Haberler

CIA Başkanı: ABD, Esad'ın Devrilmesini İstemiyor

Güncelleme:

CIA Başkanı John Brennan, Washington yönetiminin Suriye'de IŞİD gibi örgütlerin hakim olması tehlikesi nedeniyle rejimin yıkılmasını istemediğini söyledi.

​ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan, New York Dış İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşmada, "Hiçbirimiz ne Rusya, ne ABD, ne (IŞİD'e karşı) koalisyon ne de bölgedeki devletler Şam'daki hükümetin ve siyasi kurumların çökmesini istemiyoruz" dedi. Brennan, IŞİD gibi terörist grupların yeni teknolojiler yardımıyla daha koordine saldırılar gerçekleştirebildiklerini söyledi.

"ABD'NİN ENDİŞELERİ VAR"

Brennan, ABD yönetiminin rejimin çökmesi halinde yerini kimin alacağına dair endişeleri olduğunu belirterek "Bence bu meşru bir endişe" dedi.

"ABD SURİYE'DE HÜKÜMETİN ÇÖKÜŞÜNÜ İSTEMİYOR"

Suriye'nin bazı bölgelerinde IŞİD ve El Kaide gibi 'radikal unsurların egemen olduğuna' dikkat çeken Brennan, "Yapmayı istediğimiz son şey onların Şam'a yürümelerine izin vermektir. Hiçbirimiz, Rusya, ABD, koalisyon, bölge ülkeleri Şam'daki siyasi kurumların ve hükümetin çöküşünü istemiyor" ifadelerini kullandı.

Brennan, "Bundan dolayı da Suriye muhalefetinin içinde bulunan radikal olmayan unsurların güçlendirilmesi büyük önem taşıyor" diye konuştu.



"MODERN İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ MÜCADELEYİ ZORLAŞTIRIYOR"

Brennan, New York Dış İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşmada, terörist grupların daha operasyonel hale geldiklerini belirterek, "Terörizmle savaşı güçleştiren, sadece onların beslendikleri ideoloji ya da taktikleri değil. Modern iletişim teknolojilerinin sağladığı imkanlar da mücadeleyi zorlaştırıyor" dedi.

"BUGÜNÜN DÜNYASINDA TERÖR TEHDİDİ BÜYÜDÜ"

Terör gruplarının gelişmiş teknolojik imkanları yeni eleman kazanmada, propagandalarını yaymada ve tüm dünyadaki sempatizanlarını kendi adlarına harekete geçirmede kullandığını ifade eden Brennan, "Bugünün birbirine bağlanmış dünyasında terör tehdidi büyüdü. Dünyanın bir köşesinde yaşanan olay binlerce kilometre ötede aniden bir reaksiyona neden olabiliyor. Tek başına yaşayan bir aşırılık yanlısı evinden bile çıkmadan internetten nasıl saldırı düzenleyebileceğini öğrenebiliyor" diye konuştu.

DÜNYADAN ÖRNEKLER VERDİ

Brennan, konuşmasında Fransa'daki dergi saldırısı, Danimarka'da bir yönetmenin öldürülmesi ve Pakistan'daki okul baskını gibi terör eylemlerini hatırlatarak, bu saldırıların terörün takibinin ve saldırıları önceden önlemenin ne kadar zorlaştığını gösterdiğini belirtti.

"IŞİD MİLİTANLARI PSİKOPAT KATİL"

IŞİD'in yapısına ilişkin de açıklamalar yapan Brennan, "IŞİD militanlarının çoğu, dini kendilerine maske olarak kullanan psikopat katil" dedi.

"IŞİD MİLİTANLARINA 'MÜSLÜMAN TERÖRİST' DEMEK YANLIŞ"

IŞİD militanlarına "Müslüman terörist" demenin yanlış olduğunu da vurgulayan Brennan, "Bu katilleri 'Müslüman terörist' ya da 'aşırı İslamcı' diye nitelendirmek bu kişilere çok istedikleri ancak haketmedikleri bir çeşit meşruiyet sağlamaktır" diye konuştu.

ABD'NİN SURİYE'DEKİ ÖNCELİĞİ DEĞİŞTİ

ABD yönetimi Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana Esad rejimine karşı bir pozisyonda duruyor. Ancak Washington çözümün sadece siyasal bir yolla çözülebileceği kanaatinde.

ABD ayrıca IŞİD'in Suriye topraklarında egemen olmasının ardından rejimle mücadele önceliğinden vazgeçti ve Suriye'de öncelikli tehdit olarak IŞİD'i görmeye başladı.

Eylül ayında, liderliğini yaptığı koalisyon ile birlikte Suriye'deki IŞİD mevzilerini havadan vurmaya başlayan ABD, IŞİD'le savaşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve PYD'ye de destek sağladı.

Kaynak: AA / Güncel

John Brennan Washington New York Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (149)

SüleymanMobil-IOS:

Ahahaaaa,, bizimki napcak şindi? Yine yeni yine bir hata. Baştan beri az aklı olan suriye politikadı yanlış dedi ama bay çok bilen yine yapacağimi yaptı ve bedelini biz halk ödüyoruz. Bazıları sarayında keyif çata dursun

22
33
yanıtYanıtla
KÜRTLER, KURTLARA KUZU BIRAKMAZ:

HERŞEY DEŞİFRE OLDU: ABD DOĞRU SÖYLİYOR ESADA KARŞI DEĞİLDIR. ESADA KARŞI KİM? T. C. HÜKÜMETİDIR!!! OYSA İŞİD KİM ÇIKARTIRDI VE KİM İŞİDE YARDIMLIK YAPTI? YİNE T. C. HÜKÜMETİDIR!!! -AMA APO VE PKKBU OYUNU BOZAR.

12
22
yanıtYanıtla
lazoğlu08:

ayıdan post abd(allahın bela devletı)den dost olmaz. . . .

30
2
yanıtYanıtla
sinan:

bir vatandaş olarak tayibin el nusrasını değil esadı destekliyorum

20
12
yanıtYanıtla
Ahmet kara:

suriyede esadi devirecegiz diye basimiza gelen belalarda bize kapak oldu demektir. ulkemize 2 milyon suriyeli capulcu doldu, bide bunlara 5 milyar dolar masraf. icimizde binlerce isid militani, tanri Turkiyeyi korusun.

22
10
yanıtYanıtla
Koy muhtarim@m.m:

Ordan bi ceyrek cek acili tursuda olsun kurban de hadi

yanıt5
yanıt0
rtm@m.m:

Köy muhtari sende ne ac adamsin

yanıt0
yanıt3
ağa:

inşallah tayip esadtan önce gidecek

20
10
yanıtYanıtla
CORUMLU KADIR:

TAYIPPIN AMPULU SONUYOR, FINISH BATERY NO PATA PAT

15
12
yanıtYanıtla
kamilustamobilWeb@haberler.com:

Köfte ekmek isteyen varmi

14
11
yanıtYanıtla
Tüm 149 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title