Haberler

Cilt kanserini yenen hemşire mesleğine geri döndü

Güncelleme:

Malatya'da 2 yıl süren cilt kanseri tedavisinin ardından sağlığına kavuşan 36 yaşındaki hemşire Nazik Konakçı, kanseri yenip çok sevdiği mesleğine dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Malatya'da 2 yıl süren cilt kanseri tedavisinin ardından sağlığına kavuşan 36 yaşındaki hemşire Nazik Konakçı, kanseri yenip çok sevdiği mesleğine dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisinde görev yapan Nazik hemşireye 2020 yılında vücudunda kızarıklıklar oluşması üzerine yaptırdığı kontrollerde cilt kanseri teşhisi konuldu.

Tedavisine hemen başlanan hemşire çok sevdiği mesleğine ara vermek zorunda kaldı. Yaklaşık 2 yıl çeşitli tedavi yöntemlerini uygulayan Nazik Konakçı, geçen yıl kanseri yendi.

Daha sonra görevine dönmek isteyen ve gönüllü olarak hastalığı öncesi çalıştığı birimde mesaisine devam eden 2 çocuk annesi Nazik hemşire, Çocuk Acil Servisinde hastalara hizmet vermeyi sürdürüyor.

"Mesleğimi severek yapıyorum"

Nazik Konakçı, AA muhabirine, 2006 yılında başladığı mesleğini gururla sürdürdüğünü söyledi.

Yaklaşık 11 yıl Elazığ'da görev yaptıktan sonra Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine tayin olduğunu anlatan Konakçı, "Mesleğimi severek yapıyorum zaten bu meslek sevilmeden yapılacak bir iş değil. İnsanlara şifa dağıtmak, onların zor zamanlarında yanlarında olmak iyi geliyor." dedi.

"Hayata pozitif bakmak önemli"

Konakçı, salgın sürecinde görevi sırasında vücudunda kızarıklıklar olması üzerine yaptırdığı kontrollerde cilt kanseri olduğunun tespit edildiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Kanseri öğrendikten sonra biraz yıkım yaşadım ama güçlü olmak zorundaydım çünkü bir anne ve hemşireydim. Ne kadar ayakta dursam etrafımdaki insanlar o kadar ayakta duracak, üzülmeyeceklerdi. Hem kendim için de hem onlar için de ayakta durdum. Kanser çok güçlü değil aslında biz daha güçlü olursak onu yenebiliyoruz. Hayata pozitif bakmak önemli. Hastalığım sürecince zor zamanlar da geçirdim. Üzülmeyi bırakarak normal hastaneye gidiyormuşum gibi tedavilerimi aldım. İyileştikten sona tekrar mesleğime döndüm ve çocuk acilde tekrar çalışmak istedim çünkü çocukları çok seviyorum. Çok masum ve iyi geliyorlar bana. Onların zor zamanlarında yanlarında oldukça insan kendini daha böyle mutlu, verimli hissediyor."

"Çocuklar kendi çocuğum gibi görüyorum"

Çocuk acil servise gelen anne ve babaları kendisinin yerine koyduğunu ve ona göre hareket ettiğini dile getiren Konakçı, "Çocuklar o kadar masum ki geldiklerinde ateşli oluyor. Anne baba çok böyle gergin, üzgün oluyor. Onları kendi yerime koyuyorum. Çocuklar kendi çocuğum gibi görüyorum. Onlara sarılıp sevmek hani onların ateşlerini düşürmek, yardımcı olmak, havaleyle gelen hastaya destek olmak... Çocuk hastalarda ben bu hazzı, sevgiyi çok şey mutluluk veriyor." diye konuştu.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Sorumlu Hemşiresi Funda Akdaş ise mesai arkadaşlarının kansere yakalandığını öğrendikleri andan itibaren onun yanında olduklarını söyledi.

Arkadaşının zor bir dönem geçirdiğini belirten Akdaş, Nazik hemşirenin sağlığına kavuşup tekrar aralarına döndüğü için çok mutlu olduklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Malatya Sağlık Güncel Haberler

İzmir'de infial yaratan görüntü! Yanındaki bankta oturan kadına bakarak kendini tatmin etti

İzmir'de infial yaratan görüntü! Yanındaki bankta oturan kadına bakarak kendini tatmin etti

Bakan Şimşek talimatı vermişti! Bayramın kaymağını yiyen sektörler incelendi, çok sayıda işletmeye ceza uygulandı

Bakan Şimşek talimatı vermişti! Bayramın kaymağını yiyen sektörler incelendi, çok sayıda işletmeye ceza uygulandı

Efes Antik Kenti'nde özel davet skandalı! Türk vatandaşları içeriye sokmadılar

Efes Antik Kenti'nde özel davet skandalı! Türk vatandaşları içeriye sokmadılar

Bakmadan Geçme

Bankalar hangi gün açılacak? Bankalar ne zaman, hangi tarihte mesaiye başlıyor? Bayramda bankalar kapalı mı, açık mı? House Of The Dragon hangi platformda? House Of The Dragon dizisi nerede, hangi platformda? Arda Güler İlk 11'de oynayacak mı? Arda Güler Türkiye - Gürcistan maçında var mı, kadroda mı? Turkcell bayramda açık mı? Turkcell bayileri bayramda kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? Metro market bayramda açık mı? Metro market bayramda çalışıyor mu, kaça kadar açık? Trendyol Express bayramda çalışıyor mu? Trendyol Express bayramda açık mı, kapalı mı? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 18 Haziran Salı Survivor yeni bölüm! Döviz büroları bayramda açık mı? Döviz büroları kurban bayramında kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında yollar ücretsiz mi? Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara bedava mı? Türkiye - Gürcistan maçı hangi kanalda, saat kaçta? Türkiye - Gürcistan maçı nereden izlenir? Yalan dizisi hangi gün? Yalan dizisi hangi kanalda, saat kaçta başlayacak? Sansar Salvo tutuklandı mı? Ünlü rapçi Sansar Salvo neden cezaevine girdi, sebebi ne? Sansar Salvo neden hapse girdi? Bayram hangi gün bitiyor? Kurban Bayramı kaç gün sürecek, ayın kaçında, hangi tarihte bitecek? 22 Haziran hangi burç? 22 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Haziran tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Son seçim anketinde çarpıcı sonuç! CHP ile AK Parti arasındaki fark 3 puana yakın

Son seçim anketinde çarpıcı sonuç! CHP ile AK Parti arasındaki fark 3 puana yakın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title