Haberler

Carl Bildt: Trump İsveç'e Çamur Atıyor

– ABD Devlet Başkanı Donald Trump ile İsveç arasında devam eden 'İsveç'te dün gece neler olduğunu gördünüz' tartışması tüm hızıyla devam ediyor.

– ABD Devlet Başkanı Donald Trump ile İsveç arasında devam eden 'İsveç'te dün gece neler olduğunu gördünüz' tartışması tüm hızıyla devam ediyor.

Başkan Trump'ın Cuma günü bir konuşmasında konuyu tekrardan gündeme taşıyarak "İsveç hakkındaki konuşmam nedeniyle bir çok eleştiri aldım. Ancak İsveçliler beni anlıyor" demesinin ardından İsveç eski başbakanlarından Avrupa Dış İlişkiler Konseyi üyesi Carl Bildt te tartışmaya Washington Post gazetesinde "İsveç'te sığınmacılar hakkında gerçekler" başlığıyla yayımladığı bir makale ile devam etti.

Carl Bildt bugün yayımlanan makalesinde ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ı İsveç'e çamur atmakla suçlayarak 'bir hafta sonu golf turundan vaçgeçerek İsveç'e gelmeye' davet etti.

Carl Bild makalesinde, Balkan iç savaşından kaçan 100 binden fazla sığınmacıyı ülkeye kabul etmesi örneğini vererek, bunların bugün İsveç toplumuyla entegre olduklarını ve İsveç'e her alanda katkıda bulunduklarını belirtip "Başkan Trump'ın ABD'yi izole etmeye çalışırken ülkemize çamur atmasından üzgünüm" diye yazdı.

Daha önce Twitter paylaşımında "Bu adam uyuşturucu mu çekiyor?" diye sorarak sert bir dille eleştiren Bildt bu sefer Trump'ı İsveç'e davet etti.

Carl Bildt "Onun konuyla ilgili bilgisinin son derece kısıtlı olduğundan kuşkulanıyorum. Eğer sonuçlarının büyük bir karmaşaya neden olmayacağını bilsem, bir hafta sonu golf partisini feda edip bizim yanımıza gelip kendi gözleriyle görmesini isterdim." dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı geçtiğimiz Cumartesi günü Florida'da bir açık hava toplantısında Brüksel, Paris ve Nice'teki terör saldırıları ile birlikte 'korkutucu İsveç örneğini" de vererek 'İsveç'te dün gece (Cuma) ne olduğunu gördünüz. Kim inanırdı buna" diyerek geçtiğimiz Cuma gecesi İsveç'te bir şeyler olduğunu ima etmişti. Bu konuşma üzerine İsveç ABD Dışişleri Bakanlığından açıklama istemiş,İsveç Başbakanı da dahil bir çok kişi Trump'a sert tepki göstermişti. - Stockholm

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Donald Trump Carl Bildt İsveç Politika Güncel Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title