Haberler

Bursa'da "Beyaz Zambaklar" Açıyor

Güncelleme:

Bursa'da başlatılan "Beyaz Zambak Projesi" çalışmaları devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Diversey işbirliğiyle Bursa'da başlatılan "Beyaz Zambak Projesi" çalışmaları devam ediyor.

Tüketicilerin gıda temini, kullanımı ve hizmet alımında istenen düzeyde bilgi sahibi olmaları amacıyla başlatılan 'Beyaz Zambak Projesi' kapsamında 110 firma 'Beyaz Zambak' bayrağı ve belgesi almaya hak kazanırken, başvurular devam ediyor.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Türkiye'ye yönelik örnek çalışmalar yapmaya devam ettiklerini söyledi. Hijyenik temiz gıdaların topluma ulaşmasına ve bu bilincin oluşturulmasına yardımcı olmak istediklerini belirten Pala, bu hedefler doğrultusunda Diversey firmasıyla yapılan işbirliği neticesinde belgelerin verildiğini ifade etti. Bu belgeye sahip işyerlerine gidilmesi için halkı teşvik edici çalışmalar yapacaklarını dile getiren Pala, "Bursa Kent Konseyi olarak belgelerin verilmesinde bağımsız bir kuruluş olarak yerimizi almak, tespitleri yaparken de doğru kararların alınmasını sağlamak istiyoruz. Halkımızın da 'Beyaz Zambak' belgeli gıda işletmelerine gitmelerini arzu ediyoruz. Her işletme elbette kendi kendini kontrol edebilir. Ancak artık toplumsal kuruluşlarının da denetlemesi ve kontrol etmesi bir gereklilik haline gelmiştir. Çağdaş dünyada, devlet kurumlarının kontrolü dışında toplumsal kuruluşlarının da kontrol ve denetimleri esastır. Bizde bu noktada bağımsız bir kuruluş olarak özellikle halkın sağlığı ile ilgili konularda tutarlı hareket etmek istiyoruz. Doğru sonuçlara ulaşmak, halka yardımcı olmak için bu çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Hammaddeyi alıp işleyen ve tüketiciye sunan fast-food, restoran, lokanta ve pastanelere öncelik verilmekle birlikte talepler doğrultusunda kasapların ve fırınların da projeye dahil edileceğini anlatan Pala, "Bursa'daki gıda firmaları müşterilerine daha sağlıklı bir şekilde hizmet verebilmek için de projeye büyük ilgi gösteriyor. Şuana kadar 110 Bursalı firma, projemiz kapsamında 'Beyaz Zambak' belge ve bayrağını almaya hak kazandı. Bir o kadar firmamız da bu bayrağa sahip olmak için başvuruda bulundu. Bursa'nın turizm kenti olması sebebiyle gelen turistlerin ülkelerindeki standartları Bursa'da da bulmalarını arzu ediyoruz" diye konuştu.

İşletmelerin ve halkın bilgi almak için 270 82 70 nolu Bursa Kent Konseyi hattını arayabileceğini söyleyen Pala, ayrıca "Beyaz Zambak Bilgi İçin 153" hattından da bilgi alınabileceğini belirtti. Yapılan değerlendirmeler neticesinde 'Beyaz Zambak' bayrağı ve belgesi almaya hak kazanan firmalar şunlardır;

