Haberler

Bursa - 71 Yaşındaki Sanık Mobese Görüntüleri İzlenince Duruşmada Tutuklandı

71 yaşındaki sanık MOBESE görüntüleri izlenince duruşmada tutuklandı Bursa'nın Mudanya İlçesi yakınlarında, arızalanan motosikletlerini güvenlik şeridinde tamir etmek isteyen 11 yaşındaki Melih Aydemir'in ölümüne ağabeyi 19 yaşındaki Semi Aydemir'in de yaralanmasına neden olan otomobil sürücü 71 yaşındaki Mahmut Sadıç'ın yargılanmasına başlandı.

71 yaşındaki sanık MOBESE görüntüleri izlenince duruşmada tutuklandı

Bursa'nın Mudanya İlçesi yakınlarında, arızalanan motosikletlerini güvenlik şeridinde tamir etmek isteyen 11 yaşındaki Melih Aydemir'in ölümüne ağabeyi 19 yaşındaki Semi Aydemir'in de yaralanmasına neden olan otomobil sürücü 71 yaşındaki Mahmut Sadıç'ın yargılanmasına başlandı. 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık Sadıç, duruşmada izlenen MOBESE Kamerası görüntülerinde, güvenlik şeridinde kardeşlere çarptığı görülünce tutuklandı.

Mudanya Seyirtepe Evleri mevkiinde geçen yıl 23 Temmuz'da, arıza yapan 34 BRJ 32 plakalı motosikletlerini güvenlik şeridinde onarmak isteyen Semi Aydemir ve kardeşi Melih Aydemir'e, Mahmut Sadıç yönetimindeki 16 JP 096 plakalı otomobil çarptı. Kazada, Melih Aydemir olay yerinde yaşamını yitirirken, ağabeyi Semi Aydemir de yaralandı. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü ve Semi Aydemir Mudanya Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Taburcu olduktan sonra mahkemeye çıkartılan Mahmut Sadıç tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakkında 'taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan dava açılan Mahmut Sadıç'ın yargılanmasına bugün Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya olay günü hayatını kaybeden Melih Aydemir'in eşinden ayrılan annesi Sevcan Aydın, kazada yaralanan Semi Aydemir ile Pist motosiklet Türkiye eski şampiyonu olan baba Yılmaz Aydemir ile motorsiklete karşı ilgisi olan arkadaşları da katıldı.

Duruşmada ifade veren Mahmut Sadıç, olay günü Mudanya'dan Bursa'ya geldiğini bildirerek, 'Yanımda kimse yoktu. Seyir halindeyken nasıl olduğunu anlamadım. Ben orta şeritte seyir halinde iken aniden önüme çıkan motosiklete çarpmaya engel olamadım. Ayrıca motosiklet güvenlik şeridinde değildi. Ben böyle bir şey olduğuna inanmıyorum. Hareket halindeydi ve aracımın önüne geçti. Bu olaydan dolayı üzgünüm" dedi.

Olaydan yaralı olarak kurtulan Semi Aydemir ise verdiği ifadesinde, 'Olay günü motosikleti ben kullanıyordum. Kardeşimde arkamdaydı. Rampaya çıktığımız esnada motosiklet arızı yaptı. Bende güvenlik şeridine çekip Melih ile arızasını gidermeye çalışıyorduk. O ara anneme telefon açtım. Daha sonra ne olduğunu anlamadım. Gözümü açtığımda ambulanstaydım. Biz güvenlik şeridinde iken kaza meydana geldi. Motor hareket halinde değildi" diye konuştu.

Duruşmada ifade veren Anne Sevcan Aydın ile baba Yılmaz Aydemir, sanığın cezalandırılmasını istediler.

İfadelerin alınmasının ardından kaza yerindeki MOBESE kameralarının görüntüleri mahkeme hakimi tarafından izlendi. Sanığın otomobiliyle güvenlik şeridindeki çocuklara çarptığının saniye saniye kaydedildiği görüntüler üzerine mahkeme hakimi asli kusurlu bulunan sanık Mahmut Sadıç'ın tutuklanmasına karar verirken, kaza yerinde keşif kararı da aldı. Adliye polisine teslim edilen Sadıç, daha sonra Bursa E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Yılmaz Aydemir, " İki oğlum da motosiklet sevdalısıydı. En büyük keyfi abisinin kullandığı motosikletin arkasında yolculuk yapmaktı. Bende motosiklet Türkiye pist şampiyonuyum ve aynı zamanda motor işiyle uğraşıyorum. Haliyle babadan oğla geçen bir sevgi oldu. Ben çocuklarımın hiçbir zaman motosiklete binmesini engellemedim. Ama biz motosiklete biniyorsak ölmek için binmiyoruz. Ehliyet yasasının bir an önce gözden geçirilip düzenlenmesini istiyoruz. Çocuklarım emniyet şeridinde park halindeyken şahıs hiçbir frene basmadan yaklaşık 100 kilometre hızla sanki kasten gibi çarpıyor" dedi.

Yılmaz Aydemir'in savunmasını üstlenen Avukat Cem Şeflek, araç sürücüsünün çok sayıda ilaç kullandığını, sağlık durumunun iyi olmadığını ve otomobil kullanmasının sakıncalı olduğunu tespit ettiklerini belirterek, "Ancak bu mahkeme sürecine kadar sürücünün yaşı gereğiyle tutuklanma talep edilmedi. Bu gün mahkeme heyeti ile izlenen görüntülerde sanığın bilinçle yaptığı ve 11 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olduğu görüldü. Ardından da sanığın tutuklanması ön görüldü. Giden tabii ki geri gelmiyor ancak bu karar aileye güzel bir teselli oldu" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Aydemir Mudanya Aydın Politika Güncel Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title