Haberler

Bozdağ: "Başbakan 5 MİT Mensubunun Soruşturulmasına İzin Verdi"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MİT Kanunu kapsamında 2004 itibari ile 5 kişi için izin verildiğini söyledi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MİT Kanunu kapsamında 2004 itibari ile 5 kişi için izin verildiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MİT Kanunu kapsamında 2004 itibari ile 5 kişi için izin verildiğini söyledi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MİT Kanunu kapsamında 2004 itibari ile 5 kişi için izin verildiğini söyledi. Kardeşinin Adalet Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı Yardımcısı olmasının gündeme getirilmesine tepki gösteren Bozdağ, "Hukuk mezunudur, hakimdir, herkes gibi onun da devlette çalışma hakkı vardır. Ayıptır ayıp" diye tepki gösterdi.

Bakan Bozdağ, MİT mensuplarının soruşturulmasını Başbakanın iznine bağlayan kanun teklifinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bozdağ, basına yansıyan protokollerle ilgili iddiaların "Gerçek dışı" olduğunu söyledi. Öcalan'la müzakereler tartışmasında "Şerefsizlik" atışmasıyla ilgili değerlendirme yapan Bozdağ, seçim arifesinde hükümetin, AKP'nin bizzat görüştüğüyle ilgili açıklamalar olduğunu ifade ederken, MHP Milletvekili Ali Uzunırmak tepki gösterdi. "Ben ne dediğimi biliyorum, ayıbı sen ediyorsun. Hem sorup hem dinlemiyorsun. Sormasına soruyorsunuz ama cevabına tahammül edemiyorsunuz" karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan'ın bu konuyla ilgili "hükümet değil devlet görüştü", "hükümet üyesi arkadaşlarımdan birinin görüştüğünü ispat etsinler, şerefesizdirler", "Benim özel temsilcim olarak devletin görevlisi gitmiştir" yönündeki sözlerini hatırlatan Bozdağ, "Yaptığımızın da söylediğimizin de arkasındayız. Açık açık söylüyoruz, gizlemedik. Başbakan bizzat söyledi. Meydanlarda da söyledi. Gizleyen yok. Bunu açık açık söylüyoruz" dedi.

MHP'nin de iktidar olduğu 1999 yılı sonrası da kimlerin kimlerle görüştüğünü herkesin bildiğini söyleyen Bakan Bozdağ, "O dönem de görüştü İmralı ile devlet görevlileri. O zaman görüşülüyor, bizim dönemimizde devlet adına devlet görevlileri görüşünce" diye tepki gösterdi.

Bozdağ, "MİT kanunu kapsamında Başbakanlıktan izin alınmasını gerektiren olay ve kişi sayısı nedir" sorusuna "Bizim dönemimizde 2004 itibari ile 5 kişi için izin verilmiştir. 97 önceki süreçle ilgili rakam yok" dedi.

-"ÜNAL BOZDAĞ KİM?"-

Bakan Bozdağ, "Adalet Bakanlığı Personel Daire Başkanlığı Yardımcılığına atanan Ünal Bozdağ kimdir?" sorusuna ise "Benim kardeşimdir. Bu ülkenin vatandaşıdır. Hukuk mezunudur, hakimdir, herkes gibi onun da devlette çalışma hakkı vardır. Ayıptır ayıp. Bu memlekette alın teri ile sizin alkışladığınız 28 Şubatçıların yaptığı sınavlarda alınteriyle girmiş hakimlik yapıyor. Suç mu bu, ayıp mı bu. Ayıptır sizin yaptığınız" dedi.

Sataşma üzerine söz alan MHP'li Uzunırmak, Başbakanın bir hatası üzerine özür dilemesini istediğini söyleyerek, Bakan Bozdağ'ın hezeyanlarının boşuna olduğunu belirtti. Uzunırmak, "Üfürükle geldiniz üfürükle gidersiniz" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Adalet Bakanlığı Ali Uzunırmak Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title