"Siesta Restaurant, Kentucky Fried Chicken Carrefour, Kentucky Fried Chicken - Kent Meydanı, Çiçek Izgara, Güllüoğlu Baklava, Cumba Restaurant, Ömür Köftecisi, Merkez Divan Lokantası, Yeşil Fırın, Uzay Pastaneleri - Çekirge Şb., Uzay Pastaneleri - Geçit Şb., Uzay Pastaneleri - FSM Şb., Uzay Pastaneleri – İmalat, Uzay Pastaneleri - Altıparmak Şb., Uzay Pastaneleri - Saygınkent Şb., Abidin Usta Osmanlı Sofrası-Tuzpazarı Şb., Obasan, Melike Döner, Burger King – Carrefour, Burger King - Zafer Plaza, Burger King – Nilüfer, Burger King - Pembe Çarşı, Burger King – Korupark, Burger King - Kent Meydanı, Kükürtlü Tic.San.Okulu Kantini, Yasemin Ev Yemekleri, Duygu Dürüm, Kısmet Tatlı, Cafe Makkarino, Osmangazi İMKB K.M.Lisesi Kantini, Mc Donald´s - Zafer Plaza, Mc Donald´s - Heykel, Mc Donald´s - Sönmez, Patila Fast Food - Heykel Şb., Patila Fast Food - Fomara Şb., Vasco Pizza, Mekaş Yemek Sanayi, Rodop Ali Restaurant, Hanımeli Mutfağı, Emel´in Mutfağı, Hacı Hasan Oğulları - F.S.M. Şubesi, Tanna Yemek Sanayi, Bizimköy Tost Evi, Rıhtım Pastanesi - F.S.M. Şubesi, Popeyes - Korupark, Popeyes - Kent Meydanı, Sedat´ın Yeri Et Mangal, Bağdat Hurma Tatlıcısı, Bupiliç - Bursa Bölge Müdürlüğü, Sbarro - Kent Meydanı, Pizza Hut, Büyük Divan Lokantası, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Kantini, Setbaşı İlköğretim Okulu Kantini, Hürriyet San. Ve Tic. İ.Ö.O Kantini, Milli Piyango Lisesi Kantini, Yankı Yemek Sanayi, Ali Karasu İ.Ö.O Kantini, Rahmiye Malcıoğlu İ.Ö.O Kantini, Bursa Erkek Lisesi Kantini, Hüseyin Özdilek Lisesi Kantini, Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Md.lüğü, Ali Osman Sönmez Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon, Popeyes - Zafer Plaza, Özsüt – Korupark, Kahve Dünyası – Korupark, Mert Pideli Köfte Salonu, Kebapçı İskender - Ovaakça Şb., Kebapçı İskender - As Merkez Kebapçı Şb., Kebapçı İskender - İmam Aslan Tesisleri Şb., Tat Yemek Sanayi, Rumeli Kardeşler Sofrası, Kebapçı İskender - Köy Kebap Şubesi, Abidin Usta Osmanlı Sofrası - Şehreküstü Şb., Burger King – FSM, Domino´s Pizza - Altıparmak Şubesi, Uludağ Kebapçısı - Kent Meydanı A.V.M., Kahve Dünyası - Zafer Plaza, Kebapçı İskender-Botanik Park Kebapçı Şb., Kebapçı İskender-Zafer Plaza Şb., Kebapçı İskender-Et Endüstrisi, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Kantini, Hacı Hasan Oğulları - Yunusemre Şubesi, Mc Donald´s - Kent Meydanı Hacı Hasan Oğulları – İmalat, Burger King - As Merkez, Sırameşeler Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası Müdürlüğü, Furkan Lokantası, Döner & Sadwich Cemal & Cemil Usta, Uludağ Kebapçısı – İmalat, Sbarro – Korupark, Bursa Sini Börek, Dr.Rüştü Burlu Erkek Yetiştirme Yurdu

Mc Donald´s - Anatolium AVM, Burger King - Anatolium AVM, Mc Donald´s – Geçit, BBB Mudanya Sosyal Tesisleri, Besaş Ekmek Fabrikası, Besaş Ekmek Satış Mağazası, Popeyes - Anatolium AVM Sbarro - Anatolium AVM, Saniye Rıza Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü, Burger King – Karaman, Evden Ev Yemekleri, Burger King – Bademli, Kırcılar Anadolu Teknik Meslek Lisesi, Özel İlk Çizgi Anaokulu - Doburca Şb., Kahve Dünyası - Kent Meydanı, Cafe 1453, Kahve Dünyası – Anatolium"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burger King Popeyes Sbarro Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title