Haberler

CHP'li Altıok: Laikliği Savunmak Suç Mudur?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği önergede, "Türkiye'de laikliği savunmak suç mudur?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği önergede, " Türkiye'de laikliği savunmak suç mudur? Laiklik konulu kahvehane toplantıları gerçekleştirmek suç mudur?" diye sordu.

CHP'nin İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği önergede, ilk olarak, yılbaşında İstanbul Ortaköy'deki silahlı terör eylemi öncesi ve sonrasında sosyal medyada yapılan laiklik karşıtı paylaşımlara dikkat çekti. Altıok, "Yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy'de gerçekleştirilen terör eylemi sonucu 39 insan öldürülmüş, aralarında ağır yaralıların da bulunduğu 69 insan yaralanmıştır. Göz göre göre gelen bu katliam ve bu katliamın ardından buna övgüler dizen sosyal medya hesapları görülmüştür. İsimsiz, anonim onlarca hesabın dışında kendisine 'gazeteciyim' diyen kimi isimlerin de daha katliamdan birkaç saat evvel yılbaşı kutlayanları hedef gösterdiğine tanıklık edilmiştir" dedi. 'LAİKLİK KONULU KAHVEHANE TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRMEK SUÇ MUDUR?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok, Türkiye'de laikliği savunmanın suç olup olmadığı yönündeki sorusunun yanısıra şu soruları yöneltti:

"Türkiye'de laikliği savunmak suç mudur? Laiklik konulu kahvehane toplantıları gerçekleştirmek suç mudur? Okmeydanı'nda Halkevleri üyelerinin yaptıkları laiklik konulu açıklamada suç unsuru bulunan ifadeler hangileridir? İçişleri Bakanlığı resmi hesabından böylesine provokatif bir paylaşımda bulunan, toplumu dindar-laik eksende ayrışmaya ve çatışmaya yönlendiren, toplumun bir kesimini bizzat Bakanlığın attığı tweetten dolayı rencide eden bu skandal paylaşımı gerçekleştiren görevliler hakkında yasal işlem başlatılmış mıdır? İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü hesapları ve mailleri aracılığıyla bugüne kadar kaç sosyal medya hesabı ve paylaşımı hakkında ihbar alınmıştır? Bunların kaçı, hangi terör örgütleriyle ve terör eylemleriyle ilgilidir? Bunların kaçıyla ilgili soruşturma başlatılmıştır? İçişleri Bakanlığı sosyal medyada cihatçı paylaşımlar eşliğinde laikleri, Alevileri, Atatürkçüleri, solcuları hedef gösteren, tehdit eden kaç sosyal medya kullanıcısı hakkında işlem başlatmıştır? Bu soruşturmaların sonucunda kaç kişi ceza almıştır?  İçişleri Bakanlığı tarafından Ortaköy'deki vahşi terör eyleminden sonra, bu terör eylemini ve teröristi öven sosyal medya kullanıcılarıyla ilgili işlem başlatılmış mıdır?"

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu Zeynep Altıok Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title