülmeyi, tebessüm etmeyi hak ediyorlar. Biz de onları mutlu etmek için her türlü imkanımızla yanlarında olacağız."

" Hamide Kurt'un dünya ikinciliğini şimdiden tebrik ediyorum"

Başbakan Davutoğlu, engellilerin, değişik alanlardaki başarılarıyla da kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak, "Engelli kardeşlerimizi paralimpik oyunlarındaki başarıları vesilesiyle yürekten kutluyorum. Paralimpik oyunlarında 2012'ye kadar sadece 4 madalyamız varken, 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında engelli kardeşlerimiz 10 madalya kazanarak, bir rekora imza attılar. Hepsini alınlarından öpüyorum" dedi.

Bağcılar Belediyesi Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nün de bu başarı hikayesine yenilerini ekleyerek yüzleri güldürmeyi sürdürdüğünü kaydeden Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hala devam etmekte olan 2015 Bedensel Engelliler Atletizm Dünya Şampiyonası'nda Bağcılar Kulübü sporcularından Hamide Kurt'un da başarısı hepimizi sevindirdi. Hamide Kurt'u aldığı dünya ikinciliği derecesi için şimdiden tebrik ediyorum. Diğer sporcularımızın da onun bu başarılarına yenilerini eklemesini ümit ediyorum. Sporcularımızın yetişmesine katkılarıyla öncülük eden Bağcılar Belediye Başkanına ve tüm ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum."

"Engelli merkezlerinde vatandaşlarımız 30 güne kadar misafir edilecek"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim yüzümüzü böyle başarılarla güldüreceksiniz de biz size müjde vermeyecek miyiz? Olur mu? Bu başarıların çerçevesinde ve bu başarılara küçük bir ikram olması ümidiyle sizlerle müjdemizi paylaşacağız" diyerek, şunları kaydetti:

"1 Kasım seçimlerine sayılı günler kaldı. İnşallah istikrarı arzulayan aziz milletimizin desteğiyle 2 Kasım günü yeni Türkiye'ye uyanacağız. Eskisinden daha büyük bir şevkle hizmetler devam edecek. Pek çok yeni projeyi de engellilerimiz için hayata geçireceğiz. Bu yeni dönemde sizlere yönelik de projelerimiz var. İşte birinci müjdem, ailelerin kısa süreli bakım sorularını hallediyoruz. Engelli ailelerin büyük bir sorunları vardı, evden ayrılmak zorunda kaldıklarında yakınlarının kısa süreli bakımı problem oluyordu. 'Kim nereye bırakacak, kim bakacak' diye kaygı duyuyorlardı. İşte biz bu sorunu 'engelli yaşam merkezleri' kurarak çözüyoruz inşallah. Bu merkezlerde yıl içinde 30 güne kadar ücretsiz misafir olarak bakım hizmeti verilecek. Anne ile baba birkaç saatliğine bir yere mi gidecekler, çocuklarını bırakabilecekler. Ağabey, kardeş tatile mi çıkacaklar, kardeşlerini bırakabilecekler. Kimse bizim iktidarımız döneminde sahipsiz, kimsesiz kalmayacak inşallah."

Tek bir engelli vatandaşın şu veya bu gerekçeyle kendisini zayıf ya da sahipsiz hissetmesini istemediklerini belirten Davutoğlu, "Bütün engelli vatandaşlarımızın onlara bakan büyükleri var. Ama bilsinler ki onlar olmasa da arkalarında duran Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Her birinizi ailemizin bir ferdi olarak görüyoruz. Her birinizin problemini kendi ailemizin problemi olarak görüyoruz. Engelsiz bir hayat için gerekli her türlü altyapıyı oluşturuyoruz" şeklinde konuştu.

"Engelli merkezlerinin Türkiye'nin her yerinde kurulması için talimat veriyorum"

Engelli vatandaşların bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim imkanlarını da artıracaklarını vurgulayan Davutoğlu, görme ve ortopedik sorunu olan engelliler başta olmak üzere ihtiyaç sahipleri için gerekli yazılım ve donanımı teşvik edeceklerini, böylece yaklaşık 350 bin engelli vatandaşın bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmasını sağlayacaklarını söyledi.

