Haberler

CHP'li Özel: "Alınlarını Karışlarız" (2)

ÖZEL, KULKULOĞLU'NUN DAVASINI İZLEDİCHP Kayseri eski milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun milletvekili olduğu dönemde yaptığı konuşmalardan dolayı hakkında açılan 6 dava bugün Kayseri adliyesinde 3, 4, 14 ve 15. Asliye Ceza Mahkemelerinde görüldü.

ÖZEL, KULKULOĞLU'NUN DAVASINI İZLEDİ

CHP Kayseri eski milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun milletvekili olduğu dönemde yaptığı konuşmalardan dolayı hakkında açılan 6 dava bugün Kayseri adliyesinde 3, 4, 14 ve 15. Asliye Ceza Mahkemelerinde görüldü. 3. ve 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakaret suçlaması nedeniyle görülen davada şikayetçinin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki olduğu, 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hakaret nedeniyle davacı olduğu ve 14. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada ise Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İl Emniyet eski Müdürü Cumali Aydın ve Kayseri eski Cumhuriyet Savcısı İbrahim Dalan'ın hakaret suçlaması nedeniyle şikayetçi oldukları kaydedildi.

4 ayrı mahkemede görülen 6 davada, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin ile sanık Şevki Kulkuloğlu ile avukatı Ömer Faruk Eminağaoğlu hazır bulundu. Şikayetçiler ise duruşmaya katılmadı. 3. ve 4. Asliye Ceza Mahkemelerinde görülen davalar, aynı suçun tekrar işlenmemesi şartıyla 3 yıl süreyle ertelendi. Diğer davalar ise ileri bir tarihe bırakıldı.

Adliye çıkışında  açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bugün Kayseri adliyesinde geçmiş dönem milletvekilimiz Şevki Kulkuloğlu'na açılan 6 davayı takip etmek için buradaydık. Kimi ertelendi, kiminde kararlar alındı. Burada maalesef gördüğümüz şöyle bir şey var; iktidarın geçmiş dönem milletvekilleri üzerine kurmaya çalıştıkları baskı hem onların şahıslarıyla geçmişe yönelik kindar bir hesaplaşma, hem de diğer yandan mevcut milletvekillerine 'Şimdi milletvekiliyken konuşursun ama yarın sonun böyle olur' diye bir gözdağıdır" dedi.

Özel, milletvekilleri ve parti yöneticilerinin sahipsiz olmadığını göstermek için burada bulunduklarını belirterek, "Adaletin can çekiştiği, iktidarın baskılarının her geçen gün arttırmak suretiyle adeta muhalefeti sindirmek suretiyle her yolu denediği bu kara günler geçecek. Bu güzel ülkede yeniden adaletin, insan haklarının kardeşlik ve özgürlüğü tesis ettiği günleri hep birlikte yaşayacağız. Bundan sonrada davaları takip etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise, "Bugün mahkeme salonunun birinde yaşanan olay Türk yargısının geldiği nokta açısından içler acısıydı. Milletin vekilinin anayasal hakkı olan kürsü ve yasama dokunulmazlığını hiçe sayıp milletin vekilini sanık kürsüsüne çıkaran hakim görevini yapmayıp aylardır dosyaya göndermesi gereken yazıyı göndermeyen devlet memurları hakkında suç duyurusunda bulunamayacağını söyledi. Yani devlet memuru olduğunuzda korunaklı milletin vekili olduğunuzda ise korunaksız oluyorsunuz. Anayasa yok hükmünde kabul ediliyor. Zaten anayasaya uyulmayan bir ülkede mahkemelerde anayasayı yok hükmünde kabul ediyorlar. Kişiler olmayan suçlardan defalarca getirilerek cezalandırılıyorlar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Şevki Kulkuloğlu Özgür Özel Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title