Haberler

Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan rüşvet operasyonunda 8 kişi tutuklandı

Güncelleme:

Büyükçekmece Belediyesi'ne düzenlenen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 22 kişiden 8'i tutuklandı. Tutuklananlar arasında inşaat firması sahibi Ali G. ile Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak da bulunuyor. Öte yandan Başsavcılık tarafından yıkılması için valiliğe yazı yazılan 140 villanın hiçbir temel atılmadan yapıldığı, zorunlu olan fore kazıkların çakılmadığı, sismik kontrollerin yapılmadığı belirlendi. Belediye personelinin ise maddi menfaat karşılığı inşaat ruhsatı verdiği belirlendi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 8'i tutuklandı. Başsavcılık tarafından yıkılması için valiliğe yazı yazılan 140 villanın hiçbir temel atılmadan, zorunlu fore kazık çakılmadığı ve sismik kontrollerin yapılmadığı öğrenildi. Belediye personelinin maddi menfaat karşılığında usulsüz yapılara inşaat ruhsatı verdiği belirlendi.

OPERASYONDA 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Eskice Mahallesi'nde bulunan 140 villanın imarında usulsüzlük yapıldığı yönünde Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 18 Ocak'ta yapılan operasyonda, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Büyükçekmece Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür V. Abdurrehim Çakır'ın da aralarında bulunduğu 7'si belediye personeli olmak üzere toplam 22 kişi, 'Nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve resmi belgede sahtekarlık' suçlarından gözaltına alındı.

Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan operasyonda 8 kişi tutuklandı

8'İ TUTUKLANDI

Emniyette işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i tutuklandı. Tutuklananlar arasında inşaat firması sahibi Ali G. ile Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Büyükçekmece Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür V. Abdurrehim Çakır'da bulunuyor.

Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan operasyonda 8 kişi tutuklandı

BELEDİYE PERSONELİ RÜŞVET KARŞILIĞI İNŞAAT RUHSATI VERMİŞ

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yıkılması için İstanbul Valiliği'ne yazı gönderilen 140 villa ile ilgili de yeni bilgiler ortaya çıktı. Villaların hiç bir temel atılmadan yapıldığı, zorunlu olan fore kazıkların çakılmadığı, sismik kontrollerin yapılmadığı belirlendi. Usulsüz yapılan inşaata belediye personeli tarafından rüşvet karşılığında inşaat ruhsatı verildiği öğrenildi.

Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan operasyonda 8 kişi tutuklandı

NE OLMUŞTU?

Büyükçekmece Belediyesindeki imarla ilgili konularda rüşvet iddiaları üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca "nitelikli dolandırıcılık", "rüşvet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce başlatılan soruşturma kapsamında 18 Ocak'ta düzenlenen operasyonda, aralarında Büyükçekmece Belediyesinde imardan sorumlu Başkan Yardımcısı N.S. ile İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç'nin de bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan operasyonda 8 kişi tutuklandı

GAZETECİLER DARBEDİLMİŞTİ

Belediye önünde toplanarak operasyona tepki gösteren gruptakilerden bazıları, A Haber muhabiri Ahmet Nazif Vural ve kameraman Hüseyin Koçak'ı darbetmiş, gazetecilerin şikayeti üzerine gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklanmıştı.

Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan operasyonda 8 kişi tutuklandı

YAŞLI KADININ BOĞAZINI SIKIP KÜFRETTİ

Bu sırada Büyükçekmece Belediyesinden emekli olan ve protestocu grubun içinde bulunan Hasan A'nın, belediye önündeki başörtülü Nebiha Yetimoğlu'nun boğazını sıkarak kadına hakarette bulunduğu anlar, cep telefonu kamerasına yansımıştı. Yetimoğlu'nun suç duyurusunda bulunduğu şüpheli Hasan A. hakkında ise "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından işlem başlatılmıştı.

Büyükçekmece Belediyesi'ne yapılan operasyonda 8 kişi tutuklandı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece Soruşturma Belediye Hukuk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Export 86:

Rüşvetin cezası 15 sene olması şart neredeyse bütün belediyelerde rüşvet çarkı dönüyor

148
4
yanıtYanıtla
Cry:

Niye 15 bence rüşvet borcu alınan miktar artı sene olmalı

yanıt0
yanıt0
yusuf ayan:

Bu zaten bilinen bir şey bu kadar binanın yıkilmasindan zarar gormesinden belliydi en basit

32
1
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

her nedense hep chp belediyelerinde fırıldaklar dönüyor

11
16
yanıtYanıtla
Cevap :

Akepe belediyelerinin yapacağı fırıldaklar hiç basına yansır mı akıllı.

yanıt2
yanıt3
Bekir:

Bu kazığın ucu İmamoğlu'na kadar gider. O 140 villanın yapıldığı yer İSKİ'nin baraj havzası. Orası imara kapalı alandır buraya yapı iznini kim verdi?

8
2
yanıtYanıtla
ÜMİT KARANFİL:

Belediyelerdeki buz dağlarının görünen kısmı. Kim bilir kimin menfaati ile ters düştüler de ortaya çıktı. Layığıyla araştırılırsa, belediyelerde adam kalmaz. Milletin parası ile kendilerine arpalık sağlayanların hepsine LANET OLSUN.

10
0
yanıtYanıtla
Cradle Stone:

ÖMRÜM BOYUNCA CUMHURİYET HALK PARTİSİNE OY VERMİŞTİM ÇOK KOYU DESTEKÇİLERİNDENDİM BENİM İÇİN CHP BİTMİŞTİR TAAKİ KEMAL KILIÇDAROĞLUNA OY VERDİM KAYBETTİK VE BUNDAN SONRASI CHPDEN BİRŞEY OLMAZ MAHVETTİLER PARTİYİ ÇOK KÖTÜ FELAKETTEN BETER ÇOK YAZIK CHP NE HALDE NASIL YÖNETİLİYOR BOYKOT ETTİM ASLA HİÇ KİMSEYE OY VERMEYECEĞİME KARAR VERDİM. YAZIKLAR OLSUN CHP SİZE.... BIKTIRDINIZ

4
0
yanıtYanıtla
Onur Yener:

CHP'li belediyeler ve rüşvet-yolsuzluk suçları ayrılmaz ikili haline geldi, umarım yerel seçimlerde milletimiz aklı selim hareket eder...

2
0
yanıtYanıtla
Sadık:

Chp normal

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title