Haberler

Bombalı Saldırıda Kızını Kaybeden Acılı Baba Açıklaması

2011 yılında Siirt'te bir otomobile düzenlenen bombalı ve uzun namlulu saldırıda bir kızını kaybeden, bir kızı da yaralanan acılı baba Hüsam Olgaç, "Artık yeter diyoruz, bu olaylar son bulsun" dedi.

2011 yılında Siirt'te bir otomobile düzenlenen bombalı ve uzun namlulu saldırıda bir kızını kaybeden, bir kızı da yaralanan acılı baba Hüsam Olgaç, "Artık yeter diyoruz, bu olaylar son bulsun" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, Siirt'teki temaslarını sürdürüyor. Heyet, Aydınlar (Tillo) ziyareti sonrası, Siirt şehir merkezinde, 2011 yılında Polis Meslek Yüksekokulu yolunda PKK tarafından düzenlenen uzun namlulu ve bombalı saldırıda yaralanan Gülcan Olgaç'ın ailesini ziyareti etti. Basın mensuplarının alınmadığı ev ziyareti sonrası grup adına bir açıklama yapıldı.

Grup adına açıklama yapan Yılmaz Ensaroğlu, "Amacımız, doğrudan şiddet görmüş ve şiddete maruz kalmış aileleri ziyaret ederek bu insanların sürece nasıl baktığını öğrenmektir. Bu amaçla 6 kızımızın bulunduğu otomobilde örgüt tarafından yapılan saldırıda ölen ve yaralanan çocuklarımızın ailesini ziyaret ettik, tüm bunlara rağmen sürece çok olumlu baktıklarını gördük. Ailenin bu sorunun artık kalıcı bir barışla sonuçlanması noktasında desteklerini sunması bizleri hem duygulandırdı hem de umutlandırdı. Güneydoğu'dan bile bakıldığında sürpriz yok, artık başka ailelere ateş düşmemesi için sorunun kalıcı bir barışla noktalanmasını istediler" dedi.

"YETER ARTIK, BU OLAYLAR SON BULSUN"

Örgütün uzun namlulu ve bombalı saldırısında bir kızını kaybeden ve bir kızı da yaralı olarak kurtulan acılı baba Hüsam Olgaç, yaptığı açıklamada, "Bir baba olarak biz de aynı şeyi söylüyoruz. Artık yeter diyoruz, bu olaylar sona ersin, başka anneler, başka babalar ölmesin" dedi.

Akil İnsanlar heyeti, daha sonra İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şube Başkanı Vetha Aydın ile birlikte faili meçhul cinayetlerin yaşandığı iddia edilen 'Kasaplar Deresi' mevkiine gitti.

Polis Meslek Yüksek Okulu'nun karşısında bulunan alanda inceleme yapan heyet adına açıklama yapan Ersaroğlu, "Burası karanlık olayların yaşandığı, cesetlerin atıldığı bir mekan olarak bilinen Kasaplar Deresi'dir. Derin yaraların açıldığı derenin toprakla kapatılmış bir kısmındayız. Burası ile ilgili ciddi iddialar var, özellikle İnsan Hakları Derneği buranın koruma altına alınmasını, buranın kazılarak kemikler üzerinde geçmişte yapılanların araştırılmasını ve aydınlatılması isteniyor. Tabii özellikle çatışmalı geçen sürecin kalıcı barışla çözümü için geçmişle yüzleşmek önemli bir husustur. Geçmişle yüzleşmeden, geçmişle hesaplaşmadan soruna ulaşamazsınız. Sahici bir helalleşme yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Siirt Güres Caddesi esnafıyla sohbet eden heyetin, öğretmenevinde Siirt'teki sivil toplum örgütleriyle de bir araya geldikten sonra temaslarını tamamlayarak şehirden ayrılacağı belirtildi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yılmaz Ensaroğlu Tillo Siirt Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title