Haberler

CHP'li Selin Sayek Böke'nin İzmir'deki AFAD çadırlarıyla ilgili iddialarına İçişlerinden cevap: Böyle bir şey yok

Güncelleme:

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İzmir'de kurulan AFAD çadırlarının kullanılabilmesi için vatandaşların evlerinde oluşan hasarı belgelemesi gerektiğini iddia etti. Böke'nin iddialarına İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı cevap verdi. Çataklı, "Böyle bir şey yok! Yalan söylüyor demeyelim de yanlış biliyor diyelim" dedi.

İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından mağdur vatandaşlar için bölgede AFAD tarafından çadırlar kuruldu. CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke yaptığı açıklamada, "AFAD çadırlarını kullanabilmeniz için evinizin hasarlı olduğunu belgelemeniz gerekiyor" iddialarına yer verdi.

"İHTİYACI OLAN İSTEDİĞİ GİBİ GELİR KALIR"

Böke'nin bu iddiaları tepki çekerken, İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Çataklı, " Böyle bir şey yok! Yalan söylüyor demeyelim de yanlış biliyor diyelim. AFAD 1040 çadır kurdu. (268'i boş, ihtiyacı olan istediği gibi gelir kalır) Kurulumlar AFAD koordinesinde devam ediyor. Lütfen sessiz olun! Arkadaşlarımız enkazın altında canları pahasına çalışıyor!" dedi.

CHP'li Selin Sayek Böke'nin İzmir'deki AFAD çadırlarıyla ilgili iddialarına İçişlerinden cevap: Yalan demeyelim de yanlış biliyor diyelim

NE OLUR YÜK OLMAYIN, YARDIMCI OLUN

Böke'nin iddialarına AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu da tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aaah ah! Enkazlarla mı uğraşalım, bu tür haberlerle mi bilmiyorum. Ne olur yük olmayın, yardımcı olun. İzmir Büyükşehir Belediyesinin de dahil olduğu koordinasyon ile ve eşit şartlarda yardımları ulaştırıyoruz. Hiç bir binaya hasarlı olduğuna dair henüz belge verilmedi ve de yüzlerce vatandaşımız şu an çadırları kullanıyor. Destek olan herkese teşekkür ederiz. Tekrar geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

CHP'li Selin Sayek Böke'nin İzmir'deki AFAD çadırlarıyla ilgili iddialarına İçişlerinden cevap: Yalan demeyelim de yanlış biliyor diyelim

CHP'li Selin Sayek Böke'nin İzmir'deki AFAD çadırlarıyla ilgili iddialarına İçişlerinden cevap: Yalan demeyelim de yanlış biliyor diyelim

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Selin Sayek Böke İzmir AFAD Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (107)

KARA iBiK:

''. . . Yalan söylüyor demeyelim de yanlış biliyor diyelim. . . '' cümlesi, ''yalan söylüyor'' demenin kibarcasi olup, okuyani cümlenin ''ilk kelimesine'' odaklattiran ve bagli oldugu zihniyete uygun bir gelisimdir. Yarin öbürgün, iddia edilenin dogru cikma ihtimaline göre alinan bir tedbirdir. Cahil halki, ya da koyunlari yanlislikla yönlendirebilisiniz (bakin ayni yöntemi kullandim) ama psikolojide ve felsefeden anlayan kisileri asla kandiramazsiniz.

15
83
yanıtYanıtla
Yapma yav:

Pabucumun psikoloji uzmanı demeyeyim de çok bilmiş diyeyim. Henüz hiçbir binaya hasarlı olduğuna dair belge verilmediği söyleniyor olsa da belgeyi elde hazırlayıp çadır alıyor olabilirler elbet. Kül yutmayız biz neticede.

yanıt32
yanıt3
KARA iBiK:

YAPARIM YAV. . . Madem güclü hükümetiniz var, madem ki o, bu, su, onlar, bunlar bakanliklariniz var, cok mu zor kimlik tesbiti yapilarak ve kayit altina alarak cadir verilmesi? Secimlerde incelemedigini tutanak birakmadiniz, o cabayi burada da gösterseni hersey cok kolay olur. Millet can derdine düsmüs, yakinlari göcük altinda, bir de belge almak icin sinirlerini daha cok yipratsinlar öyle mi? Sen Türkiye''deki bürokrasiyi sanki tanimiyorsun, Mars''tan gelmis gibi atiyorsun yani. . .

yanıt0
yanıt7
ahmet:

siz incelikten kibarlıktan ne anlarsınız, işte böyle cümlemelerden bile karşı tarafa nasıl laf çarpıtırım derdindesiniz.

yanıt0
yanıt1
b:

belli sen çok anlıyorsun çok bilmiş felsefeci işiniz gücünüz siyaset orada insnlar canları derdinde sizde bir boşluk bulup devlet kötüleme derdindesiniz cahil herfler

yanıt9
yanıt0
ahmet:

siz yalanlarınız ortaya çıktıkça utanmayı bilmeyen arsızlarsınız.

yanıt7
yanıt0
ÇINAR:

Zaten bunlar hep böyle. . . . hiçbirşey bilmeden araştırmadan ortalığı karıştırmaya olay yaratmaya yol arıyorlar. . . . cidden sıkıldık artık bu asparagas haberlerden. . . bir tane iddiaları mı doğru çıkmaz bu chp lilerin. . . .

yanıt6
yanıt0
Metin:

Yav sizin hiç insani bir işiniz olmaz mi demiyelimde mal oğlu mal olmanız yeter tabii.koyun dedin ya : nerde ne zaman nasıl dersen nasıl istersen olur.

yanıt1
yanıt1
hahahah:

Kara ibik kardeş ilk önce ilk okula geri dönüp yazı yazmasını öğren ondan sonra psikoloji den bahsedelim. '' psikolojide ve felsefeden '' mükemmel bir anlatım. . . :)

yanıt2
yanıt0
ADALET:

Bay felsefeci izmir chp li belediye biliyorsundur her halde. afad devletin diye devlete saldırıyorsun. belediyeye de bir şey deseydin, olayın yanlışlığını eleştirdiğini kabul ederdik. ne diyor afad yetkilisi belediye ile koardiyosyun içinde çalışıyoruz diyor. belediye debrem de zarar gören binası yıkılan hemşehrilerini tanımıyorsa, kara ibik belediyeyi eleştir. vekilde yalan söylüyor belge verilmedi diyor. eğer verilmişse elbette aranacak belge olacaktır. çünki tüm hırsızlar orada çadıra yerleşle

yanıt2
yanıt1
Tüm 107 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title