Haberler

Bitlis'te En Çok Kitap Okuyan 100 Öğrenci Ödüllendirildi

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından 'Gönülden Gönüle' adlı proje kapsamında en çok kitap okuyan 100 öğrenci ödüllendirildi.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından 'Gönülden Gönüle' adlı proje kapsamında en çok kitap okuyan 100 öğrenci ödüllendirildi.

Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, şube müdürleri bazı kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Öğrencilere kol saati hediye edilen programda konuşan İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, proje kapsamında 50 okuldan 100 öğrencinin dereceye girdiğini söyledi. Kaya, Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan 9 bin kitabın Mili Eğitim Müdürlüğü'ne devri için programın düzenlendiğini belirterek şöyle konuştu:

"Polisimizin sunmuş olduğu güvenlik hizmetleri suç öncesi ve suç sonrasını kapsamaktadır. Polislik yöntemleriyle suçları önleyebilmek ve suç işlenmesini en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Bunun için toplum destekli faaliyetlerimize büyük önem vermekteyiz. Bu anlayışla birçok proje yürütülmektedir. Polislerimizin aileleriyle yer aldığı kardeş aile projemizle çocuklarımız suçtan uzak tutmak ve sosyal hayata adapte edebilmek için harcadıkları çapa takdire şayandır. Kamu kurum ve kuruluşlarının sivil toplum örgütlerinin ve geniş halk kesimlerinin bu mücadelede yanımızda görmek en büyük moral kaynağımızdır. Halkımızdan aldığımız destekle Bitlis Emniyet Müdürlüğü olarak son zamanlarda etkili operasyonlara imza attık. İlerleyen süreçlerde de kararlığımızdan ödün vermeden suçla mücadelemiz devam edecektir. Öte yandan geleceğin mirasçısı çocuklarımızın suç ortamında uzak tutulması için faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz da okuma oranının azlığına dikkat çekti. Korkmaz, "Türkiye 172 ülke içerisinde okuma sıralamasına baktığımız zaman 142'nci sırada yer alıyor. Kitap bizim ihtiyaç listemizde 28'incı sırada. Oysa gelişmiş ülkelerde üçüncü sırada. Japonya'da bir yılda 423 milyon kitap basılırken, bizim ülkemizde sadece 23 milyon kitap basılıyor. Bu verilere baktığımız zaman kitap okumanın ülkemizde çok iyi bir durumda olmadığını görüyoruz. Avrupa'daki vatandaşların en iyi zamanlarına değerlendirmeleri kitap okumalarıdır. Emniyet Müdürlüğü'ne yaptıkları programdan dolayı teşekkür ediyorum"dedi.

- Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Emin Korkmaz Emin Korkmaz Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title