Haberler

Cumhurbaşkanı Gül: Edinburg ve Civarında Yaşayan Vatandaşlarımızla da Bir Araya Geleceğim

Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nun 1-3 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan üçüncü toplantısına katılmak üzere İskoçya'nın başkenti Edinburg'a giden Cumhurbaşkanı Gül, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Forumun iki ülkeden"...

Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nun 1-3 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan üçüncü toplantısına katılmak üzere İskoçya'nın başkenti Edinburg'a giden Cumhurbaşkanı Gül, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Forumun iki ülkeden çeşitli alanlarda faaliyet gösteren grupları bir araya getirerek birbirlerini tanımalarına ve bu çerçevede gerçekleştirilecek entelektüel tartışmaların her iki ülkeden siyasetçilere ışık tutacağını düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nun 1-3 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan üçüncü toplantısına katılmak üzere Edinburg'a hareket etti.

-"TATLIDİL FORUMU, TÜRKİYE VE İNGİLTERE ARASINDAKİ MÜKEMMEL İLİŞKİLERİN RUHUNA UYGUN BİR GİRİŞİMDİR"-

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, hareketinden önce Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Gül, Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nun üçüncü toplantısına katılmak üzere Edinburg'a gideceğini belirterek, "Her iki ülkeden dışişleri eski bakanları Sayın Yaşar Yakış ve Sayın Jack Straw'un eşbaşkanlığında yürütülen Tatlıdil Forumu, Türkiye ve İngiltere arasında mükemmel düzeyde seyreden siyasi ilişkilerin ruhuna uygun şekilde, ikili iş birliği ve koordinasyonun entelektüel düzeyde de ilerletilmesi amacıyla iki sene önce başlatılmış olan bir sivil toplum girişimidir" dedi.

-"FORUM SİVİL DİYALOĞU GÜÇLENDİRME HEDEFİNİ TAŞIYOR"-

Sivil diyaloğu güçlendirme hedefini taşıyan forumun, iki ülkenin iş, akademi, siyaset ve medya çevrelerinin temsilcilerini tek bir platformda topladığını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, katılımcıların güncel ikili ve uluslararası meseleleri gayrıresmî ve esnek bir yaklaşımla tartışmalarına imkân tanıdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül bu çerçevede, TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partilerden milletvekillerin yanı sıra, önde gelen işadamları, akademisyenler ve medya mensuplarının da Forum kapsamında iki gün sürecek olan panellere ve etkinliklere katılmak, bu vesileyle İngiliz muhataplarıyla temaslarda bulunmak üzere Edinburg'u ziyaret edeceğini belirtti.

-FORUMDA ELE ALINACAK KONULAR-

Türk ve İngiliz taraflarının özverili ve disiplinli çalışmaları neticesinde organize edilen üçüncü toplantının kapsamında düzenlenecek panellerde katılımcıların Türkiye ve İngiltere'nin ortak gündeminde yer alan küresel ekonomik gelişmeler, enerji güvenliği, AB'yle ilgili konular ve bölgemizde yaşanan gelişmeler gibi güncel konuları değerlendireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Edinburg'u ziyareti sırasında, York Dükü Prens Andrew'in ev sahipliğinde düzenlenecek akşam yemeğine katılacağını, forum katılımcılarına hitaben bir konuşma yapacağını, İngiliz yetkililer ve basın mensupları ile gerçekleştireceği bazı temasların yanı sıra, Edinburg ve civarında yaşayan vatandaşlarla da bir araya geleceğini söyledi.

-"FORUM, MÜTTEFİK VE STRATEJİK ORTAĞIMIZ İNGİLTERE'YLE İLİŞKİLERİMİZE ÖNEMLİ KATKI YAPACAK"-

Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nun gelişiminin, forumun kurumsallaşmasına yönelik çabaları teşvik ettiğin aktaran Cumhurbaşkanı Gül, "Dördüncü toplantısı gelecek yıl ülkemizde yapılacak olan forumu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Forumun iki ülkeden çeşitli alanlarda faaliyet gösteren grupları bir araya getirerek birbirlerini tanımalarına, ileriye dönük yararlı bağlantılar kurmalarına, karşılıklı anlayışın artmasına vesile olacağını ve Forum çerçevesinde gerçekleştirilecek entelektüel tartışmaların her iki ülkeden siyasetçilere ışık tutacağını düşünüyorum. Forum çalışmalarının dostumuz, müttefikimiz ve stratejik ortağımız İngiltere'yle ilişkilerimize önemli katkı yapacağına ve sivil diyaloğu da içerecek şekilde derinleşmesini sağlayacağına samimiyetle inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün beraberindeki heyette, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yanı sıra, üst düzey bürokratlar ve akademisyenler yer alıyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Abdullah Gül Edinburg Gökçen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title