Haberler

Bu Sefer Türbanıyla Savundu

Güncelleme:

Mustafa Kamalak'ın eşi avukat Zübeyde Kamalak üçüncü denemesinde mahkemeye türbanıyla girdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak, Ankara Adliyesi'nde görülen bir davaya türbanıyla girerek müvekilini savundu. Kamalak, daha önce 2 kez türbanla duruşmaya katılmak istemiş ancak mahkeme tutanak tutarak duruşmayı ertelemişti.

Ankara 2. Aile Mahkemesi'ndeki boşanma davasına tarafların avukatları katıldı.

Hakim İlhan Kadıoğlu, duruşmaya başörtüsüyle katılan Avukat Kamalak'a, celse arasında verdiği "reddi hakim" dilekçesinin kendi adına mı, yoksa müvekkili adına mı olduğunu sordu.

Kamalak, kendi adına talepte bulunduğunu söyledi. Avukat Kamalak'ın müvekkili de reddi hakim isteğinin olmadığını yineledi.

Davalı avukatı Mehmet Bayram da asıl davacının reddi hakim talebi olmadığına dikkati çekerek, Kamalak'ın talebinin uygun olmadığını savundu.

Hakim Kadıoğlu, Kamalak'ın kendi adına böyle bir talepte bulunamayacağını, gösterilen sebeplerinin de hakimin yargı yetkisinde bulunmasına engel teşkil etmeyeceğini bildirerek talebi reddetti.

Kadıoğlu, avukat Kamalak'ın bu duruşmaya da türbanlı olarak katıldığını, ancak Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun, avukatların duruşmalara türbanla girmesine imkan tanıyan kararının genel düzenleyici işlem niteliğinde olduğu gözetilerek, yargılamanın ertelenmemesine karar verildiğini tutanağa geçirdi.

Kadıoğlu, taraflara, esasa ilişkin beyanda bulunmaları için süre vererek, davayı erteledi.

-"Mahkeme kararı hepimizi bağlar"-

Avukat Kamalak, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada,

"Danıştay'ın kararı belli. Bize, mahkeme kararına uymak düşer. Zaten Anayasa'ya göre de bu bizim hakkımızdı. Başörtülü olarak çalışma özgürlüğümüz zaten var" dedi.

Başörtüsü sorununun Türkiye gündeminden kalkması gerektiğini vurgulayan Kamalak, şöyle konuştu:

"Bizim kimseyle kavgamız yok. İnancımız gereğince başımızı örtmek istiyoruz. Kaldı ki zaten bu kolay bir ibadet değil. Allah emretmemiş olsa kimse yapmak istemez. Sırf Allah'ın emri doğrultusunda başımızı kapatıyoruz. Bu konunun gündemden kaldırılmasını, kanunlardan da ayıklanmasını istiyoruz. Hakimler bu karara uymak zorunda. Çünkü mahkeme kararı hepimizi bağlar."

-Daniştay'ın kararı-

Avukat kimliğinin yenilenmesi istemiyle yaptığı başvuru, başörtülü fotoğraf verdiği gerekçesiyle Türkiye Barolar Birliğince (TBB) reddedilen bir avukat, TBB meslek kurallarının 20. maddesinin iptali istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

Davayı görüşen Danıştay 8. Dairesi, 20. maddedeki "Avukat ve avukat stajyerleri mesleğe yaraşır bir kılık ve kıyafetle başları açık olarak mahkemelerde görev yaparlar" düzenlemesindeki "başları açık" ibaresinin yürütmesini oy çokluğu ile durdurmuştu.

TBB karara itiraz etmiş, bunu görüşen Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, itirazı oy çokluğuyla reddetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kamalak İlhan Kadıoğlu Danıştay Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title