Davutoğlu, yeni dönemdeki bir diğer uygulamanın da engelli genç ve çocuklar için merkezler kurmak olacağına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Onların gün içerisinde sosyal faaliyet yapabilmelerine imkan sağlayacak şekilde gençlik merkezlerinde özel mekanlar oluşturacağız. Bütün bunlar hayırlı uğurlu olsun. AK Parti olarak belediyelerimizin tüm başarılarıyla gurur duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. AK Parti belediyeleri her alanda öncü olmanın yanında hem bizim hem Türkiye'nin göğüsünü kabartmaya devam ediyor. Engelliler Sarayı da Bağcılar Belediyesi'nin iftihar ettiğimiz bu güzel hizmetlerinden biri. Engelliler Sarayı, Bağcılar'da yaşayan engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıran, onların geleceğine ve başarılarına zemin hazırlayan pek çok faaliyete ev sahipliği yapıyor. Burada yapılan hizmetlerden büyük bir heyecan ve gurur duyuyorum. Bütün belediyelerimize de bu güzel hareketten örnekle benzer merkezleri, sarayları İstanbul'un, Türkiye'nin her yerinde kurmalarını özellikle talimat olarak söylüyorum. 2011 yılında faaliyete geçirilen engelliler sarayı, engellilerle ilgili hassasiyet ve çabaların çok güzel bir ifadesi. Bu güzel yapıda engellilerimizin sosyal, kültürel, sanatsal ihtiyaçları için lazım olan hemen her şey düşünülmüş. Oyun salonundan kütüphanesine, spor salonundan sinemasına, engellilerin hayat kalitesini yükseltecek her şeyi burada görüyoruz."

"Engelsiz kardeşlerim, sizler engelleri aşan yiğit insanlarsınız"

Engellilerin istihdamını geliştirmeye yönelik el becerisi atölyeleri ve mesleki eğitim sınıflarıyla bu merkezin çok büyük bir işlevi yerine getirdiğini ifade eden Davutoğlu, engelliler sarayında yürütülen eğitim faaliyetlerinin buraya gerçek bir okul niteliği kazandırdığını vurguladı.

Ahmet Davutoğlu, "Yapılan eğitimlerde engelli kardeşlerimiz için neredeyse yok yok. Büro yönetimi, çağrı merkezi operatörlüğü, işaret dili, yabancı dil, braille alfabesi, bilgisayar, tiyatro, muhasebe, grafikerlik, kuaförlük, kasiyerlik, tekstil üretimi, oyuncak yapımı, halı kilim dokumacılığı, mantar üretimi, uygulamalı aşçılık ve pasta eğitimi dahil pek çok alanda eğitim veriliyor. Vaktim olsa buradaki berberlere traş olur, pastaları yer, burada dokunan halılar üzerinde otururdum. Çünkü bunların hepsi o güzel ellerin emeği, deruni gönüllü engelli kardeşlerimizin ürünü" diye konuştu.

Bağcılar Belediyesi'nin bu çatı altında başka projelerin yürütülmesine öncülük ettiğini aktaran Davutoğlu, "Birlikte Daha Güzel" projesiyle birçok ilke imza atıldığını dile getirdi.

Engelli bireylerin yetenekleriyle üretim potansiyellerini geliştirmeyi amaçlayan birçok ulusal ve uluslararası projenin bu mekanda hayata geçtiğini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin Yeni Yazarları ve Altın Kalem Ödülleri, Türkiye'nin Yeni Çizerleri ve Engelsiz Çizer Ödülleri, Türkiye Yemek Yarışması ve Altın Tencere Türkiye Ödülleri, Uluslararası Yemek Yarışması, Altın Tencere Dünya Ödülleri ve Engelsiz Türkiye Ödülleri bunlardan birkaçı. O altın tencerede pişirilen yemeklerin tadına da bakmak isteriz inşallah. Birlikte Daha Güzel Dergisi de bu mekanda çıkarılan önemli kültürel çalışmalardan biri. Bu yayın Türkiye'nin ilk engelli ve engelsiz birlikte yaşama kültürü dergisi olma özelliğine sahip. Engelsiz bir dünya için gösterilen bu çabalar her türlü takdirin üzerindedir. Hükümetim adına, partim adına, ülkem adına daima yanınızda olmayı bir görev biliyorum. Yapılan hizmetlere de her türlü katkıyı yapacağımız sözünü de bir kez daha huzurunuzda veriyorum."

Bir engellinin şiir kitabından bir bölüm okuyan Davutoğlu, "Senem kızımızdan şu anda Türkiye'nin her yerinde terörle mücadele konusunda kahramanca savaşan yiğit askerlerimize, Mehmetçiklerimize güzel bir hediye. Senem'in gönlünden Mehmetçiklerin gönlüne. Gördüğünüz gibi ne kadar muhabbet ve sevgi dolu satırlar" dedi.

Davutoğlu, merkezde bulunanlara "Engelsiz kardeşlerim, sizler engelli değil, engelleri aşan yiğit insanlarsınız. Keşke engelsiz olduğunu zannedenler de sizlerden güzel örnek alsalar da sizin gibi yüreği temiz, gönlü temiz en önemlisi de vicdanı tertemiz bireyler olabilseler. Hepinize çok şey borçluyuz. Siz bize borçlu değil, biz size borçluyuz" şeklinde seslendi.

Bu borcun ödenmesi için tüm toplum adına verdikleri her taahhüdü yerine getireceklerini  kaydeden Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin engelsiz bir dünyaya giden yolda hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Bağcılar Belediyesi Ahmet Davutoğlu Hamide Kurt Ak Parti Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title