Haberler

Bodrum Türk Eğitim-Sen Başkanı Özata, "Meb'in Omurgası Kırılmıştır"

Türk Eğitim-Sen Başkanı Özata, "MEB'in omurgası kırılmıştır" Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bazı uygulamaları nedeniyle eğitimin kalitesinin hızla düştüğünü ileri sürerek "MEB'in omurgası kırılmıştır.

Türk Eğitim-Sen Başkanı Özata, "MEB'in omurgası kırılmıştır"

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bazı uygulamaları nedeniyle eğitimin kalitesinin hızla düştüğünü ileri sürerek "MEB'in omurgası kırılmıştır. MEB mevcut yasal mevzuatlara göre değil birtakım sendika ve STK'ların yönlendirmesi ile iş ve işlemlerini gerçekleştiriyor" dedi.

Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Muğla İl Temsilcisi Mürsel Özata, Bodrum Belediye Meydanı'nda Milli Eğitim Bakanlığı'nın bazı uygulamalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamaya MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun ve bazı partililer de destek verdi. Açıklamayı yapan Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, sendika üyelerine negatif ayrımcılık yapıldığını öne sürerek görev yerlerinin değiştirildiğini iddia etti. Danışman öğretmenlik uygulamasıyla ilgili eleştirilerde bulunan Özata, "Danışman öğretmenlikte usulsüzlüklerin yapıldığını fark ettik. Danışman öğretmen olanların bazılarının, kriterlerdeki 10 yıllık kıdem şartını taşımadıkları görüldü. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün amacı Bodrum'da eğitim öğretimin kalitesini arttırmak, öğrencilerin akademik ve diğer konularda gelişimini sağlamak değil sadece ve sadece iktidara yakınlığı ile bilinen malum sendikanın sayısını arttırmak mıdır? MEB'in omurgası kırılmıştır. Eğitimin kalitesi hızla düşmektedir. MEB'in mevcut yasal mevzuatlara göre değil birtakım sendika ve STK'ların yönlendirmesi ile iş ve işlemlerini gerçekleştirmesinin, eğitim-öğretim hayatında keyfi uygulamaların önüne geçilmesi, tüm eğitim çalışanlarının MEB, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine olan adalet ve güven duygusunun daha fazla zedelenmemesi ve iş barışının tesisi için ve Allah rızası için bu zulme son verin. İş işten geçmeden önlemleri almak gerekir" dedi.

MHP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Tosun da yapılan yanlışlıkların takipçisi olacaklarını belirterek, Türk Eğitim-Sen üyelerine destek verdi. Eğitm-Sen üyeleri açıklamanın ardından Bodrum Kaymakamlığı'na giderek, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında şikayette bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mürsel Özata Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title