Haberler

CHP'den 19 Mayıs Tepkisi

CHP Bartın Teşkilatı 19 Mayıs törenlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasına izin verilmemesine rağmen Atatürk Anıtı'na yürüyüp çelenk koydu.

CHP Bartın Teşkilatı 19 Mayıs törenlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasına izin verilmemesine rağmen Atatürk Anıtı'na yürüyüp çelenk koydu. TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Muhammet Rıza Yalçınkaya, özgürlükler ülkesi olma yolunda ilerleyen Türkiye'ye bu tablonun yakışmadığını söyledi.

CHP Bartın Teşkilatı'nın düzenlediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Parti Meclisi Üyesi Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, CHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Arslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Avni Kabasakal, CHP il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Atatürk Anıtı'na TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve CHP İl Başkanı Selim Karakaş tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Parti Meclisi Üyesi ve Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, özgürlükler ülkesi olma yolunda ilerleyen Türkiye'ye bu tablonun yakışmadığını söyleyerek, "Bu ruh ve coşku her türlü kısıtlamalara rağmen Türk milletinin içerisinde her geçen gün daha da artacak ve yücelecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı bugün de bayram kutlamalarının yasaklanması, bir de bunun üzerine siyasi partilerin, devletin kurumlarının çelenklerini koyma yasağı gerçekten içimizi acıtıyor. Burada Atatürk huzurunda saygı duruşunda bulunmanın kime zararı olabilir ki.

Bu gün bu kararı alanlar unutmasınlar ki bu cumhuriyetin sayesinde o makamlarda oturuyorlar. Tekrar söylüyorum kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet sayesinde belli makamlara gelen insanların Cumhuriyetle kavgalarını bırakmalarını ve vatan sevgisini, bayrak sevgisini, millet olma duygusunu içinden eksiltmemesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Selim Karakaş ise, Bartın Valiliği'ne izin için müracaat etmelerine rağmen sonuç alamadıklarını belirterek, "Böylesine önemli bir gün de Atamızı anmak ona çiçek sunmak maalesef izin alınması zorunlu ama izin verilmeyen bir eylem haline getirilmiştir. Bütün bu engellemelere rağmen çelengimizi sunmak üzere Atamızın huzurundayız. Her şeye rağmen Türk gençliğinin Ulu Önder Atatürk'ün bu emanetine Atatürk'ten aldığı güçle sonuna kadar sahip çıkacağına inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün halka ve gençliğe güvenini yaşamında ve özünde hisseden bizler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 93. yılını kutluyor başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızı bu tarihi günün anlamını ve önemini kavramaya çağırıyoruz" dedi.

Daha sonra CHP'liler Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Rıza Yalçınkaya Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title